Suomi hävisi Israelille 1-2 – Remander/Ahti toi avauspisteen

13.4.2022  |  16:51  |  Ennakot

Stella Remander ja Venla Ahti toivat Suomelle, Porsche Billie Jean King Cup Team Finland, avauspisteen Vierumäen maajoukkueturnauksessa. Suomi kuitenkin hävisi Israelille 1-2. Torstaina klo 10.00 on Suomella ison panoksen peli Luxemburgia vastaan: voitolla lohkokolmas ja putoamiskarsinta perjantaina – tappiolla jumbosija, suora putoaminen ja pelien päättyminen.

SUOMI – ISRAEL 1-2
Ella Haavisto – Shavit Kimchi 1-6, 6-7
Stella Remander – Nicole Khirin 0-6, 1-6
Remander/Venla Ahti – Nicole Nadel/Mika Dagan Fruchtman 3-6, 6-4, 6-1

 

LOHKOTILANTEET
KUVAGALLERIA
LIPUNMYYNTI
RUUTU-LÄHETYKSET

Remander: ”Harmittaa etten pystynyt antamaan parasta itsestäni kentällä”

Turnauksen toisessa ottelussa Suomea vastaan asettui Israel, joka avauspäivänä taisteli voiton Luxemburgista. Päivä alkoi tuttuun tapaan kakkospelaajien kaksinpelillä, jossa eilen maajoukkuepaidassa nelinpelissä debytoinut Stella Remander sai nyt tulikasteensa kaksinpelissä. 16-vuotias suomalaispelaaja kohtasi Nicole Khirinin (WTA-563).

Remanderin oli vielä nöyrtyminen maailmanlistalla 500 tuntumassa olevan Khirinin käsittelyssä suoraan kahdessa erässä 0-6, 1-6.

– Oli kaikin tavoin vaikea peli, jännitti aika paljon. Harmittaa etten pystynyt antamaan parasta itsestäni kentällä. Tämä oli kuitenkin hyvä ja tärkeä oppikokemus tulevaisuutta varten, sillä nyt se ensimmäinen kaksinpeli on takana ja seuraavat edessä, kommentoi Remander.

Haavisto: ”Tänään oli jo parempi päivä kuin eilen”

Ykköspelaajien ottelussa Ella Haavisto oli avauserässä vaikeuksissa Shavit Kimchiä (WTA-475) vastaan. Israelilaispelaaja vei erän 6-1. Toiseen erään Haaviston peli rentoutui, liike parani ja vahvat kämmenlyönnit alkoivat löytää kenttään enemmän ja enemmän. Murtojen sävyttämää erää johti Haavisto 4-3 ja pidettyään tiukan syöttövuoronsa kasvoi johto jo 5-3.

Johtoasemassa tuli jälleen synkkiä pilviä ja tihenevää sydämen tykytystä Suomelle, kun Haavisto kutsui fysion kentälle hoitamaan tämän nilkkaa. Lääkintätauon jälkeen tuli Haavisto syöttämään erästä, mutta Kimchi tasoitti erän 5-5. Haavisto taisteli loppuun asti hyvin ja pääsi lähelle, mutta ei kuitenkaan onnistunut pakottamaan ratkaisua kolmanteen erään, vaan Kimchi siirsi Israelin 2-0 johtoon.

– Tänään oli jo parempi päivä kuin eilen. Ei jännittänyt niin paljoa, olin rennompi ja pystyin pelaamaan omaa aggressiivista peliäni. Toisen erän alussa olin luottavainen ja peli tuntui hyvältä. Erityisesti olen tyytyväinen taisteluuni, yritin kovasti ja olen siitä ylpeä, kommentoi Haavisto.

Haavisto kertoo tuntevansa kipua nilkassaan, mutta uskoo sen häilyvän pois päivän mittaan.

– En muista tilannetta tarkkaan, mutta tärähti kovaa 5-3 tilanteessa ja sen jälkeen tuntui kuin joku olisi pistänyt piikillä koko ajan. Nyt tuntuu vielä, mutta paremmalta. Uskon sen menevänkin parempaan suuntaan tai ainakin toivon niin.

Ahti: ”Helpotus ja ylpeys. Tosi siistiä!”

Nelinpelissä kentälle asteli uudelleen Remander ja tämän rinnalla Venla Ahti. Heitä olivat vastassa Nicole Nadel/Mika Dagan Fruchtman.

Avauserässä Remander/Ahti oli hyvin pelissä mukana, mutta niin olivat myös vastustajat. Israelilaiset ottivatkin erän 6-3. Toisen erän alku oli suomalaisparilta vahva, kun nopeassa tahdissa he kiihdyttivät 3-0 johtoon. Israelilaispari tuli vielä lähelle, mutta 5-4 johtoasemassa tullut murto toi Suomelle ensimmäisen erävoiton.

Ratkaisu haettiin kolmannesta erästä, joka oli alusta loppuun Remanderin ja Ahdin näytöstä. He iskivät tulostaululle nopeassa tahdissa 6-1 lukemat ja Suomen ensimmäinen otteluvoitto oli tosi asia.

– Aika hyvä flow oli nelinpelissä. Olemme molemmat todella tyytyväisiä voittoon ja ensimmäiseen pisteeseemme, sanoivat Ahti ja Remander yhteen ääneen.

Kaksikko kertoi yksinkertaistaneensa peliään kahteen viimeiseen erään.

– Teimme selkeämpiä ratkaisuja. Olimme päättäväisempiä. Jossain kohtaan oli syöttöpeleissämme hieman haasteita ja erityisesti siihen keskityimme – selkeät ja yksinkertaiset sopimiset sekä kuviot. Se alkoi toimia ja voitto tuli.

Ahti tiivisti lopuksi maajoukkuedebytanttien tunnelmat ensimmäisen voiton jälkeen.

– Helpotus ja ylpeys. Tosi siistiä!

Jaa:

Seuraava uutinen: Elintärkeä ottelu torstaina… →