Suomi hävisi avauksensa Liettualle – ”Ylpeä voin olla debyytistäni maajoukkueessa”

12.4.2022  |  15:30  |  Raportit, Videot

Suomi hävisi Liettualle maajoukkueturnauksen avausottelussaan. Keskiviikkona klo 10.00 asettuu vastaan Israel.

SUOMI – LIETTUA 0-3

Venla Ahti – Justina Mikulskyte 2-6, 0-6
Ella Haavisto – Andrea Lukosiute 1-6, 1-6
Piia Suomalainen/Stella Remander – Klaudija Bubelyte/Patricija Paukstyte 3-6, 0-1 rtd

 

LOHKOTILANTEET
KUVAGALLERIA
LIPUNMYYNTI
RUUTU-LÄHETYKSET

Maaottelun pääsi avaamaan kaksinpelidebyyttinsä tehnyt Ella Haavisto, 20. Haavisto kohtasi kakkospelaajien ottelussa Andre Likosiuten (WTA-1098). Ottelussa nähtiin kaksi varsin saman tyyppistä pelaajaa, sillä molemmat halusivat ottaa heti hallinnan itselleen takarajan päältä. Suomalaispelaaja taisteli hienosti, mutta Likosiute oli askeleen edellä alusta alkaen ja kirjautti lopulta voiton itselleen erin 6-1, 6-1.

– Hieman jännitti, mutta mielestäni pystyin pelaamaan ihan hyvin ja pitämään hyvän peli-ilmeen alusta loppuun asti. Vastustajani pelasi myös hyvin, ei hän antanut minulle oikein yhtään siimaa ja virheitäkään ei tullut. Nyt on kaksinpelit avattu maajoukkueessa ja uskon tämän helpottuvan tästä, sanoi Haavisto.

Ykköspelaajien kohtaamisessa sinivalkoisen edustusasun puki yllensä ensimmäistä kertaa urallaan Venla Ahti. Kotkasta lähtöisin oleva pelaaja kohtasi Justina Mikulskyten (WTA-279). Ahti aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja monipuolisella pelillään hän sekoitti sekä haastoi Mikulskytea tosissaan. Avauserän puolivälissä otti liettualainen kuitenkin hallinnan itselleen ja lopulta näytti miksi hän on maailmanlistalla 300 parhaan joukossa. Tulostaululle lukemat Mikulskyten eduksi 6-2, 6-0.

– Ylpeä voin olla debyytistäni maajoukkueessa. Varsinkin avauserässä tuntui, että pystyn haastamaan vastustajan. Onnistuin noudattamaan pelisuunnitelmaani, eli käytin kierteitä ja koko kenttää hyväkseni – verkolle nousut toimivat myös hyvin. Sitten toisessa erässä vastustaja nosti pelitasoaan ja minun oli vaikea pysyä mukana, sanoi Ahti.

Ahti kertoo ottelun olleen hyvä oppikokemus tulevaa varten.

– Monta oppia tarttuu matkaan, tästä on hyvä jatkaa. Isoin ero tänään tuli viimeistelyssä. Hän oli tosi tarkka ja tehokas, kun taas itselläni tuli sinne ja tänne muutamat virheet liikaa.

Nelinpeliin Suomi asetti kokemusta ja nuoruutta. Piia Suomalainen, 37, ja Stella Remander, 16, lähtivät hakemaan Suomelle avauspistettä paria Klaudija Bubelyte/Patricija Paukstyte vastaan. Mielenkiintoisena nostona Suomen parin kohdalla oli, että Suomalaiselle nimeäminen maajoukkueeseen oli jo 15. kerta, eli lähes yhtä monta kertaa kuin Remanderilla ikävuosia.

Remander/Suomalainen aloitti vahvasti edeten 2-0 johtoon. Liettualaispari pääsi kuitenkin peliin mukaan ja sai käännettyä tiukkoja pelejä itselleen, mikä toi erän 6-3. Toisen erän toisessa pelissä Suomi kohtasi jälleen epäonnea. Suomalainen loukkasi selkäänsä kämmenlyöntitilanteessa ja vamma osoittautui niin pahaksi ettei hän pystynyt ottelua jatkamaan. Näin otteluvoitto liettualaisille ja samalla koko ottelupari 3-0.

Kapteeni Emma Laine kertoo päivän sisältäneen monia tunteita ilosta ja ylpeydestä aina harmitukseen ja huoleen.

– Ensin oli hienoa nähdä Ellan ja Venlan kaksinpelidebyytit. He tekivät parhaansa – ei voi kapteenina enempää vaatia. Erityisesti Venla pelasi todella ennakkoluulottomasti ja haastoi vahvasti ennakkoon kovempaa vastustajaa. Ella ei aivan päässyt treenien kaltaiselle tasolleen, mutta molempien on tästä varmasti hyvä jatkaa viikkoa eteenpäin ja kohti seuraavia otteluita.

Kuitenkin nelinpelissä koitti epäonninen hetki, joka madalsi tunnelmia. Suomalaisen tilannetta seurataan ja hänen mahdollista pelikuntoaan katsotaan päiväkohtaisesti.

– Toivottavasti Piia on kunnossa, se on päällimmäisenä mielessä. Tietysti oli myös hienoa nähdä Stellan debyytti. He pelasivat hyvin ja olisi ollut mielenkiintoista nähdä ottelu loppuun asti.

Vaikka epäonnea on riittänyt, kertoo Laine joukkueessa vallitsevan positiivinen vire.

– Odotamme innolla seuraavia pelejä ja päiviä. Nyt palaudutaan ja käydään läpi päivän tapahtumat, jonka jälkeen olemme valmiita uuteen päivään.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi hävisi Israelille… →