Suomen joukkue nimetty maaotteluun – ”Kaikki ovat motivoituneita ja halukkaita edustamaan Suomea”

24.8.2022  |  17:00  |  Ennakot

Maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, kohtaa Uuden-Seelannin Espoo Metro Areenalla 16.-17.9.2022.

Kapteeni Jarkko Nieminen nimesi joukkueensa: Emil Ruusuvuori, Harri Heliövaara, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen ja Eero Vasa. Lisäksi kapteenin tukena kentällä ja sen laidalla ovat Henri Kontinen ja fysioterapeutti Joni Honkaniemi.

LIPUNMYYNTI
TAPAHTUMASIVU

– Taas kerran voi arvostaa ja olla kiitollinen saadessani sen joukkueen minkä halusin. Kaikki ovat motivoituneita ja halukkaita edustamaan Suomea, tiivisti Nieminen.

Viisikon pelaajat ovat kaikki tuttuja viimeisiltä vuosilta.

– Ei varmasti lähtökohtaisesti yllätä, että Emil on meidän kaksinpelin ja Harri nelinpelin ykköstykkimme. He ovat maailman ehdotonta eliittiä. Tuleva ottelu on mielenkiintoinen. Vastustajan nelinpelaajat ovat tuttuja ja paperilla se on heidän syömähampaansa. Kaksinpelissä heillä on nuoria ja hieman kokemattomimpia pelaajia. Kuitenkaan etukäteen ei ketään voiteta nimellä tai rankingilla. Lähdemme otteluun nöyrästi, mutta toki itseluottamuksemme on kova ja usko joukkueeseen vahva.

Uuden-Seelannin kapteeni Kelly Evernden nimesi joukkueeseensa odotetusti kovat nelinpelaajat 34-vuotiaan Michael Venuksen ja 36-vuotiaan Artem Sitakin sekä nuoria kaksinpelaajia 25-vuotiaan Kiranpal Pannun, 23-vuotiaan Ajeet Rain ja 21-vuotiaan Isaac Becroftin. Pannu eikä Becroft ole aiemmin pelanneet Davis Cupissa.

– Kliseisesti voi todeta, että lähdemme otteluun omien vahvuuksien kautta. Pelataan niin vahvaa tennistä, että vastustajien tulee esittää ihmeitä. Peliviikolla skouttaan heidän pelaajiaan paljon. Etukäteen on tiedossa erityisesti heidän nelinpeliparinsa, mutta kaksinpelaajat ovat toistaiseksi tuttuja tilastojen perusteella.

LIPUNMYYNTI
TAPAHTUMASIVU

Nieminen: ”Kapteenina toivoo valinnan olevan aina mahdollisimman vaikea”

Alkuvuoden ja kesän aikana on suomalaispelaajia näkynyt ilahduttava määrä ammattilaiskenttien alemmissa ITF-turnauksissa.

– On hienoa, että meillä on nyt useampia yrittäjiä kohti ammattilaisuutta – ilolla katselin ja seurasin useiden pelaajien otteita. Nyt kesän aikana saivat useat myös ATP-pisteitä ja tärkeää kokemusta. Näen Davis Cup -joukkueen osana isompaa kokonaisuutta; osa edustaa maaottelussa, mutta rinki on laajempi. Meillä on nyt iloksemme muutama maailmanluokan yksilö, mutta on tärkeää pitää huolta laajuudesta, avasi Nieminen.

Tämän vuoden aikana ensimmäiset ATP-pisteensä ovat ansainneet Peetu Pohjola, Leevi Säätelä ja Vesa Ahti. Lisäksi hyviä otteita ovat näyttäneet juuri maailmanlistalla tuhannen joukkoon noussut Aleksi Löfman, Iiro Vasa, Roni Hietaranta, Oskar Antinheimo, Oskari Eerola, August Ehrnnrooth, Hermanni Tiainen ja joukkueeseen valittu E. Vasa.

– Kapteenina toivoo valinnan olevan aina mahdollisimman vaikea. Seuraan pelaajiemme otteita tarkasti ympäri vuoden niin kansallisilla kuin kansainvälisillä kentillä.Tarkoituksenani on herättää yhteiset laajemmat treenit jälleen eloon, jotka ovat olleet tauolla koronan johdosta. On tärkeää huolehtia pelaajapolkumme laajuudesta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool välieriin –… →