Kulikova palaa kentille US Openin karsinnassa – ”Menen kentälle ja yritän vain nauttia”

22.8.2022  |  19:55  |  Raportit

Anastasia Kulikova pelaa tällä viikolla kauden viimeisen Grand Slam -turnauksen US Openin karsinnassa.

Karsinnat alkavat tiistaina ja karsintafinaalit ovat luvassa perjantaina. Kulikova kohtaa avauksessaan yhdysvaltalaisen Catherine Harrisonin (WTA-239).

 

US OPEN

Kyseessä on 22-vuotiaan suomalaisen kauden ja samalla uran kolmas suurturnaus. Debyyttinsä hän teki Ranskan avoimissa, jossa eteni upeasti yhden voiton päähän pääsarjapaikasta. Nurmella Wimbledonissa oli puolestaan tuloksena karsinnan avauskierroksen tappio.

Kulikovan kautta ovat sävyttäneet sairastelut ja loukkaantumiset, jotka estivät myös huhtikuun kotiturnauksessa pelaamisen. Valitettavasti syy kuukauden pelitauolle ennen US Openia löytyy jälleen loukkaantumishuolista. Kulikovan viimeisimmät viisi turnausta kesä-heinäkuussa päättyivät avauskierrokselle ja viimeisin luovutukseen.

– En oikein tiedä mitä tähän sanoisi. Olen kärsinyt selkäkivuista ja se on pitkittynyt. Herään aamuisin epätietoisena ja ensimmäisenä tunnustelen onko selkäni ok vai onko kipua.

Kulikova kertoo tehneensä päätöksen pelata US Openissa, koska selkä on viimeisen viikon ajan ollut jo parempi. Kuitenkin valmistautuminen on ollut kaukana ideaalista. Viimeinen viikko on sallinut jo enemmän treeniä, mutta paluuta yritetään maltilla.

– Ei minkäänlaisia odotuksia. Menen kentälle ja yritän vain nauttia. Mikäli pystyn pelaamaan ilman selkäkipua, on se jo voitto itselleni. Tietenkin astuessani kentälle on minulla vain yksi tavoite ja se on voittaminen.

Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta on Kulikova parhaimmillaan kiivennyt kaksinpelin maailmanlistalla jo lukemaan 179. Tällä hetkellä sijaluku on 213.

– Nyt olen vain iloinen päästessäni takaisin kentälle.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomen joukkue nimetty… →