Suomen Fed Cup -joukkue nimetty

20.3.2012  |  10:39

Suomen Tennisliitto on nimennyt naisten Fed Cup -joukkueen FC:n Eurooppa-Afrikan II ryhmän otteluihin, jotka pelataan keskitetysti 16.-22.4. Kairossa, Egyptissä.
Joukkueessa ovat Piia Suomalainen, Emma Laine, Ella Leivo ja Johanna Hyöty.Joukkueen kapteenina on Katriina Saarinen.

Eurooppa-Afrikan II ryhmän pelipaikka on Gizera Sporting Club ja pelialusta massakentät. Suomen lisäksi II ryhmässä pelaavat Etelä-Afrikka, Georgia, Latvia, Montenegro, Tanska ja Turkki.

Joukkueet jaetaan kahteen lohkoon, joiden sisällä kaikki pelaavat kaikkia vastaan. Lohkojen voittajat kohtaavat toisen lohkon kakkoset ja pelaavat noususta vuoden 2013 Fed Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmään. Lohkojen kolmoset kohtaavat toisen lohkon neljänneksi jääneet ja pelaavat II ryhmässä säilymisestä.

Suomi on ollut Fed Cupissa mukana vuodesta 1968 ja maaotteluita on takana 102. Emma Laine on ollut maajoukkueessa vuodesta 2001 ja hänellä on takanaan jo 37 FC-maaottelua. Piia Suomalainen nousi maajoukkueeseen vuoden Emman jälkeen, vuonna 2002, ja FC-maaotteluita hänelläkin on 29.
Ella Leivo oli maajoukkueessa jo viime vuoden turnauksessa, muttei päässyt vielä kentällä, Johanna Hyötylle tämä on hänen ensimmäinen nimeämisensä FC-joukkueeseen.

Fed Cupia pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1963. Turnaus oli tuolloin nimeltään Federation Cup, mutta nykyiseen muotoonsa se lyhennettiin vuonna 1995. Tämä on siis Fed Cupin 50. juhlavuosi.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Aaro Pöllänen puolivälieriin… →