Suomen DC-joukkue Koldingissa

2.3.2009  |  17:00

Aamupäivällä ensimmäiset harjoitukset

Suomen joukkue matkusti sunnuntaina Tanskaan Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmän ensimmäisen kierroksen otteluun.
Pelipaikka on Brumdrupdam Hallerne, jonka palloiluhalliin on rakennettu Tanska – Suomi –ottelua varten Supreme-Deco Turf -kenttä. Joukkue – Jarkko Nieminen, Timo Nieminen, Henri Kontinen ja Harri Heliövaara – on maanantaiaamupäivänä vetänyt ensimmäiset harjoitukset.
-Olemme alustaan tyytyväisiä, kommentoi kapteeni Kim Tiilikainen puhelimitse. – Mattoa on käytetty vuosikymmenen alussa Copenhagen Openissa, ja tätä DC-ottelua varten uudelleen pinnoitettu ja uuden karhea.
Tanskan joukkue pelaa samalla kokoonpanolla kuin viime heinäkuussa, jolloin se hävisi Eurooppa-Afrikan II ryhmän toisella kierroksella Etelä-Afrikalle: Frederik Nielsen, Martin Pedersen, Rasmus Norby ja Thomas Kromann.

Arvonta torstaina

Torstaina 5.3. joukkueiden kapteenit Kim Tiilikainen ja Kenneth Carlsen ilmoittavat nelinpeliparin ja ketkä pelaavat kaksinpelit.
Perjantaina 6.3. joukkueiden ykköset kohtaavat toisen joukkueen kakkosen klo 15 alkaen. Torstaina arvotaan, millä ottelulla aloitetaan. Lauantaina 7.3. klo 14 pelataan nelinpeli ja sunnuntaina 8.3. klo 13 kohtaavat ensin joukkueiden ykköset ja sen jälkeen kakkoset.

Monaco – Montenegro

Oman joukkueemme edesottamusten lisäksi tulevana viikonloppuna kiinnostusta herättää myös Monacon ja Montenegron välinen ottelu Monte Carlon Country Clubilla.
Siitä ottelusta tulee Suomen vastustaja heinäkuussa Naantaliin, sillä Tanska – Suomi –ottelun voittaja kohtaa Monaco – Montenegro –ottelun voittajan II ryhmän toisella kierroksella. Näiden otteluiden häviäjät pelaavat säilymisestä II ryhmässä. Saapa Suomi vastaansa kumman tahansa ja mennäänpä kaaviossa kumpaan tahansa suuntaan, ottelu pelataan Naantalissa.
Monacon joukkueessa ovat Jean-Rene Lisnard (ATP 243), Benjamin Balleret (ATP 414), Guillaume Couillard (ATP 1389) ja Thomas Drouet (ei ATP-rankingia).
Montenegron joukkueessa ovat Daniel Danilovic (ATP 546), Goran Tosic (ATP 693), Nemanja Kontic (ei ATP-rankingia) ja Marko Begovic (ei ATP-rankingia).
Muut II ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelut ovat:
Liettua – Georgia Vilnassa, Slovenia – Egypit Otocecissa, Latvia – Moldova Jurmalassa, Unkari – Bulgaria Gyorissa, Algeria – Irlanti Algeriassa ja Kypros – Portugali Nikosiassa.

Murray ei pelaa

Eurooppa-Afrikan I ryhmässä on yhdeksän maata ja ensimmäisellä kierroksella on vain yksi ottelu, jossa Etelä-Afrikka saa vastaansa kotikentällään Johannesburgissa Makedonian. Tämän ottelun voittaja pelaa toisen kierroksen ottelunsa 8-10.5. Valko-Venäjää vastaan.
Muut ottelut ovat toisen kierroksen ottelut pelataan 6.-8.3. Slovakia saa kotikentälleen Cagliariin Italian, Iso-Britannia pelaa Ukrainaa vastaan Renfrewshiressa, Skotlannissa ja Belgia kohtaa Puolan Liegessa. Britit saivat jobinpostia, kun ykköstykki Andy Murray joutui vetäytymään joukkueesta sairastumisen vuoksi.

Ruotsi pelaa tyhjille katsomoilla

Viime vuoden Davis Cupin loppuottelussa Espanjalle hävinnyt Argentiina kohtaa maailmanlohkon ensimmäisellä kierroksella kotikentällään Buenos Airesissa Hollannin. Argentiinan uutena kapteenina on Alberto Mancinin jälkeen Modersto Vasquez, joukkueessa pelaavat David Nalbandian, Juan Monaco, Juan Ignacio Chela ja Lucas Arnold-Ker.
Tsekit saivat kotikentälleen Ostravaan Ranskan, jonka joukkueessa ovat Gilles Simon (ATP 8), Gael Monfils (ATP 10), Jo-Wilfred Tsonga (ATP 11) ja Richard Gasquet (ATP 26).
USA isännöi Birminghamissa, Alabamassa Sveitsiä, joka lähti matkaan ilman Roger Federeriä. Kroatia–Chile –ottelu pelataan Porecissa ja Romania-Venäjä –ottelu Sibiussa. Saksa ja Itävalta kohtaavat Garmisch-Partenkirchenissä. Viimevuotinen DC-voittaja Espanja saa Serbian vieraakseen Benidormiin.
Ruotsi-Israel –ottelu pelataan Malmössä, mutta tyhjille katsomoille, sillä kaupungin viranomaiset eivät katsoneet voivansa taata israelilaispelaajien turvallisuutta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Paukku pääsarjaan McAllenissa… →