Suomalaispelaajien maailmanrankingit muuttuneessa ammattilaisjärjestelmässä

2.1.2019  |  10:44  |  Artikkeli

Vuosi 2019 toi tullessaan uuden ammattilaistenniksen järjestelmän. Tästä vuodesta alkaen on miesten ATP- ja naisten WTA-kiertueiden alla ITF World Tennis Tour. Lue lisää uudesta järjestelmästä marraskuussa julkaisemastamme artikkelista.

Uudessa järjestelmässä on ideana, että polkua junioreista ammattilaisuuteen selkeytetään. ITF World Tennis Tourille mahdollistetaan pääsy korkean juniorirankingin omaaville pelaajille ja puolestaan korkean ITF World Tennis Tour -rankingin omaavat pelaajat pääsevät kolkuttelemaan pääsyä ATP- ja WTA-kiertueille. Tänä vuonna ammattilaistenniksessä seurataan siis ATP- ja WTA-rankingia sekä ITF World Rankingia.

ATP- ja WTA-rankingin omaavien pelaajien määrä vähentyi huomattavasti. WTA:n viimeiset rankingsijoitukset ovat kaksinpelissä 846 ja nelinpelissä 939 – vastaavat lukemat ovat ATP-kiertueella 677 ja 892.

Suomalaispelaajien rankingit vuoden alussa

Suomalaispelaajien osalta tänä vuonna tullaan seuraamaan vahvasti sekä ATP- ja WTA-rankingeja että ITF World Rankingia, joka mahdollistaa pääsyn ATP- ja WTA-kiertueen kilpailuihin.

Kulikova, Eklund ja Orpana naisten kaksinpelissä korkeimmalla

Naisten WTA:n kaksinpelirankingista löytyy kaksi suomalaisnimeä vuoden alussa: Anastasia Kulikova (WTA-537) ja Mia Eklund (WTA-709). Nelinpelissä Emma Laine löytyy WTA:n sijalta 314. ja Eklund sijalta 565.

ITF World Ranking -kaksinpelilistauksessa on yhteensä 13 suomalaisnaista. Tuhannen parhaan joukossa on seitsemän pelaajaa: Kulikova 77., Oona Orpana 107., Eklund 365., Mariella Minetti 624., Piia Suomalainen 735., Liisa Vehviläinen 948. ja Venla Ahti 958. Katso koko ITF World Ranking -listaus suomalaisnaisten osalta täältä.

WTA RANKING
ITF WORLD RANKING

Anastasia Kulikova, kuva: Kent Åkesson

Kontinen johtaa joukkoa miehissä – Heliövaara, Ruusuvuori ja Niklas-Salminen kärkikolmikkona kaksinpelissä

Henri Kontinen (nelinpelin ATP-26) löytyy suomalaisista korkeimmalta ATP-kiertueella. Myös nelinpeliin keskittyvä Harri Heliövaara löytyy ATP:n sijalta 187.

Kaksinpelissä ATP-ranking on kolmella pelaajalla Heliövaara (ATP-376), Emil Ruusuvuori (ATP-385) ja Patrik Niklas-Salminen (ATP-589). Sen sijaan ITF World World Rankingista löytyy 24 pelaajaa – tuhannen parhaan joukossa ovat: Ruusuvuori 87., Heliövaara 89., Niklas-Salminen 95. ja Otto Virtanen 567. Virtanen on junioreiden maailmanlistalla vuoden alussa kuudentena, mikä tulee tarjoamaan korkeat sijoitukset luonnollisesti junioreiden turnauksissa sekä mahdollistaa pääsyn ITF World Tennis Tourille. Katso suomalaisten ITF World Rankingin kaksinpelisijoitukset täältä.

Miesten pyörätuolitenniksen puolella aloittaa Taneli Tenhunen vuotensa maailmanlistan sijalta 67.

ATP RANKING
ITF WORLD RANKING

Henri Kontinen

Jaa:

Seuraava uutinen: Lipunmyynti Suomen ja… →