Suomalaisille viisi luokkavoittoa TE 14/16 Junior Tour -kisassa Pajulahdessa

14.6.2013  |  16:37

Perjantaina päättynyt Tennis Europe 14/16v Junior Tour -kilpailusarjaan kuuluva Pajulahti Junior Tournament Nastolassa oli suomalaisittain menestys.
Viidessä luokassa voittaja oli suomalainen: kaksinpeleissä OVS:n Monica Malinen T16- ja JTS:n Masi Sarpola P14-luokissa sekä nelipeleissä TaTS:n Roosa Timonen T16-, HVS:n Emil Ruusuvuori P16- ja pari Masi Sarpola/Ilari Vesanen Var-Te P14-luokassa.
Tämän lisäksi neljässä luokassa suomalaisjuniorit tulivat hienosti kakkoseksi: ÅLK:n Venla Andersson T14-kaksinpelissä, HVS:n Lila Humaloja T16 kaksin- ja nelinpelissä sekä HVS:n pari Paula Joukanen/Oona Orpana T14-luokan nelinpelissä.
Vain P16-luokan kaksinpelin finaali pelattiin ilman suomalaispelaajia.

14-vuotiaat

Pojat 14v-luokan kaksinpelin voiton otti 7.sijoitettu Masi Sarpola (TE 259), joka kukisti loppuottelussa viidenneksi sijoitetun Venäjän Mark Sekamovin (TE 227) varsin selvin lukemin, 6-2, 6-1.
Masilla oli mahdollisuus tavoitella tuplavoittoa, kun hän oli edennyt Ilari Vesasen kanssa poikien nelinpelin loppuotteluun. Pojat eivät epäröineet tarttua tilaisuuteen, vaan voittivat finaalissa kakkossijoitetut virolaiset Daniil Glinkan ja Siim Troostin.
Ikäluokan tyttöjen kaksinpelin voitossa oli viidenneksi sijoitettu Venla Andersson (TE 274) jo hieman kiinni voitettuaan ensimmäisen erän 6-3, mutta sitten neljänneksi sijoitettu Venäjän Varvara Gracheva (TE 246) otti ohjat käsiinsä ja vei seuraavat erät 6-2, 6-0.
Grachevasta tuli tuplavoittaja, sillä hän kukisti torstaina  Ekaterina Shalimovan kanssa T14-luokan nelinpelissä Paula Joukasen ja Oona Orpanan.

16-vuotiaat

Pojat 16v-luokan kaksinpelin voitto ja kakkossija menivät Viroon Siimarin perheeseen. Kaksospojista Mattias, joka oli kisan ykkössijoitettu, voitti kakkossijoitetun Kristoferin kolmessa tiukassa erässä. Tässä luokassa parhaaseen suomalaissijoitukseen, puolivälieriin, ylsivät HVS:n Otto Solatie ja Patrick Kaukovalta.
Ikäluokan nelinpelissä saatiin kuitenkin suomalaisvoittaja, kun ykkössijoitetut HVS:n Emil Ruusuvuori ja Venäjän Alexey Zakharov pitivät otteensa turnauksen alusta loppuun ja voittivat finaalissa Viron Oskar Lustin ja Sveitsin Rick Staalin.
Tytöt 16v-luokan kaksinpelin voitosta kävivät neljänneksi sijoitettu Lila Humaloja (TE 318) ja kahdeksanneksi sijoitettu Monica Malinen (TE 834) tiukan taiston. Tämä oli tyttöjen neljäs kohtaaminen tänä vuonna – aiemmat kolme, kaikki kansallisissa kilpailuissa, oli Lila voittanut kolmessa erässä. Nyt Monica katkaisi Lilan voittoputken ja vei loppuottelun nimiinsä 7-5, 7-6(8).
Kaksi suomalaista tavoitteli loppuottelussa ikäluokan nelinpelin voitosta. Kakkosiksi sijoitetut Roosa Timonen ja Venäjän Polina Bakhmutkina kukistivat ykkössijoitetun parin Lila Humaloja/Anastasia Kulikova Venäjä.