Suomalaisia vielä nelinpelissä IPP Openissa

16.11.2005  |  11:00

Ketola ja Paukku tappioihin

Villillä korteilla pääsarjaan päässeet Juho Paukku ja Tuomas Ketola pelasivat tiistaina peräkkäin Talin keskuskentällä ensimmäisen kierroksen ottelunsa 50.000$ ATP Challenger-turnauksessa, IPP Openissa. Peräkkäin miehet kokivat myös harmittavat tappiot, Paukku viimevuotiselle voittajalle, Hollannin Peter Wesselsille ja Ketola britti Arvind Parmarille. Wessels ja Parmas kohtaavat toisella kierroksella keskiviikkona.
Paukku oli tiistaina mainiossa vireessä. Hän pelasi tasaväkisesti Wesselsin kanssa, ensimmäisessä erässä hänellä oli yksi eräpallokin, mutta rystylyönti jäi verkkoon. Wessels vei erän tie-breakilla 7-6(6).
Ottelussa ei nähty juurikaan palloralleja. Wessels syötti alun pientä tahmoilua lukuun ottamatta hyvin, kakkossyötöissä oli usein yhtä paljon tehoa kuin hänen ykkösissään. Juho kertoi, että syöttöä oli vaikea lukea, mutta hetkittäin hän pääsi syöttöön käsiksi ja pysyi hyvin Wesselsin vauhdissa. Juho menetti syöttönsä toisessa erässä ja Wessels vei sen 6-4.
Tappiosta huolimatta Juho voi olla tyytyväinen peliinsä. Se on jälleen mukavissa uomissa.
Paukku pelaa loppuvuodesta sarjatennistä sekä Ruotsissa että Suomessa. Ruotsissa seura on KLTK Tukholmassa, Suomessa HVS-Tennis.

Tuomas Ketola oli voittanut viime maaliskuussa Arvind Parmarin Sarajevossa. Ketolalle tehtiin polvioperaatio kesällä, jota seurasi lähes neljän kuukauden tauko ammattilaistenniksessä. Tuomas aloitti ottelun hyvin ja ensimmäisessä erässä edettiin nautittavalla pelillä varsin tasaväkisesti, kunnes tuli murheellinen kuudes syöttövuoro, jossa hän teki kolme kaksoisvirhettä peräkkäin. Pelin menetyksen myötä Tuomas hävisi erän 5-7.
Toisen erän Parmar vei luvuin 6-2.

Lauri Kiiski ja hänen itävaltalaisparinsa Rainer Eitzinger yllättivät nelinpelin ensimmäisellä kierroksella kisan kakkossijoitetun parin James Auckland Britannia/Uros Vico Italia voittamalla luvuin 3-6, 7-6(3), 6-4.
Puolivälierissä keskiviikkona klo 16 pari kohtaa saksalaiset Bastian Knittelin ja Peter Mayer Tischerin.
Keskiviikkona Talissa nähdään kaksi suomalaisparia, Ketolat Lassi ja Tuomas sekä Juuso Nousiainen ja Ismo Rönkkö ensimmäisen kierroksen otteluissaan. Ottelut ovat Talissa päivän viimeiset.