Suomalaiset nelinpelin voittoihin, Popov poikien finaalissa ÅLK Openissa

25.2.2013  |  09:10

TaTS:n Joel Popov (vas.) ja Patrik Niklas-Salminen. Kuva poikien ensimmäisestä ITF-turnausvoitosta
Vierumäeltä lokakuulta 2012.
Kuva: Heikki Sirkka

ÅLK Openista, juniorien ITF-kilpailusta, tuli TaTS:n junioreille Joel Popoville, Patrik Niklas-Salmiselle ja Tanja Tuomelle menestys.
Poikien kaksinpelissä kakkoseksi sijoitettu Joel Popov eteni sijoitetuksensa mukaan loppuotteluun, jossa joutui tunnustamaan viidenneksi sijoitetun Puolan Hubert Hurkaczin paremmakseen. Joel voitti finaalin ensimmäisen erän 6-4, mutta puolalainen vei seuraavat nimiinsä 6-4, 6-3. Tämä oli Joelin toinen juniorien ITF-turnauksen loppuottelu. Ensimmäinen oli kotikisassa TaTS Openissa viime loka-marraskuun vaihteessa. Siinä hän koki tappion Venäjän Daniil Medvedeville kolmessa erässä.
Hurkacz kukisti välierissä neljänneksi sijoitetun Patrik Niklas Salmisen 6-1, 6-4. Myös Popov otti välierävoittonsa kolmossijoitetusta Venäjän Alexander Bublikista kahdessa erässä 7-6(59, 6-3.
Nelinpelissä Joel ja Patrik näyttivät kaapin paikan Bublikille ja Hurkaczille voittamalla nämä loppuottelussa 6-2, 6-2.
Joel ja Patrik ovat tätä ennen voittaneet jo kaksi juniorien ITF-turnauksen nelinpelin loppuottelua. Ensimmäinen tuli viime lokakuussa Nokia Junior Cupissa Vierumäellä ja toinen heti perään seuraavalla viikolla TaTS Openissa Tampereella.  Sen lisäksi Joel on voittanut vuosi sitten Kramforsissa, Ruotsissa nelinpelin parinaan Timi Kivijärvi.
Patrik ja ÅLK:n Eero Vasa ovat olleet juniorien ITF-turnauksen poikien nelinpelin loppuottelussa neljä kertaa: vuonna 2012 he voittivat turnaukset Stabekkissa, Norjassa ja Jurmalassa, Latviassa, mutta kokivat tappion Århusissa,  Tanskassa, samoin kuin tämän vuoden alussa Kolkatassa, Intiassa.

Tanja Tuomesta tuli kolmas tatsilainen 2013 ÅLK Openin voittaja, kun hän venäläisparinsa Vera Bessonovan kanssa voitti tyttöjen nelinpelin loppuottelussa brittiparin Molly Reed/Rebecca Smaller. Ottelu ratkesi ottelutie-breakiin, jonka Tanja ja Vera veivät 10-2. Tanja puolusti ÅLK Openissa viimevuotista nelinpelin voittoa, silloin hänen parinsa oli Smashin Petra Piirtola. Viime kesänä Pajulahti Cupissa Tanja voitti kaksinpeliluokan, mutta koki nelinpelin finaalissa tappion parinaan Venäjän Antonina Lysakova
Turnauksen tyttöjen kaksinpelin voitto meni Venäjälle, kun seitsemänneksi sijoitettu Valeriya Urzhumova voitti loppuottelussa ykkössijoitetun Hollannin Inger van Dijkmanin.

ÅLK Open
Juniorien ITF-turnaus (4.kateg.)
20.-24.2.2013 Kaarina
Järj. ÅLK

Välieriä
Poikien kaksinpeli
Hubert Hurkacz Puola – Patrik Niklas-Salminen 61 64, Joel Popov – Alexander Bublik Venäjä 76(5) 63
Poikien nelinpeli
Patrik Niklas-Salminen/Joel Popov – Julian Ocleppo/Andrea Pellegrino Italia 63 61
Tyttöjen nelinpeli
Vera Bessonova Venäjä/Tanja Tuomi (1.) – Emily Arbuthnott/Savannah Sills Britannia (4.) 61 61

Loppuottelut
Hubert Hurkacz Puola – Joel Popov 46 64 63
Patrik Niklas-Salminen/Joel Popov – Alexander Bublik Venäjä/Hubert Hurkacz Puola 62 62
Tyttöjen kaksinpeli
Valeriya Urzhumova Venäjä (7.) – Inger van Dijkman Hollanti (1.) 64 63
Vera Bessonova Venäjä/Tanja Tuomi – Molly Reed/Rebecca Smaller Britannia 63 57 [10-2]

Seuraava uutinen: SM-liigan päättäjäisissa palkittiin… →