SM-liigan päättäjäisissa palkittiin pelaajia, toimitsijoita ja järjestäjiä

25.2.2013  |  09:28

Sisäpelikauden SM-liigan päättäjäistilaisuutta vietettiin lauantaina 23.2. Kalastatorpan klubilla, Helsingissä.
Paikalle tuli liki neljäkymmentä liigassa pelaajana, toimitsijana tai tapahtuman järjestäjänä toiminutta.
Iloisen illan aikana palkittiin viisi pelaajaa, yksi tuomari sekä kaksi seuraa toiminnasta kauden aikana. Alla palkitut, joista Jürikivi, Kontinen, Suomalainen ja Tuomi eivät kilpailumatkan tms. vuoksi voineet osallitua tilaisuuteen.

NAISTEN MVP -PALKINTO
PIIA SUOMALAINEN

Most Valuable Player -palkinto annetaan naisten liigassa kauden arvokkaimmalle pelaajalle. Palkinnon saajan äänestää SM-liigatoimikunta.

Piia pelasi naisten mestarijoukkueessa Smash-Tenniksessä kaksi kaksinpeliä ja kaksi nelinpeliä voittaen ne kaikki. Hän oli finaalin ratkaisupelaaja voittaen sekä kaksin- että nelinpelinsä.

MIESTEN MVP
MICKE KONTINEN

Most Valuable Player -palkinto annetaan miesten liigassa kauden arvokkaimmalle pelaajalle. Palkinnon saajan äänestää SM-liigatoimikunta.

Micke pelasi miesten mestarijoukkueessa HVS-Tenniksessä. Runkosarjassa hän voitti kaikki pelaamansa neljä kaksinpeliä ja yhden nelinpelin. Play-offeissa hän oli niin ikään ratkaisevassa osassa voittaen molemmat pelaamansa kaksinpelit.

VUODEN NUORI NAISPELAAJA
TANJA TUOMI

Vuoden nuori naispelaaja -palkinto annetaan naisten liigassa kauden parhaalle alle 18-vuotiaalle pelaajalle. Palkinnon saajan äänestää SM-liigatoimikunta.

Tanja pelasi hopeaa voittaneessa Tampereen Tennisseuran joukkueessa. Hän voitti kaikki pelaamansa kolme kaksinpeliä ja yhden nelinpelin.

VUODEN NUORI MIESPELAAJA
TIMI KIVIJÄRVI

Vuoden nuori miespelaaja -palkinto annetaan miesten liigassa kauden parhaalle alle 20-vuotiaalle pelaajalle. Palkinnon saajan äänestää SM-liigatoimikunta.

Timi pelasi hopeaa voittaneessa Tampereen Tennisseuran joukkueessa. Hän pelasi runkosarjassa kuusi kaksinpeliä voittaen niistä viisi. Play-offeissa hän pelasi kolme kaksinpeliä, joista voitti kaksi.

FAIR PLAY PALKINTO
KONSTA FINNILÄ

Fair Play pelaaja -palkinto annetaan naisten tai miesten liigassa hyvää käytöstä ja urheiluhenkeä osoittaneelle pelaajalle. Palkinnon saajan äänestää SM-liigatoimikunta.

Konsta pelasi pronssia voittaneessa Tennis Club Tapiolan joukkueessa. Hän pelasi runkosarjassa kolme kaksinpeliä ja yhden nelinpelin sekä play-offeissa yhden kaksinpelin. Kuvaus Konstasta: ” Ollut monta vuotta omien ja vastustajien, tuomareiden, pallopoikien ym. tukena ja ottaa aina kaikki huomioon. Ainoatakaan kirosanaa – mailanheitosta puhumattakaan – ole koskaan kuultu/nähty.”

VUODEN TUOMARI
TOOMAS JÜRIKIVI

Vuoden tuomari -palkinto annetaan kauden parhaalle tuomarille joukkueiden äänestyksellä.

Toomas tuomitsi naisten ja miesten SM-liigassa kuusi otteluparia. Joukkueet äänestivät hänet kauden parhaaksi tuomariksi.

VUODEN PARAS KOTIJOUKKUE
HELSINGIN LAWN-TENNIS KLUBI

Vuoden paras kotijoukkue -palkinto annetaan kauden aikana parhaat kotiottelut järjestäneelle seuralle siten, että SM-liigatoimikunta valitsee ehdokkaat, joiden joukosta joukkueet äänestävät voittajan.

Helsingin Lawn-Tennis Klubi pelasi sekä miesten että naisten SM-liigassa. Seura oli panostanut erittäin hyvin tapahtumien järjestämiseen mm. pelaajaesittelyiden, oheistapahtumien sekä joukkueiden ruokailujen muodossa. Seura sai kiitosta sekä muilta joukkueilta että tuomareilta.

SM-LIIGAN KUNNIAMAININTA
TENNIS CLUB TAPIOLA

SM-liigan kunniamaininta annetaan henkilölle tai seuralle, joka on omalla toiminnallaan merkittävästi edistänyt tenniksen SM-liigan kehittämistä. Kunniamaininnan nimeää SM-liigatoimikunta.

TCT on uuden liigan edelläkävijä ja primusmoottori mm. mediassa, tapahtumissa, ja muussa panostuksessa. Monet muut seurat ovat hienosti jatkaneet TCT:n viitoittamalla tiellä. Erityisesti joukkueen manageri Ilkka Maskonen ja joukkueen ykköspelaaja Juho Paukku on omalla panoksellaan edistäneet liigan kehittämistä. Voidaan jopa sanoa, että TCT on uuden liigan inspiraation alkulähde.

 

 

Timi Kivijärvi
Vuoden nuori miespelaaja 

Konsta Finnilä
Fair Play -pelaaja

Vuoden parhaana kotijoukkueena
palkittiin HLK, jonka kunniakirjan
haki Gabor Lovro.

SM-liigan kunniamaiminnan sai
TCT, jonka puolesta kunniakirjan
nouti Juho Paukku.

Kuvat: Riitta Närhi

Jaa:

Seuraava uutinen: Hannukaiselle 95:s ja… →