Suomalaiselle kolmas naisten sisäkenttien Suomen mestaruus

22.12.2014  |  10:12

Naisten kaksinpelin finaalistit, vas. Suomen mestaruuden voittanut Piia Suomalainen ja hopeaa
voittanut, nelinpelin mestari Roosa Timonen.

Smashin Piia Suomalaisen, 30, edelliset naisten sisäkenttienSuomen mestaruudet ovat vuosilta 2005 ja 2006.  Hän lähti ykkössijoitettuna tämän vuodenSM-kisaan, jossa oli 15 parhaan naisten joukosta pois vain kaksi pelaajaa.
-Olin flunssainen koko kisan ajan, ja se teki uran rankaksi, totesiSuomalainen. -Finaalista tuli kuitenkin ainoa kolmieräinen.
Suomalaiselle loppuottelusta teki tiukan ylöjärveläinen, kuudenneksi sijoitettu TaTS:n Roosa Timonen,17. Ensimmäisessä erässä, jonka Suomalainen vei 6-1, Timonen vielä hakipeliään, mutta voitti sitten toisen erän 6-3. Kolmatta erää Suomalainen johtijo 4-1, kun Timonen aloitti takaa-ajon, joka ei kuitenkaan riittänyt, vaanSuomalainen vei kolmannen erän 6-3. Suomalaisen rautainen kokemus japelirutiini riittivät kuitenkin kesyttämään niin Timosen kuin välieriinyltäneen HVS:n 13-vuotiaan Oona Orpanan.
-Oona pelasi hyvin, kiitteli Piia Suomalainen. – Oma peli kulki kuitenkinsujuvasti. On hienoa voittaa Suomen mestaruus. Arvostan sitä suuresti.
-Olin yllättynyt finaalipaikasta, mutta syöttö kulki hyvin, totesi Timonen,jolle naisten SM-finaali oli uran ensimmäinen. – Oli hyvä päästä haastamaanPiia, jonka kohtasin nyt ensimmäisen kerran.
Suomalainen ja Timonen ovat toki harjoitelleet keskenään, sillä kumpikin oli keväälläFed Cup -joukkueessa.
-Pelillisesti paras otteluni oli varmasti avausotteluni seurakaveriani Annika Sillanpäätävastaan, kertoi Timonen.
Puolivälierissä hän  voitti kakkossijoitetun GVLK:n Mia Eklundin ja välierissäkolmossijoitetun seurakaverinsa Ella Leivon.
Turussa pelattiin – parin vuoden tauon jälkeen – naisten nelinpelinmestaruuksista. Mukana oli neljä paria, kaksi HVS:stä ja kaksi TaTS:sta; tamperelaiset pelasivat sitten tiukan taiston mestaruudesta. Voiton veivät Roosa Timonen jaTanja Tuomi Ella Leivosta ja Annika Sillanpäästä. Ottelutie-break päättyiTimosen ja Tuomen hyväksi 10-7.
Sekanelinpeliin ei tullut ilmoittautuneita.

Nelinpelit
Miehet: Ristomatti Lanne/Santtu Leskinen HVS – Pauli Partinen TaTS/Masi SarpolaJTS 62 64
Naiset: Roosa Timonen/Tanja Tuomi TaTS – Ella Leivo/Annika Sillanpää TaTS 63 36[10-7]