Heliövaarasta miesten sisäkenttien Suomen mestari

22.12.2014  |  09:45

Miesten SM-kisojen kaksinpelin finaalistit, voittaja Harri Heliövaara (kesk.) ja Emil Ruusuvuori
saivat mitalit TVS:n puheenjohtaja Antti Kaskiselta (vas.).

Vain viisi minuuttia ennen ilmoittautumisajan päättymistä HVS:n HarriHeliövaara päätti osallistua yleisten luokkien sisäkenttien SM-kilpailuihin,jotka pelattiin Jarkko Nieminen Areenalla Turussa.
Päätös oli hyvä, että 25-vuotias ex-ammattilainen otti sunnuntaina toisensisäkenttien miesten kaksinpelin Suomen mestaruuden.
-Kun en enää pelaa niin aktiivisesti, olihan tämä hieman rankkaa, totesiflunssaisena kisan aloittanut Heliövaara. – Sain tehdä kaikissa otteluissahommia ja puolivälierissä jouduin kolmieräiseen Kiisken Laurin kanssa.
-Loppuottelussa sain laittaa kaiken peliin, sanoi Heliövaara ja viittaisi15-vuotiaaseen vastustajaan, HVS:n Emil Ruusuvuoreen.
Pelaajat kohtasivat nyt ensimmäisen kerran kilpailussa. Harjoituskentillä heovat pelanneet vastakkain useastikin, kun Heliövaara on ollut sparraamassaRuusuvuorta Jarkko Niemisen tennisakatemian harjoituksissa.
-Enemmän kuin näistä harjoitussessioista hyötyä oli se, että näin Emilinvälieräottelun Mika Kososta vastaan, sanoi Heliövaara.
Kaksinpelin finaalin ensimmäisestä erästä tuli erittäin tasaväkinen eikä siinänähty yhtään murtoa, joten edettiin tie-breakiin 6-6 tilanteessa. Heliövaaravei tie-breakin 7-5. Toisen erän ensimmäisessä pelissä Ruusuvuori mursiHeliövaaran syötön.
-Se harmitti, mutta onneksi sain murron heti perään, totesi Heliövaara. – Senjälkeen näin, että Emilin paras ote hieman kirposi. Käytin tilaisuutta hyväksi jaläksin hyökkäämään.
Heliövaara satutti toisen erän alussa oikean jalan reittä pallon tavoittelussa.Se hieman vaivasi ottelun loppuun asti, mutta ei estänyt Heliövaraan viemästäerää 6-1. Näin hän otti toisen sisäkenttien Suomen mestaruuden, edellinen tulivuonna 2010. Ulkokentiltäkin Heliövaaralla on kaksi Suomen mestaruutta. Hienonturnauksen pelannut Ruusuvuori myönsi, ettei enää toisessa erässä saanutparastaan irti. – Fyysisesti en ollut väsynyt, mutta henkisesti selvästilopahdin.
15-vuotiaan Ruusuvuoren osalta SM-turnaus sujui todella hienosti.
-Tiesin kyllä, että pystyn menemään pitkälle, sanoi Ruusuvuori. – Siksi ensimmäinenmiesten SM-finaali ei sen suuremmin jännittänyt.
Miesten nelinpelin Suomen mestaruuden veivät USAssa tennisstipendillä yliopistossa opiskelevat HVS:n Ristomatti Lanne ja Santtu Leskinen, jotka voittivat loppuottelussa TaTS:n Pauli Partisen ja JTS:n Masi Sarpolan.

Yleisten luokkien SM-kilpailut sisäkentillä 2014
16.-21.12.2014 Jarkko Nieminen Areena, Turku
Järj. TVS

Luokkien loppuottelut

Kaksinpelit
Miehet: Harri Heliövaara HVS – Emil Ruusuvuori HVS 76(5) 61
Naiset: Piia Suomalainen Smash – Roosa Timonen TaTS 61 36 63
Nelinpelit
Miehet: Ristomatti Lanne/Santtu Leskinen HVS – Pauli Partinen TaTS/Masi SarpolaJTS 62 64
Naiset: Roosa Timonen/Tanja Tuomi TaTS – Ella Leivo/Annika Sillanpää TaTS 63 36[10-7]

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomalaiselle kolmas naisten… →