Suomalainen Tampereen valtias

24.7.2016  |  14:33

Piia Suomalainen voitti Aamulehti Tampere Openin naisten 10 000dollarin turnauksen kukistamalla Emma Laineen loppuottelussa erin 2-1 (0-6, 6-2, 6-3)sunnuntaina.

32-vuotiaalle Suomalaiselle kyseessä oli uran viidesturnausvoitto ITF-ammattilaiskiertueen kaksinpelissä ja toinen Tampereella.

– Tykkään tosi paljon paikasta ja yleisö on ollutkannustava. Ulkomailla olen usein ainoa suomalainen ja kukaan ei tunne minua, jotenkannustusta ei juuri tule, Suomalainen kertoi Aamulehden haastattelussa.

Avauserän mennessä Laineelle rökälenumeroin 6-0, vaikutti mestaruus vielä erittäin kaukaiselta haaveelta Suomalaiselle. Varsinkin, kun hän menetti syöttönsä heti toisen erän alkuun.

– Tiesin, että pystyn parempaan. Koko ajan piti vain uskoa. Aikanopeasti 1–0-tilanteen jälkeen aloin pelata rohkeammin, toisen erän lukemin 6-2 voittanut Suomalainen kommentoi.

Ottelu jatkui aaltoilevana loppuun asti. Laine pääsi jo yrittämään omalla syötöllään  4-1:een päätöserässä, mutta Suomalainen mursi lopultavastustajansa syötön kolmesti ja nappasi turnausvoiton 6-3-erävoitolla.

Tuoreen mestarin urakointi 10 000 dollarin turnauksissajatkuu heti ensi viikolla kotoisissa maisemissa, kun naiset ottavat toisistaanmittaa Savitaipaleella.

– Innokkaana lähden jatkamaan tästä, tuore voittajahuikkasi.

Jaa:

Seuraava uutinen: Petra Thorén: ”Olen… →