STL:n seurafoorumissa loistava osanotto ja kiinnostavia keskusteluita

20.7.2016  |  15:51

Tennisliiton seurafoorumi keräsi Tampereelle yli 50 seuravaikuttajaa ympäri Suomen. Mukana oli Tennisliiton toimiston ja hallituksen lisäksi seurojen johtoa, kilpailunjärjestäjiä ja valmentajia laajalla rintamalla.

Keskiviikko alkoi STL:n puheenjohtaja Matti Virtasen tervetulosanoilla sekä katsauksella suomalaisen tenniksen tilaan. Virtanen toi myös terveiset Kansainväliseltä tennisliitolta.

STL:n toimitusjohtaja Teemu Purho avasi Tennisliiton seuraavan nelivuotiskauden strategian teemoja ja seurapalvelupäällikkö Henrik Zilliacus perehdytti ryhmätyön aiheisiin. Neljässä seurajohtajaryhmässä ja yhdessä valmentajaryhmässä pohdittiin, miten STL:n valmentajakoulutuksia voitaisiin kehittää, miten liitto voisi paremmin tukea seurojen valmennustoiminnan kehittämistä ja miten valmentajayhteisöä voidaan aktivoida.

– Toivomme tietotaidon jakamista sekä yhteisöllisyyden lisäämistä esimerkiksi sosiaalisen median avulla. Myös yhteiset tapaamiset olisivat tervetulleita, valmentajat viestittivät.

Seurajohtajien ryhmissä mietittiin, että koulutusten olisi hyvä tarjota erityisesti lapsia valmentaville entistä parempia pedagogisia taitoja. Myös tiettyihin teemoihin perustuvia, mahdollisesti internetissä toteutettavia luentoja esimerkiksi ravitsemuksesta tai henkisestä valmennuksesta. Ryhmissä pidettiin myös tärkeänä sitä, että valmentajan työn arvostusta nostetaan ja koulutukset tuodaan lähelle seuroja joka puolella maata.

Seurafoorumi jatkuu Aamulehti Tampere Openin seuraamisella ja yhteisellä illallisella. Torstaina ohjelmassa on muun muassa seuraesimerkkejä U10-toiminnasta ja jäsenpalveluista.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomalainen Tampereen valtias… →