Sunnuntaina ratkaistaan 18-vuotiaiden Suomen mestaruudet

2.3.2019  |  20:37  |  Raportit

Sarjakärki TaTS:n Emma Eerola on tuonut joukkueelleen eniten pisteitä - katso Tennisliigan pelaajatilastoja täältä

Tampereen Tennisseura isännöi 18-vuotiaiden SM-kilpailuja viikonlopun aikana. Sunnuntaina pelataan sarjojen finaalit.

Eerola, Blomqvist, Gabran ja Tuomela mitalipeleissä

Tyttöjen kaksinpelin pääsarja pelattiin kahdeksan pelaajan voimin. Neljän kärkisijoitetun seuraksi pääsarjaan tulivat neljä karsinnat selvittänyttä pelaajaa: Asta Miettinen (ÅLK), Emilia Salo (ViTes), Emelie Gabran (HVS) ja Ella Tuomela (ETS). Yläkaaviossa ykköseksi sijoitettu Emma Eerola (TaTS) voitti Miettisen 6-4, 6-1 ja kolmanneksi sijoitettu Clarissa Blomqvist (HVS) voitti tiukasti Salon 6-4, 4-6, 6-3. Alakaaviossa nähtiin yllätyksiä, kun karsinnat selvittäneet Gabran ja Tuomela etenivät välieriin. Gabran voitti neljänneksi sijoitetun Cecilia Johansénin (TVS) 6-1, 6-0 ja Tuomela toiseksi sijoitetun Lotta Heiskasen (TaTS) 6-0, 6-0.

Välierissä kohtaavat 16-vuotias Eerola ja 14-vuotias Blomqvist sekä 15-vuotias Gabran ja 16-vuotias Tuomela. Eerolan ja Blomqvistin välierä on uusinta naisten yleisten SM-kilpailuiden finaalista. Tuolloin Eerola voitti ja juhli ensimmäistä  aikuisten mestaruuttaan. Kaksinpelin välierät pelataan klo 9:00 alkaen ja loppuottelu on vuorossa klo 12:00.

Tyttöjen puolella pelataan myös nelinpeli. Sunnuntaiseen loppuotteluun ovat edenneet ykköseksi sijoitetut Eerola/Miettinen ja sijoittamattomat Salo/Tuomela. Loppuottelu pelataan klo 10:30.

KAAVIOT

Kärkisijoitetut vahvoja poikien kaksinpelissä: Laitinen – Byskata ja Koivisto – Magga

Poikien kaksinpelissä oli mukana 16 pelaajaa. Kärkisijoitetut Oulun Verkkopalloseuran Valtteri Laitinen, Niila-Tapio Magga ja Otto Koivisto sekä Åbo Lawn-Tennis Klubbin Kasper Byskata ovat olleet hyvällä pelituulella. Puolivälierissä Laitinen taisteli voiton kolmessa erässä Juho-Eric Biggsiä (SVS) vastaan 2-6, 7-6, 6-2, Magga voitti niin ikään kolmessa erässä Valtteri Tuukkasen (LVS) 6-4, 2-6, 6-0, Koivisto kukisti Axel Erikssonin (ÅLK) 6-4, 6-2 ja Byskata vei Väinö Haikon (LVS) 6-3, 6-2.

Sunnuntain välierissä klo 9:00 alkaen ovat vastakkain ykköseksi sijoitettu 17-vuotias Laitinen ja neljänneksi sijoitettu 16-vuotias Byskata sekä toiseksi sijoitettu 17-vuotias Magga ja kolmanneksi sijoitettu 18-vuotias Koivisto. Loppuottelu on vuorossa tyttöjen tapaan klo 12:00.

KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Byskata nelinpelimestaruuteen perinteikkäässä… →