Byskata nelinpelimestaruuteen perinteikkäässä junioriturnauksessa Ruotsissa

3.3.2019  |  16:40  |  Raportit

Oliver Ojakaar (EST) ja Oliver Byskata juhlivat nelinpelimestaruutta, kuva: Kungens Kanna & Drottningens Pris

Tukholmassa pelattiin tällä viikolla perinteikäs ja yksi Euroopan kovimmista alle 14-vuotiaiden turnauksista, Kungens Kanna & Drottningens Pris. Porsche Junior Team Finlandin pelaajat onnistuivat mainiosti. Oliver Byskata voitti nelinpelimestaruuden yhdessä virolaisen Oliver Ojakaarin kanssa.

9 suomalaista kaksinpelin pääsarjassa – Byskatalle nelinpelimestaruus ja Remander pisimmälle kaksinpelissä puolivälieräpaikallaan

Alle 14-vuotiaiden 1. kategorian Tennis Europe -turnaus, Kungens Kanna & Drottningens Pris, kerää vuosittain Euroopan parhaat juniorit Tukholmaan kilpailemaan turnausvoitoista. Suomesta lähti iso määrä pelaajia turnaukseen ja peräti yhdeksän pelaajaa nähtiin kaksinpelien pääsarjoissa ja nelinpelissä Oliver Byskata juhli mestaruutta.

Byskata ja virolainen Oliver Ojakaar olivat nelinpelissä seitsemänneksi sijoitettuina. Suomalais-virolaispari taisteli tiensä loppuotteluun tiputtamalla puolivälierässä ykköseksi sijoitetut Mihai Alexandru Coman (ROM)/Georg Eduard Israelan (GER) 6-2, 5-7, 10-7 ja välierässä kolmanneksi sijoitetun venäläisparin Yaroslav Demin/Grigory Shebekin 6-2, 6-7, 10-5. Byskata/Ojakaar päättivät turnauksen myös upeaan taisteluvoittoon ja korkealle arvostetun turnauksen mestaruuteen kukistaen finaalissa kahdeksanneksi sijoitetut ranskalaiset Leo Cohen Bacrie/Gabriel Debru 7-6, 3-6, 10-8. Tyttöjen nelinpelissä Stella Remander ja ruotsalainen June Björk ylsivät välieriin sekä Sade Scharlin ja itävaltalainen Liel Marlies Rothensteiner puolivälieriin.

Kaksinpeleissä parhaaseen suoritukseen ylsi Remander, joka eteni 64 pelaajan pääsarjassa kahdeksan parhaan joukkoon. Matka puolivälieriin sisälsi kolme voittoa, joista kovimpana kolmannella kierroksella tullut voitto Euroopan rankingin 17. venäläisestä Alena Kasatkinasta. Remander löytyy Euroopan rankingin sijalta 32. Poikien kaksinpelissä Byskata (Euroopan ranking 19.) ylsi parhaimpana 16 parhaan joukkoon. Lisäksi lohdutuskaavioiden puolella (ensimmäisellä kierroksella hävinneiden kaavio) Emma Kuusisto ylsi välieriin ja Lenni Loukkola puolivälieriin.

TULOKSET

– Yhdeksän pelaajaa pääsarjassa on varmaan uusi ennätys. Laajalla rintamalla tuli menestystä, mikä oli hienoa. Oliverit pelasivat nelinpeliä todella korkealla tasolla kolme viimeistä kierrosta. Varsinkin semifinaali oli hienoa katseltavaa. Stella puolestaan onnistui kaksinpelissä parhaiten voittamalla kaksi Euroopan kärkipelaajaa ennen kuin tippui puolivälierässä. Lisäksi Lenni ja Emma onnistuivat lohdutuskaaviossa erinomaisesti. Oli hienoa nähdä myös vuotta nuoremmat Leo Stenlund ja Otso Martikainen pääsarjassa, kommentoi maajoukkuevalmentaja Joonas Jalkanen.