STL:n koulutuksesta kuoriutui innokkaita tuomareita

25.5.2016  |  12:41

Kuvassa tuomarikoulutuksen suorittaneita. Kouluttajana Petri Nylund.

Tennisliitto järjesti tennistuomarikoulutuksen Hyvinkäällä 24. toukokuuta 2016. Tuomarikoulutettavia oli paikalla kahdeksan. Kouluttajana toimi ITF-tason tuomari ja referee Petri Nylund, jolla on kokemusta sekä kansallisista että kansainvälisistä kilpailuista, Norpe Tennisliigasta sekä myös ammattilaiskilpailujen tuomaroinnista.

– Koulutus sujui oikein mukavissa merkeissä. Mukana oli aktiivista ja innostunut porukkaa, Nylund sanoo.

Koulutuksessa käytiin läpi tuomarityöskentelyn perussäännöt ja tekniikka. Koulutusmuotona oli keskusteleva vapaamuotoinen koulutus. Kaikki koulutettavat osallistuivat aktiivisesti keskusteluun ja esittivät välillä vaikeitakin kysymyksiä. Joitakin sääntöjä pohdiskeltiin pidempään, mutta kaikille jäi selkeä kuva säännöistä. 

– Tärkeänä asiana oli myös itse tuomarin varustelista ja ”rutiinien” läpikäynti ennen ottelua, ottelun aikana ja ottelun jälkeen. Kouluttaja kannusti osallistujia kysymään esimerkiksi kansallisten kisojen yhteydessä mahdollisuutta tuomaroida otteluja. Tuomaroinnin tärkeä asia on kokemuksen kerääminen –  ja sitä oppii vain aktiivisella osallistumisella. Tuomarin tärkeä tehtävä on myös olla pelaajien apuna ottelutilanteessa ja taata pelaajille tasapuolinen kohtelu ja turvalliset olosuhteet, HyTS:in Heikki Kulta miettii.

 

 

– Koulutus on hyvä esimerkki seuran aktiivisesta toiminnasta. HyTS halusi kouluttaa päteviä tuomareita tuleviin arvokisoihinsa, ja tämän pyynnön jälkeen aloitettiin Tennisliitossa yleisen tuomarikoulutustilaisuuden järjestelyt. Koulutus antaa pätevyyden toimia tuomarina kansallisen tason kilpailuissa, STL:n kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinonen sanoo.

 

Kansallisen tuomaripätevyyden saivat:

Heikki Kulta, HyTS

Toni Rintala, HyTS

Heimo Taavetti, Sata

Artturi Mutanen, OTC

Iiro Luomala, VT

Mikael Maltela, Sata

Lauri Ojantakainen, Sata

Harri Korpijaakko, Smash

 

Kuvat: Toni Rintala. Kiitokset Heikki Kullalle materiaalista!

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen ja Peers… →