STL:n ja JNTA:n yhteistyö jatkuu kolmivuotisella sopimuksella

10.12.2015  |  16:58

Suomen Tennisliitto ja Jarkko Nieminen Tennis Academy (JNTA) ovat solmineet kolmevuotisen jatkosopimuksen suomalaisen tenniksen kehittämiseksi. JNTA vastaa nuorten maajoukkueen leirityksistä ja kansainvälisistä kilpailumatkoista sekä valvoo kärkipelaajien harjoittelua.

– Kokeilimme yhteistyötä ensin tämän vuoden, ja hyvä kokemus kannusti molempia osapuolia solmimaan pidemmän sopimuksen, Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho sanoi tämänpäiväisessä tiedotustilaisuudessa.

– JNTA:n avulla saamme parhaat pelaajat harjoittelemaan samaan paikkaan ja samaan aikaan. On myös tehokkainta hoitaa kansainvälisen kilpailemisen koordinointi yhdestä paikasta, Purho jatkoi.

Myös JNTA:n johtaja Federico Ricci ja Jarkko Nieminen iloitsevat hedelmällisen yhteistyön jatkumisesta.

– Monivuotinen sopimus mahdollistaa pitkäjänteisemmän kehitystyön. Vuosina 2004 ja 2005 syntyneissä on esimerkiksi paljon lupaavia junioreita, joihin voimme keskittää sopimuksen ansiosta entistä paremmin voimavaroja, Ricci kommentoi.

– Meillä on yksi hyvä vuosi takana, ja tästä on luonteva jatkaa eteenpäin, Ricci ja Nieminen sanoivat.


SM-kisat ja Koululaisten mestaruuskisat värittävät loppuvuotta

Loppuvuosi on aktiivista tenniskilpailujen aikaa Suomessa. Joensuussa (järjestäjänä KarTe) pelataan 15.-20. joulukuuta yleiset SM-kilpailut, ja Koululaisten mestaruuksista kamppaillaan 27.-30. joulukuuta Helsingin Meilahdessa (HLK).

Jarkko Nieminen muistaa vielä erinomaisesti koululaistennisaikansa.

– Pelasin elämäni ensimmäisen matsin koululaisten mestaruuskisoissa. Olin ekalla luokalla, paikkana oli Helsingin Myllypuron kupla ja vastassa oli kuudesluokkalainen. Sittemmin matseja ja kokemuksia tuli vuosien varrella lisää, ja yläasteella koululaismestaruuskin, Nieminen muisteli hymyssä suin.

JNTA:n pelaaja Patrik Niklas-Salminen väläytti osaamistaan etenemällä Wimbledonin poikien turnauksessa välierään. SM-kisoihin hän lähtee menestymään.

– En ole asettanut mitään isompaa tavoitetta, mutta totta kai mitali olisi kiva saada. Tärkeintä on saada oma peli kulkemaan, Niklas-Salminen ennakoi kovatasoista SM-kilpailua.

Oona Orpana, joka toipuu parhaillaan polvileikkauksesta, kuuluu suomalaisen naistenniksen suuriin lupauksiin.

– Kuntoutus on edennyt hyvin ja polvi on nyt täysin kivuton. Joulun jälkeen kuvista nähdään, pääsenkö pian jo kentälle, Orpana sanoi.

Yleiset SM-kilpailut: https://www.tennisassa.fi/direct.aspx?area=kj&oper=kilp&id=1813

Koululaisten mestaruuskilpailut: https://www.tennisassa.fi/direct.aspx?area=kj&oper=kilp&id=2252 

Jaa:

Seuraava uutinen: SEB JGP Masters… →