Smash-Kotka avasi TEHO Tennisliigan voitolla

14.10.2023  |  21:02  |  Raportit

TEHO Tennisliigan kausi 2023–2024 pyörähti käyntiin täydellä kierroksella. Lauantaina nähtiin runsaasti vierasvoittoja ja kovatasoisia otteluita.

Smash-Kotka kaatoi TVS:n, ETT ja HVS tasapeliin

Viime kaudella mitalipeleihin yltänyt Smash-Kotka haki 3–1-voiton TVS-Tenniksestä. Kotkalaisia edustivat Turussa Siim Troost, Ville-Petteri Ahti sekä Jussi Salmio.

Troost kohtasi kaksinpelissään TVS:n Santtu Leskisen, joka viime kaudella hävisi runkosarjan 17 ottelustaan vain yhden. Tasainen ottelu päätyi lopulta virolaisen eduksi lukemin 7–6, 6–4. Salmio kaatoi omassa kaksinpelissään Tero Löytänän, mutta Ahti taipui Tuomas Rikkoselle. Nelinpelissä Troost ja Ahti kaatoivat Leskisen ja Rikkosen, joten kotkalaiset avasivat kauden arvokkaalla vierasvoitolla.

Ahti oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueeseensa, ja kotimatkalle oli mukava lähteä voiton kanssa. Erityisesti hän kehui Siim Troostin debyyttiä joukkueessa. Voitto maistui, vaikka oma kaksinpeli ei vielä kulkenutkaan niin hyvin kuin Ahti olisi halunnut: ”Oli kiva olla kentällä pitkästä aikaa. Edellisistä kisamatseista on mennyt taas hetki. Vastustaja pelasi hyvin ja vaikka itsellä ei ollut paras päivä, oli kiva olla takaisin liigakentillä. Toivon mukaan tästä se paranee!”

Smash-Kotka haastaa sunnuntaina hallitsevan mestarin HVS:n. ”Päästään pelaamaan Kotkassa, missä meidän joukkueemme on aina pelannut hyvin. Totta kai lähdetään haastamaan ja pelaamaan täysillä jokaisesta pisteestä. Voittoa tavoitellaan”, Ahti summasi kotkalaisten odotukset.

TVS puolestaan kohtaa sunnuntaina TaTSin, joka haki avauskierroksella 3–1-voiton OVS:stä. TaTS voitti kaikki kaksinpelit, mutta tasaisessa nelinpelissä Aaron Matikkala ja Lenni Loukkola hakivat OVS:lle pisteen lukemin 4–6, 6–4, 12–10.

Kahden viime kauden kärkijoukkueen kamppailussa ETT ja HVS tasasivat pisteet. Kaksinpelien jälkeen hallitseva mestari johti 2–1 Karol Drzewieckin ja Sami Huurinaisen voitettua ottelunsa. ETT:lle pisteen toi Felix Alopaeus. Tasaisessa nelinpelissä Otso Martikainen ja Jami Savolainen onnistuivat kaatamaan Drzewieckin ja Leevi Säätelän 6–3, 3–6, 10–7, joten ottelu päättyi 2–2. ETT oli moninkertaisille mestareille vaikea vastustaja myös viime vuonna: HVS kärsi koko kauden ainoan tappionsa juuri ETT:lle.

ETT menetti tälle kaudelle Patrick Kaukovallan, joka oli viime kaudella mukana tuomassa peräti 13:a joukkueen 25 pisteestä. Se ei kuitenkaan näkynyt viime kauden yllättäjän otteissa, ja tasapeli kauden ykkössuosikkia vastaan on myrskyvaroitus muille joukkueille. Sunnuntaina ETT kohtaa GT:n.

Sarjanousija VT sai osoituksen TEHO Tennisliigan tasosta, kun viime kaudella yhdeksänneksi jäänyt Smash haki vierasvoiton puhtaasti 4–0. Valtteri Telinkangas sai VT:lle sentään erävoiton ja oli lähellä voittaa koko ottelun, mutta lopulta Elis Fjällberg voitti Telinkankaan 6–7, 7–6, 10–3. Muut ottelut Smash voitti kahdessa erässä.

Harri Heliövaaran tähdittämä Sata-Tennis haki 3–1-voiton Grani Tenniksen vieraana. Viime kaudella Tennisliigan nelinpelissä pelkkiä voittoja saalistanut Heliövaara voitti Ilja Orren kanssa Nooa Järnefeltin ja Jordan Brunnerin 6–2, 6–3. Kaksinpeleissä Martin Tirkkonen sekä pitkässä ottelussa Brunnerin lukemin 3–6, 7–5, 10–7 voittanut Pontus Ahlvik toivat Satalle pisteet. GT:lle pisteen toi Juho Paukku.

HLK haki voiton Tampereelta

TaTS ja HLK avasivat kautensa Tampereella, ja voitto meni Helsinkiin lukemin 3–1. Clarissa Blomqvist oli viime kaudella mukana viidessä HLK:n seitsemästä pisteestä, ja nuori nainen avasi tämänkin liigakauden vahvasti. Kaksinpelissä kaatui Ilona Haavisto lukemin 6–4, 6–4, ja nelinpelissä voitto Haavistosta ja Liinu Heiskasesta irtosi yhdessä Ilona Kanervan kanssa lukemin 6–4, 6–3. Kun myös Lorna Pujals voitti Khloe Kärkkäisen 6–4, 6–3, pääsi HLK juhlimaan voittoa.

Blomqvist oli voitosta huolimatta kriittinen: ” Alku matsiin oli tänään vähän tahmea, mutta pääsin kääntämään tilanteen itselleni ja onnistuin voittamaan tärkeissä hetkissä, vaikka en olekaan niin tyytyväinen omaan tekemiseen.” Joukkuekavereita Blomqvist kehui vuolaasti: ”Tiimikaverit tsemppasivat ja pelasivat hyvin, minkä ansiosta saatiin kolme tärkeää pistettä mukaan heti kauden alkuun. Tästä on hyvä jatkaa!”

Viime kaudella HLK voitti vain yhden ottelun, mikä onnistui tällä kerralla siis jo avauskierroksella. Jopa täydet pisteet olivat lähellä, mutta kotijoukkueen Milla Kotamäki voitti lopulta Kanervan lukemin 6–1, 2–6, 10–6.

HLK:n kapteeni Juuso Jokinen puhkui tyytyväisyyttä joukkueensa avaukseen: ”Hieno avaus joukkueelta tähän liigakauteen. Tänään nähtiin positiivinen ja taisteleva HLK! TaTS on aina yksi suosikeista, joten vierasvoitto Tampereelta antaa loistavat lähtökohdat jatkoon.”

HLK kohtaa sunnuntaina viime kaudella neljänneksi jääneen ÅLK:n, joka avasi uuden kauden vahvasti: LVS kaatui 4–0. Turkulaisille pisteet toivat Emelie Gabran, Asta Miettinen sekä Saara Aerila, joista Gabran ja Miettinen urakoivat myös nelinpelin. Emma Kuusisto oli lähellä tuoda LVS:lle pisteen, mutta Gabran voitti Kuusiston lopulta 6–2, 6–7, 11–9, ja lahtelaiset joutuivat kotimatkalle ilman pisteitä.

HLK:n Jokinen odottaa ottelusta ÅLK:ta vastaan tasaista. ”Viime kaudella ÅLK oli tiukkojen vaiheiden jälkeen niukasti parempi, joten huomenna HLK:n tavoitteena on kääntää lopputulos toisin päin ja pitää pisteet Meilahdessa!” Jokinen päätti.

HVS voitti jännittävässä ottelussa Smash-Kotkan 3–1. Voiton takasi Patricija Paukstyten ja Aino Alkion voitokas nelinpeliottelu. Alkio oli saavuttanut pisteen jo kaksinpelissä, Paukstyte hävisi tasaisen ottelun Jacquline Nylander Alteliukselle lukemin 6–1, 3–6, 7–10. Myös toinen kaksinpeli ratkottiin pitkän kaavan kautta, ja siinä HVS:n Emilia Lehtinen nousi voittoon Smash-Kotkan Emma Tuomisesta lukemin 3–6, 6–3, 10–8.

HVS kohtaa sunnuntaina TaTSin, Smash-Kotka puolestaan Smashin, joka voitti lauantaina OVS:n puhtaasti 4–0. Jo kuudetta peräkkäistä mitaliaan jahtaava Smash ei antanut OVS:lle erääkään.

Tulokset

Miehet

TVS – Smash-Kotka 1–3
OVS – TaTS 1–3
VT – Smash 0–4
ETT – HVS 2–2
GT – Sata 1–3

Naiset

TaTS – HLK 1–3
ÅLK – LVS 4–0
HVS – Smash-Kotka 3–1
Smash – OVS 4–0

Sunnuntain ohjelma

Miehet

GT – ETT klo 11.00
TaTS – TVS klo 13.00 (Ruutu)
Smash-Kotka – HVS klo 15.00 (Ruutu)
OVS – Smash klo 15.00 (Ruutu)
Sata – VT klo 17.00

Naiset

Smash-Kotka – Smash klo 10.00 (Ruutu)
HVS – TaTS klo 10.00 (Ruutu)
LVS – OVS klo 12.00
HLK – ÅLK klo 13.00 (Ruutu)

Jaa:

Seuraava uutinen: Syyskokous lähestyy, tutustu… →