SM-Tampere: Vasa, Heliövaara, Orpana ja Pasanen kaksinpelin finaaleihin

17.12.2016  |  17:16

Harri Heliövaara on entinen tennisammattilainen ja nykyinen STL:n hallituksen jäsen. Kuva: Heidi Koivunen/STL

 

Tenniksen sisäkenttien yleisissä SM-kilpailuissa Tampereella on edetty kaksinpeleissä finaalivaiheesen. HVS:n Harri Heliövaara voitti lauantain välierässään seuratoverinsa Emil Ruusuvuoren 6-3, 6-4, ja ÅLK:n Eero Vasa oli TaTS:in Lauri Kiiskiä vahvempi lukemin 6-4, 7-5.

– Ottelu oli aika lailla sellainen kuin odotinkin. Neutraaleissa tilanteissa olin alakynnessä, mutta syöttöni, palautukseni ja keskittymiseni ansiosta käänsin ottelun hyväkseni, Heliövaara kommentoi välierää.

– Emilissä on paljon kehityspotentiaalia. Kun hän syöttää ja keskittyy vielä paremmin, niin hänellä on kasassa aika kova paketti, Heliövaara luonnehtii Australian avoimiin junioreissa suuntaavaa Ruusuvuorta.

Finaalissa kohtaavien Vasan ja Heliövaaran edellinen kohtaaminen oli tasainen.

– Eero on kovalyöntinen pelaaja, joten häntä vastaan aseet eivät löydy lyöntikilpailusta. Minun pitää saada jalat hyvin alle, Heliövaara ennakoi.

Naisissa loppuotteluun ylsivät ulkokenttien 2016 Suomen mestari, HVS:n Oona Orpana ja viimevuotista sisäkenttien mestaruuttaan puolustava TaTS:in Milka-Emilia Pasanen. Pasanen voitti välierässä seurakaverinsa Ella Leivon 7-5, 6-1 ja Orpana TaTS:in Roosa Timosen 6-1, 7-5.

– Milka-Emiliaa vastaan pallo tulee aina kovaa takaisin, joten hereillä pitää olla koko ajan. Toivottavasti luvassa on hyvä matsi molemmilta, Orpana ennakoi.

Miesten nelinpelin Suomen mestaruuden voitti Smash-Kotkan veljespari Ville-Petteri Ahti/Valtteri Ahti. Ahdit voittivat Sata-Tenniksen Roope Kailaheimon ja HVS:n Harri Heliövaaran  6-4, 2-6, 10-7. Kailaheimo/Heliövaara johti kymppitiebreakia jo 5-0, mutta Ahdit saivat käännettyä erän voitokseen.

– Emme hätiköineet, vaan luotimme siihen, että sieltä se nousu tulee. Olemme pelanneet vuosien varrella esimerkiksi Tennisliigassa nelinpeliä yhdessä, ja toki oman veljen tuntee muutenkin hyvin. Nuorempana yhdessä pelaaminen meni helposti toisen syyttelyksi, mutta nyt ei enää niin paljon, tyytyväiset voittajat naureskelivat.

Naisten nelinpelin kultamitalit saivat kaulaansa Ella Leivo ja Roosa Timonen. He kaatoivat loppuottelussa Orpanan ja TaTS:in Tanja Tuomen 6-3, 6-3.

– Ihan hyvää peliä meiltä. Keskittymisemme pysyi hyvin kasassa, ei tullut herpaantumisia, Leivo kommentoi.

Sekanelinpelin Suomen mestareiksi kruunattiin TaTS:in sisaruspari Annika Sillanpää ja Henrik Sillanpää.

 

Tulokset ja kaaviot: https://www.tennisassa.fi/direct.aspx?area=kj&oper=kilp&id=2298

Jaa:

Seuraava uutinen: Oona Orpana ja… →