SM-kilpailut: Virtanen johdattaa lisää TOP10-pelaajia mitalitaistoon

3.6.2020  |  14:51  |  Yleinen

Ulkokenttien SM-kilpailuihin on nyt ilmoittautunut mukaan jo kahdeksan TOP10-pelaajaa miehissä ja seitsemän TOP10-pelaajaa naisissa. Viimeisimmät mukaan tulleet pelaajat ovat hallitseva sisäkenttien kaksinpelin Suomen mestari Otto Virtanen (Suomen listan 4.), Roni Rikkonen (9.) ja Patrick Kaukovalta (10.) sekä Peppi Ramstedt (9.) ja Stella Remander (10.)

SM-mitaleista ja yhteensä 11 875 euron kokonaispalkintorahoista ovat aiemmin ilmoittautuneet pelaamaan Patrik Niklas-Salminen (Suomen listan 2.), Harri Heliövaara (3.), Virtanen (4.), Eero Vasa (5.), Masi Sarpola (7.), Ville-Petteri Ahti (8.), Rikkonen (9.) ja Kaukovalta (10.) sekä Anastasia Kulikova (2.), Liisa Vehviläinen (4.), Emma Eerola (5.), Mariella Minetti (6.), Ella Haavisto (8.), Ramstedt (9.), Remander (10.) ja Laura Hietaranta (14.).

Virtanen: ”On aina mukavaa päästä pelaamaan kilpailuja Suomessa.”

Suomen miesten maajoukkueen sankarina viime maaottelussa Meksikoa vastaan iskenyt Otto Virtanen (HVS) hakee ensimmäistä ulkokenttien Suomen mestaruuttaan Talissa 22.-28.6. 18-vuotias Virtanen on hallitseva sisäkenttien Suomen mestari, kun hän voitti uransa ensimmäisen aikuisten kultamitalin kukistettuaan loppuottelussa Masi Sarpolan (HVS) 6-3, 6-2 joulukuussa Turussa.

– Hyvillä ja odottavilla fiiliksillä olen menossa SM-kilpailuihin. On aina mukavaa päästä pelaamaan kilpailuja Suomessa. Erityisesti nyt on kova polte kisakentille, oli kyseessä sitten kansainvälinen tai kansallinen kilpailu, kommentoi Virtanen.

– Koronatauon aikana olen treenannut hyvin ja monipuolisesti. Olemme saaneet kehittää heikkouksia rauhassa – paljon on tullut toistoja peruslyöntien osalta.

Virtasen lisäksi mitalijahtiin lyöttäytyvät viimeisimpien kesien nelinpelimestaruutta juhlineet HVS:n Patrick Kaukovalta (Harri Heliövaaran kanssa 2019) ja Tampereen Tennisseuran Roni Rikkonen (Mikko Rouvalan kanssa 2018). 21-vuotiaalta Kaukovallalta löytyy myös nelinpelimestaruus sisäkentiltä vuodelta 2015 ja kahdesti hän on ollut ulkokentillä häviävänä osapuolena kaksinpelin loppuottelussa – vuonna 2017 (vs. Lauri Kiiski 6-7, 0-6) ja vuonna 2016 (vs. Ristomatti Lanne 1-6, 1-6).

– Tavoitteenani on päästä mitaleille kaksinpelissä. Nyt olen vetänyt kahdesta kolmeen tennisharjoitusta viikossa ja paljon olen myös muitakin lajeja pelannut, kommentoi vielä tulevat kaksi vuotta yliopistotennistä Yhdysvalloissa pelaava Kaukovalta.

19-vuotias Rikkonen puolestaan otti viime kesänä Hämeenlinnassa uransa ensimmäisen kaksinpelin Finnish Tour -osakilpailuvoiton.

– Loppuvuosi meni loukkaantumisten kanssa, mutta nyt alan olemaan kunnossa. Olen keskittynyt paljon fysiikkatreenaukseen ja kuntoutumiseen. Odotan innolla kisakentille pääsyä nyt kesäkuussa, sanoi Rikkonen.

Ramstedt ja Remander pystyneet treenaamaan hyvin tauon aikana

Naisten kaksipelikaavioon itsensä ilmoittivat viime sisäkenttien SM-kilpailuissa lähes nelinpelin yllätysmestaruuden ottaneet 18-vuotias Peppi Ramstedt (HVS) ja 14-vuotias Stella Remander (Lo-Te). Ramstedt/Remander taisteli täydet kolme erää Smash-Kotkan Oona Orpanaa ja Venla Ahtia vastaan. Nelinpelissä Ramstedtilla on hyvä putki päällä, sillä hän oli myös ulkokentillä nelinpelin loppuottelussa viime vuonna ja voitti mestaruuden sisäkentillä 2018.

Ramstedt kertoo pelanneensa tauon aikana lähes joka päivä kavereidensa kanssa ja tehneensä fysiikkatreenejä.

– Menen hyvillä ja rennoilla fiiliksillä kisoihin! Kisaaminen on kuitenkin kaikilla tauon jälkeen vähän hakusessa, nii en ota liikaa stressiä.

Remander sanoo myös päässeensä hyvin pelaamaan tauon aikana pääosin juurikin ulkokenttien SM-kilpailuiden näyttämöllä Talissa.

– Eniten olen keskittynyt pitämään harjoittelun monipuolisena, vaikka kaikki treenit eivät olisikaan mahdollisia. Nyt on massakausi lähtenyt hyvin käyntiin ja odotan innolla paluuta kisakentille.

Jaa:

Seuraava uutinen: Nuorten maajoukkuetoiminta tehokkaasti… →