SM-kilpailut: Vehviläinen ja Haavisto sekä E. Vasa ja I. Vasa kaksinpelien ennakkosuosikit

13.12.2021  |  14:25  |  Ennakot

Sisäkenttien SM-kilpailut, 7. TEHO Sport Finnish Tour, pelataan Laajasalon Tennishallissa Helsingissä 13.-19.12.2021. Järjestävä seura Sata-Tennis juhlistaa samalla 40-vuotisjuhlavuottaan.

Ottelut alkavat joka päivä klo 12.00. Alla näet turnauksen aikataulun kierroksittain.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

AIKATAULU

Maanantai 13.12. – kaksinpelien karsinnan 1. kierros
Tiistai 14.12. – kaksinpelien karsintojen finaalit
Keskiviikko 15.12. – kaksinpelien 1. kierrokset, miesten nelinpelin 1. kierros
Torstai 16.12. – kaksinpelien 2. kierrokset, naisten nelinpelin puolivälierät, miesten nelinpelin 1. kierros,
Perjantai 17.12. – kaksinpelien puolivälierät, naisten nelinpelin välierät, miesten nelinpelin puolivälierät
Lauantai 18.12. – kaksinpelien välierät klo 12.00, naisten nelinpelin loppuottelu klo 13.30, miesten nelinpelin välierät, sekanelinpelin välierät
Sunnuntai 19.12. – miesten kaksinpelin loppuottelu klo 12.00, naisten kaksinpelin loppuottelu klo 13.30, miesten nelinpelin loppuottelu klo 15.00, sekanelinpelin loppuottelu klo 15.00

 

Turnaus järjestetään valtakunnalliset ja alueelliset terveyssuositukset huomioiden. Laajasalon Tennishallilla on maskisuositus ja yleisön on valmistauduttava näyttämään koronapassi katsomoon pääsyn yhteydessä.

Ennakkosuosikkeina kaksinpeleihin Vehviläinen ja Haavisto sekä Vasat – Heliövaara vetäytyi

Maanantaina ja tiistaina pelataan kaksinpelien karsinnat – pääsarjat alkavat keskiviikkona. Maanantaina julkaistiin myös kaksin- ja nelinpelien pääsarjakaaviot.

Miesten kaksinpelissä nähtiin yksi merkittävä vetäytyminen, kun Harri Heliövaara (Sata) päätti keskittyä ainoastaan nelinpeliin. Kärkisijoitettuina ovat Eero ja Iiro Vasa (ÅLK), Aleksi Löfman (HVS) ja Hermanni Tiainen (Smash) sekä naisissa Liisa Vehviläinen (ÅLK), Ella Haavisto (Smash), Emelie Gabran (HVS) ja Stella Remander (HVS).

Kaksinpelin kärkisijoitetut (Suomen listan sijoitus)

Liisa Vehviläinen, ÅLK (3.) Eero Vasa, ÅLK (5.)
Ella Haavisto, Smash (5.) Iiro Vasa, ÅLK (6.)
Emelie Gabran, HVS (8.) Aleksi Löfman, HVS (7.)
Stella Remander, HVS (10.) Hermanni Tiainen, Smash (14.)
Peppi Ramstedt, HVS (11.) Oskar Antinheimo, HVS (16.)
Mariella Minetti, TaTS (12.) Peetu Pohjola, TaTS (17.)
Ella Tuomela, ETS (17.) Lauri Kiiski, TaTS (18.)
Saara Aerila, RaVS (18.) Santtu Leskinen (19.)

Nelinpelien kärkisijoitetut parit ovat Vehviläinen/Asta Miettinen (ÅLK) ja Ella Tuomela (ETS)/Annika Hakovirta (ÅLK) sekä Löfman/Tiainen ja Lauri Kiiski/Tero Vilen (TaTS). Miesten nelinpelin ennakkosuosikkeihin on myös nostettava neljänneksi sijoitettu pari, nelinpeliammattilainen Heliövaara ja Santtu Leskinen (TVS).

Sekanelinpelin SM-mitaleista pelataan myös ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2018. Ykköseksi sijoitettuina ovat Tuomas ja Helmi Männistö (VT) sekä kakkossijoitettuina Markku Lönnberg/Janita Laihonen (NurTS).

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Uusia mestareita luvassa?

Otsikon kysymysmerkin voi ottaa jo suoraan pois, sillä naisten kaksinpelissä saadaan varmuudella uusi Suomen mestari. Viime vuosina mestaruudet ovat matkanneet Oona Orpanan (Smash-Kotka) ja Anastasia Kulikovan (HVS) matkaan. Hopeamitaleja ovat päässeet maistamaan nyt kärkisijoitetut Liisa Vehviläinen (ulkokentät 2021 ja sisäkentät 2019) ja Ella Haavisto (ulkokentät 2020) sekä kuudenneksi sijoitettu Mariella Minetti (ulkokentät 2019)

Miehissäkään ei ole kovin montaa mestaria kaaviossa. Kokenut kansallisen tenniksen ikoni ja nyt seitsemänneksi sijoitettu Lauri Kiiski (TaTS) on omassa luokassaan meriiteillä mitattuna: Kiiski on juhlinut sisäkentillä 2017, 2015, 2009 ja 2007 sekä ulkokentillä 2017 ja 2006. Muita sisäkenttien mestareita ei kaaviossa ole, mutta sieltä löytyy 2011 ulkokenttien kultamitalisti Max Wennäkoski (GVLK) sekä niin ikään ulkokentillä vuonna 2000 voittanut Tero Vilen (TaTS).

Nelinpelien puolella on kultamitaleja sisä- ja/tai ulkokentiltä miehissä Kiiskillä, Vilenillä, Heliövaaralla, Leskisellä, I. Vasalla, Ville-Petteri Ahdilla, Ilja Orrella ja Max Wennäkoskella sekä naisissa Peppi Ramstedtilla. Sekanelinpelissä on yksi kultamitalin omaava pelaaja, Tuomas Männistö.

Voit lukea tarkemmin sisäkenttien SM-historiasta täältä.

KATSO KAIKKI SUOMEN MESTARIT

Jaa:

Seuraava uutinen: Porsche Junior Team… →