SM-kilpailut: Vasan veljesten johdolla kohti puolivälieriä

30.6.2022  |  18:08  |  Raportit

Miesten puolivälieräpelaajat ovat myös selvillä ulkokenttien SM-kilpailuissa, 4. TEHO Sport Finnish Tour, Helsingin Kulosaaressa. Lue naisten toisen kierroksen otteluista täältä. Naisten puolivälierät pelataan perjantaina klo 10.00 alkaen ja miesten klo 11.30 alkaen.

KUVAGALLERIA

Miesten toinen kierros lähti käyntiin yläkaavion peleillä. Jokainen ottelu oli ohitse suoraan kahdessa erässä. Ensin ykkössijoitettu Eero Vasa (ÅLK) voitti hyvin taistelleen Oskari Eerolan (Smash-Kotka) 7-5, 6-3 ja heti perään vahvaa kämmenpeliä esittänyt neljänneksi sijoitettu Roni Hietaranta kukisti Tuomas Rikkosen (TVS).

Lauri Kiiski (TaTS) on turnauksen jäljellä olevista pelaajista selvästi kokenein ja ainoa, joka on voittanut ulkokenttien SM-kilpailut. Viidenneksi sijoitettu 41-vuotias tamperelainen jatkoi vahvaa peliään etenemällä kahdeksan parhaan joukkoon voitolla Jussi Salmiosta (Smash-Kotka) 6-3, 6-4.

Yläkaavion yllätyksestä vastasi erinomaisessa vireessä oleva Peetu Pohjola (TaTS). Uransa ensimmäisen ATP-pisteen Kouvolan ammattilaisturnauksesta napannut ja viimeisimmän Finnish Tourin voittanut Pohjola vei tiukan kamppailun kahdeksanneksi sijoitettua Ville-Petteri Ahtia (Smash-Kotka) vastaan 6-3, 7-5.

Alakaavion puolella toiseksi sijoitettu Iiro Vasa (ÅLK) seurasi isoveljensä jäljissä puolivälieriin. I. Vasa latoi tulostaululle tasaisen ja vakuuttavan esityksen jälkeen lukemat 6-2, 6-2 Nuutti Jokista (HVS) vastaan.

Yksi jättiyllätys oli lähellä, kun Lucky Loserina pääsarjaan päässyt Leo Stenlund (ÅLK) pakotti hallitsevan sisäkenttien Suomen mestarin ja kolmanneksi sijoitetun Vesa Ahdin (Smash-Kotka) ratkaisevan erän tie-breikkiin saakka. Lopulta Ahti kuitenkin voitti erin 6-4, 4-6, 7-6(2).

Puolivälieriin etenivät myös kuudenneksi sijoitettu ja vuoden 2020 ulkokenttien hopeamitalisti Santtu Leskinen (TVS) ja seitsemänneksi sijoitettu Oskar Antinheimo (HVS).

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 26/2022 – →