SM-kilpailut: Paldaniuksen ja Malinin lento jatkui pääsarjassa

15.12.2021  |  20:01  |  Raportit

Sisäkenttien SM-kilpailuissa Laajasalon Tennishallilla on saatu pelattua miesten kaksinpelin ensimmäinen kierros. Naisten ensimmäinen kierros on parhaillaan käynnissä. Torstaina on luvassa toisen kierroksen ottelut ja nelinpelien pääsarja-avauksia.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

KUVAGALLERIA

Miesten kaksinpelissä sijoitetut pelaajat pitivät pintansa. Yksi yllätys oli lähellä, kun kolmanneksi sijoitettu Aleksi Löfman (HVS) ja Oliver Saarinen (ETS) ajautuivat tiukkaan kolmen erän taistoon, jonka voitti lopulta Löfman 6-7(4), 7-6(5), 6-4.

Päivän mielenkiintoisinta antia tarjoilivat karsinnat läpäisseet pelaajat. Kahdeksasta karsinnat läpäisseestä pelaajasta toiselle kierrokselle etenivät 14-vuotias Oskari Paldanius (Smash) ja 17-vuotias Edwin Malin (TaTS). Lisäksi lucky loser -paikan pääsarjaan saanut Eeli Pihlaja (KTK-GTK) käytti tilaisuutensa hyväkseen ja marssi jatkoon.

Paldanius taisteli komean yllätyksen kukistamalla Tuomas Rikkosen (TVS) 6-2, 4-6, 7-6(7). Nuori pallotaituri nousi kolmannessa erässä 2-5 tappioasemasta voittoon selvittäen matkalla neljä ottelupalloa.

– Karsinnoissa pystyin pelaamaan tasaisesti kahdessa ottelussa. Jokainen pelin osa-alue tuntui toimivan hyvin. Pääsarjan ensimmäisellä kierroksella tempo nousi huomattavasti, mutta onneksi pystyin nostamaan tasoani. Välillä oli vaikea palauttaa syötöt, mutta onneksi oma syöttöni toimi. Avain voittoon oli se, että pystyin keskittymään otteluun ja pysyin rauhallisena, kommentoi Paldanius.

– En olisi ennakkoon uskonut, että pääsisin toiselle kierrokselle, sillä pääsarjassa oli valmiina pelkkiä kokeneita miehiä.

Seuraavaksi Paldaniuksen haaste kovenee entisestään, kun hän kohtaa toiseksi sijoitetun Iiro Vasan (ÅLK). Ottelu pelataan torstaina aikaisintaan klo 16.30.

– Vain muutaman kerran olen nähnyt Iiron pelaavan. Todella kova vastus, jolla on hyvä syöttö. Pitää pyrkiä pelaamaan omaa tennistä ja katsoa mihin se tällä kertaa riittää.

Seuraava uutinen: SM-kilpailut: tasaisista kolmieräisistä… →