SM-kilpailut: Niklas-Salminen ja Vasa asettuvat mitalitaistoon

2.6.2020  |  08:50  |  Ennakot

Yleiset ulkokenttien SM-kilpailut, 4. TEHO Sport Finnish Tour, pelataan Talin Tenniskeskuksen massakentillä juhannuksen jälkeisellä viikolla 22.-28.6.2020. Suomen mestaruuksista pelataan kaksin- ja nelinpelissä sekä sekanelinpelissä. SM-mitalien lisäksi palkintopotissa on yhteensä 11 875 euroa.

Maajoukkuepelaajat Patrik Niklas-Salminen (Suomen listan 2.) ja Eero Vasa (5.) ovat viimeisimmät turnaukseen ilmoittautuneet pelaajat. Heidän lisäkseen turnaukseen ovat jo ilmoittautuneet TOP10-pelaajista Harri Heliövaara (3.), Masi Sarpola (7.) ja Ville-Petteri Ahti (8.) sekä Anastasia Kulikova (2.), Liisa Vehviläinen (4.), Emma Eerola (5.), Mariella Minetti (6.), Ella Haavisto (8.) ja Laura Hietaranta (14.).

Niklas-Salminen: ”Nyt tavoitteena on kultainen mitali.”

Tamperelaislähtöinen ja nykyään HVS-Tennistä edustava Suomen kakkospelaaja Patrik Niklas-Salminen kertoo käyttäneensä hyödykseen ammattilaiskiertueiden tauon. Hän ja valmentaja Tuomas Ketola ovat olleet työhaalarit päällä pelin kehittämiseksi.

– Olemme keskittyneet paljon kämmenlyöntiin ja lentolyönteihin. Ja siihen, että miten kroppa jaksaa pidempiä treenejä. Kentän ulkopuolella olen puolestaan tehnyt liikkuvuus- ja kestävyystreenejä, kertoi Niklas-Salminen.

Viime kesänä Oulussa saavutti 23-vuotias Niklas-Salminen SM-hopeaa niin kaksin- kuin nelinpelissä. Nyt hän tavoittelee ensimmäistä ulkokenttien mestaruuttaan – sisäkentillä hän voitti kaksinpelin kultaa vuonna 2018. Talissa pääasiassa harjoitteleva pelaaja odottaa innolla SM-turnausta toisilla kotikentillään.

– Minulla on hyviä muistoja ulkokisoista Talista: viime kesänä olin ITF-ammattilaisturnauksen loppuottelussa. Nyt tavoitteena on kultainen mitali.

Ennen koronataukoa ylsi Niklas-Salminen myös uransa korkeimpaan sijoitukseen kaksinpelin maailmanlistalla ollen maaliskuun alussa 418.

Vasa: ”Tulossa on varmasti yksi historian kovimmista SM-kilpailuista.”

Suomen rankinglistan viides Eero Vasa (ÅLK) kertoo niin ikään pelaavansa SM-kilpailuissa. Vasa on kuulunut miesten maajoukkueeseen vuosina 2019, 2017 ja 2016. Viimeisimmät vuodet on 23-vuotias pelaaja ollut Yhdysvalloissa pelaamassa yliopistotennistä.

– Tulossa on varmasti yksi historian kovimmista SM-kilpailuista. Odotan paljon kovia pelejä! Syksyllä jenkkikausi sujui loistavasti ja pelit kulkivat myös hyvin ITF-ammattilaisturnauksissa. Myös keväällä peli kulki kanssa tosi hyvin niin itselläni kuin joukkueellakin, kommentoi Vasa.

Viime kesänä Tampere Openin yhteydessä kertoi Vasa tavoittelevansa tennisammattilaisuutta Yhdysvalloissa käydyn yliopistotenniksen jälkeen. Näin hän kertoi suunnitelmistaa vuosi sitten.

– Tennis on edelleen ihan ykkösasia – menee koulutuksen edelle. Treenaan ihan täysillä ja parin vuoden kuluttua, kun olen valmistunut, on tarkoitus aloittaa kiertää enemmän ammattilaisturnauksia. Jos kaksinpeli ei näytä niin hyvältä, niin nelinpeli on aina mahdollisuus.

Voit lukea ja kuunnella haastattelun kokonaisuudessaan täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Seurasiirrot julkaistu Tennisässässä… →