SM-kilpailut: mitalipeleihin etenivät Vehviläinen, Haavisto, Ahti ja Blomqvist

1.7.2022  |  13:46  |  Raportit

Naisten välieräpelaajat ovat selvillä SM-kilpailuissa, 4. TEHO Sport Finnish Tour, Helsingin Kulosaaressa. Lauantaisissa välierissä klo 11.00 alkaen kohtaavat Liisa Vehviläinen (ÅLK) – Clarissa Blomqvist (HTK) ja Ella Haavisto (Smash) – Venla Ahti (Smash-Kotka).

PUOLIVÄLIERÄT

[1] Liisa Vehviläinen, ÅLK – Emilia Järvinen, ÅLK 6-3, 6-3
Clarissa Blomqvist, HTK – [8] Peppi Ramstedt, HVS 6-4, 6-3
[6] Venla Ahti, Smash-Kotka – Marissa Minetti, TaTS 6-1, 6-3
[2] Ella Haavisto, Smash – Aino Alkio, HVS 6-1, 7-6(2)

KAAVIOT
OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

Ensimmäisenä mitalipeleihin raivasi tiensä vuoden 2018 sisäkenttien Suomen mestaruuskilpailuiden hopeamitalisti Clarissa Blomqvist (HTK). Kovalyöntinen Blomqvist jatkoi vahvaa peliään ja sijoitettujen pelaajien kaatamista, eilen hän voitti neljänneksi sijoitetun Stella Remanderin (HVS) ja tänään kukistui kahdeksanneksi sijoitettu Peppi Ramstedt (HVS) 6-4, 6-3.

Yhden pisteen päässä tappiosta eilen käynyt ykkössijoitettu Liisa Vehviläinen (ÅLK) pääsi nyt helpommalla. Vehviläinen kukisti turnauksen yllättäjiin kuuluneen seurakaverinsa Emilia Järvisen (ÅLK) 6-3, 6-3. Kahden viimeisen SM-kilpailun hopeamitalisti on jälleen mitalisijoilla tavoittelemassa uransa ensimmäistä aikuisten kultamitalia.

– Ihan hyvä ottelu, paras tällä viikolla. Eilisen tiukan matsin jälkeen vapautui  positiivista energiaa. Tänään syötin paremmin ja löin palloa vapautuneemmin ja rohkeammin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Myös toiseksi sijoitettu Ella Haavisto (Smash) selviytyi välieriin voitettuaan Aino Alkion (HVS) 6-1, 7-6(2). Haavisto on hallitseva sisäkenttien Suomen mestari ja hänellä on myös ulkokenttien hopeaa vuodelta 2020. Alakaavion puolella neljän parhaan joukkoon rynnisti myös kuudenneksi sijoitettu Venla Ahti (Smash-Kotka), jonka monipuolinen ja aggressiivisempi peli oli liikaa Marissa Minetille (TaTS) luvuin 6-1, 6-3.

– Yleisesti on hyvä fiilis. Kuitenkin jokaisen pelin jälkeen on tuntunut, että vielä löytyy parannettavaa, mikä on hyvä asia. Vielä ei ole osunut kohdalleen se täydellinen flow, mutta eihän sitä jokaiseen peliin voikaan saada, sanoi Ahti.

Viime kesän nelinpelin kulta- ja kaksinpelin pronssimitalisti korostaa kasvamistaan urheilijana viimeisten parin vuoden aikana.

– En enää turhaan pelkää ja pelissä tulevien hölmöilyjen jälkeen olen oppinut käsittelemään asiat paremmin. Minulla on aina ollut kova taistelutahto, mutta nykyään olen henkisesti tasapainoisempi. Iso juttu on ollut oppia sietämään ja hyväksymään epäonnistumisia sekä jännitystä.

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailut: Eero ja… →