SM-kilpailut: Eero ja Iiro Vasa sekä Oskar Antinheimo ja Peetu Pohjola ratkaisevat Suomen mestaruuden

1.7.2022  |  17:10  |  Raportit

SM-kilpailuiden, 4. TEHO Sport Finnish Tour, miesten välierissä kohtaavat Eero Vasa (ÅLK) ja Peetu Pohjola (TaTS) sekä Iiro Vasa (ÅLK) ja Oskar Antinheimo (HVS). Naisten välierät pelataan klo 11.00 ja miesten klo 12.30 alkaen. Lue lisää naisten puolivälieristä täältä.

PUOLIVÄLIERÄT
[1] Eero Vasa, ÅLK – [5] Lauri Kiiski, TaTS 6-3, 6-1
Peetu Pohjola, TaTS – [4] Roni Hietaranta, HVS 5-7, 7-6, 7-6
[7] Oskar Antinheimo, HVS – [3] Vesa Ahti, Smash-Kotka 6-2, 7-5
[2] Iiro Vasa, ÅLK – [6] Santtu Leskinen, TVS 6-4, 6-3

KAAVIOT
OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

Välieräpaikkaa pääsi ensimmäisenä tuulettamaan toiseksi sijoitettu Iiro Vasa (ÅLK), joka kukisti korkeatasoisessa ottelussa kuudenneksi sijoitetun ja 2020 ulkokenttien hopeamitalistin Santtu Leskisen (TVS) 6-4, 6-3. Vasa on nyt kolmatta kertaa putkeen kaksinpelin välierissä SM-tasolla, nyt hän hakee uransa ensimmäistä paikkaa loppuottelussa.

I. Vasa kohtaa seuraavaksi pienoisen yllätyksen tehneen seitsemänneksi sijoitetun Oskar Antinheimon (HVS). Antinheimo tiputti jatkosta hallitsevan sisäkenttien Suomen mestarin Vesa Ahdin (Smash) 6-2, 7-5. Antinheimo on nyt toista kertaa putkeen mitalipeleissä SM-tasolla, viime joulukuussa Laajasalon SM-kisoista tuli pronssia.

– Oli hyvä ottelu tänään, tyytyväinen täytyy olla. Olin alkuun aivan pinteessä ja toistakin erää jo tuplamurron perässä. Sitten aloin taistelemaan vaan ja sain käännettyä. Vesa syötti minua paremmin, mutta olin palautuksissa vahva, kertoi Antinheimo.

Nyt SM-kilpailuiden lisäksi kertoo Antinheimo tavoittelevansa kesältä vielä uransa ensimmäisiä ATP-pisteitä. Hän läpäisi komeasti karsinnat sekä Kouvolan että Vaasan ITF-ammattilaisturnauksissa, mutta vielä on pääsarjavoitto antanut odottaa itseään.

– Lähden pelaamaan muutamia ITF-kisoja ennen kuin lähden elokuussa yliopistotenniksen pariin Yhdysvaltoihin.

Yläkaaviossa välieriin menivät ykkössijoitettu Eero Vasa (ÅLK) ja sijoittamaton Peetu Pohjola (TaTS). Vasa kukisti viidenneksi sijoitetun Lauri Kiiskin (TaTS) 6-3, 6-1 ja Pohjola turnauksen pisimmässä ottelussa neljänneksi sijoitetun Roni Hietarannan (HVS) 5-7, 7-6, 7-6. Hietarannalla oli toisessa erässä kaksi ottelupalloa, mutta neljän tunnin ja 19 minuutin päätteeksi voittoa tuuletti Pohjola.

– Nyt on helpottunut olo. Se oli meiltä molemmilta hyvää peliä oikeastaan koko ottelun ajan. Toki kolmannessa erässä alkoi tulla vähän enemmän virheitä väsymyksen johdosta, mutta ei tämä virheisiin ratkennut, vaan hyviin lyönteihin. Syöttöni erottui loppuvaiheessa edukseen, ehkä se oli se eron tehnyt asia. Tämä oli luultavasti pisin pelaamani ottelu, sanoi Pohjola.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailut: nelinpelien ja… →