SM-kilpailut: maajoukkuepelaajat Haavisto ja Hietaranta nähdään Talissa

1.6.2020  |  13:15  |  Ennakot

Yleiset ulkokenttien SM-kilpailut, 4. TEHO Sport Finnish Tour, houkuttelevat Suomen parhaat pelaajat Talin Tenniskeskukselle 22.-28.6.2020. Naisten maajoukkueen Ella Haavisto, 18, ja Laura Hietaranta, 16, ovat myös mitalijahdissa.

Turnaukseen ovat Haaviston (Suomen listan 8.) ja Hietarannan (14.) lisäksi myös muun muassa ilmoittautuneet Anastasia Kulikova (2.), Liisa Vehviläinen (4.), Emma Eerola (5.) ja Mariella Minetti (6.) sekä  Harri Heliövaara (3.), Masi Sarpola (7.) ja Ville-Petteri Ahti (8.).

Tulevien päivien aikana julkaistaan lisää turnaukseen osallistuvia pelaajia – ilmoittautuminen turnaukseen päättyy 7.6.2020.

Haavisto tavoittelee voittoja toisensa perään SM-kilpailuissa

Ella Haavisto (Smash) pelasi viime syksynä erittäin vahvaa tennistä kotimaan kentillä, kun hän ylsi TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailun loppuotteluun Kotkassa, saavutti kaksinpelin pronssia sisäkenttien SM-kilpailuissa sekä juhli lukiolaisten kaksinpelimestaruutta Koululaisten mestaruuskilpailuissa.

Alkuvuosi lähti myös hienosti liikkeelle kansainvälisillä juniorikentillä ja hän oli myös osa naisten maajoukkuetta helmikuussa Talissa.

– Olen treenannut nyt korona-aikana todella paljon niin fysiikkaa kuin myös tennistä. Erityisesti fysiikka on mennyt ison askeleen eteenpäin – toki myös tietyt asiat tenniksessä. Olen positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin olemme pystyneet hyödyntämään tämän poikkeusajan tennikseen liittyvien asioiden kehittämiseksi. Nyt kuitenkin polte kisakentille on kova, kertoi Haavisto.

Haavisto sanoo odottavansa SM-kilpailuista kovia otteluita ja hän pyrkii pelaamaan mahdollisimman hyvin sekä tavoittelemaan voittoja ottelusta toiseen.

Hietaranta: ”On ollut kova kaipuu kisoihin.”

Viime helmikuussa niin ikään maajoukkueessa pelannut ja Talin yleisöä nelinpeliosaamisellaan viihdyttänyt 16-vuotias Laura Hietaranta (HVS) on myös SM-mitalijahdissa.

– Olen keskittynyt koronatauon aikana fysiikkaharjoitteiluun, sekä kehittänyt monipuolisesti eri osa-alueita kentällä, kuvaili Hietaranta treenikuulumisiaan viime ajoilta.

Hietaranta on voittanut urallansa kerran kaksinpelin TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailun Jyväskylässä 2019. Lisäksi hän ja veli Roni Hietaranta tuulettivat sisäkenttien sekanelinpelin Suomen mestaruutta Kotkassa 2018.

– On ollut kova kaipuu kisoihin. Etenkin koronatilanteen alkuvaiheessa, kun ei ollut selkeää ajankohtaa kilpailuiden alkamisesta. Nyt vähän helpottaa, kun pääsee pelaamaan kansallisia kisoja.

Finnish Tourilla Suomen parhaat pelaajat ottavat mittaa toisistaan ja SM-kilpailuissa on palkintopotissa yhteensä 11 875 euroa. Kaksinpelien voittajat kuittaavat 2000 euroa ja finalistit 1000 euroa. SM-kilpailuiden järjestäjänä on helsinkiläinen HVS-Tennis, jolle tämä vuosi on 100-vuotisjuhlavuosi. Turnausta voit seurata myös Nelonen Median Ruutu-palvelun kautta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Uudet kilpailumääräykset julkaistu… →