Nelinpelitähdet Kontinen ja Heliövaara jatkavat Wimbledonissa

1.7.2021  |  21:50  |  Raportit

Torstai oli erinomainen suomalaispäivä Wimbledonissa. Henri Kontinen ja Grand Slam -pääsarjadebyyttinsä tehnyt Harri Heliövaara etenivät pareineen nelinpelin toiselle kierrokselle.

Nelinpelin 1. kierros
[11] Henri Kontinen/Edouard Roger-Vasselin (FRA) – Rohan Bopanna/Divij Sharan (IND) 7-6(6), 6-4
[WC] Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool (GBR) – [10] Wesley Koolhof/Jean-Julien Rojer (NED) 5-7, 6-3, 6-4

Kontinen/Roger-Vasselin avasi voitokkaasti vahvaa intialaisparia vastaan

11. sijoitetut Kontinen/Edouard Roger-Vasselin saivat vastaansa intialaisparin Rohan Bopanna/Divij Sharan. Kontinen sai siis ensimakua tulevasta miesten maaottelusta Suomi – Intia, joka pelataan Espoo Metro Areenalla 17.-18.9.2021.

Avauserässä mentiin syötöt pitäen tie-breikkiin asti. Tie-breikissä intialaispari sai ensimmäisenä minimurron, mutta suomalais-ranskalaispari otti sen takaisin ja eteni erävoittoon 7-6(6).

Toisessa erässä Bopanna/Sharan otti hallinnan itselleen murtaen 4-3 johtoon. Kontinen/Roger-Vasselin tulivat kuitenkin välittömästi tasoihin ja ottivat myös toisenkin murron, mikä toi otteluvoiton erin 7-6(6), 6-4.

Toisella kierroksella asettuvat vastaan Simone Bolelli (ITA)/Maximo Gonzalez (ARG).

Kontinen on mukana myös sekanelinpelissä yhdessä Heather Watsonin kanssa. Kaksikko kohtaa ensimmäisessä ottelussaan brittiparin Joe Salisbury/Harriet Dart. Kontinen/Watson pyrkii uusimaan vuoden 2016 tapahtumat, eli Wimbledonin sekanelinpelimestaruuden.

Heliövaara/Glasspool yllättivät 10. sijoitetut hollantilaiset

Villin kortin turnaukseen saaneet Heliövaara ja brittiläinen Lloyd Glasspool kohtasivat ensimmäisessä ottelussaan 10. sijoitetun hollantilaisparin Wesley Koolhof/Jean-Julien Rojer. 32-vuotias Heliövaara oli uuden kynnyksellä, kun kyseessä oli suomalaisen ensimmäinen pääsarjaottelu Grand Slam -tasolla.

Avauserä oli todella tasaväkinen. Heliövaara/Glasspool pääsivät erän puolivälissä ensimmäisenä murtopalloon kiinni, mutta tämä ei tuonut tulosta. 5-5 tilanteessa Glasspoolin syöttäessä oli hollantilaisparin vuoro päästä murtopalloon käsiksi. Brittipelaajan syötöt epäonnistuivat, mikä tarkoitti murtoa – murron turvin Koolhof/Rojer syötti erän itselleen luvuin 7-5.

Toiseen erään astelivat sisuuntuneet Heliövaara ja Glasspool. 3-2 tilanteeseen edettiin ilman syötönmurtoja, mutta sitten iski suomalais-brittiläispari. Avauserän tavoin riitti yksi murto erävoittoon, tällä kertaa erä kirjattiin siis Heliövaaralle ja Glasspoolille 6-3.

Kolmannen erän neljännessä pelissä olivat hollantilaiset lähellä murtaa Heliövaaran syötön. Heliövaara/Glasspool selvitti tukalan tilanteen ja löysivät sen myötä uuden vaihteen peliinsä. Ote siirtyi koko ajan enemmän ja enemmän suomalaisbrittiläisparin suunnalle ja lopulta vahvat otteet palkittiin murrolla erän yhdeksännessä pelissä. Heti perään toimi Glasspoolin syöttö ja sen myötä Heliövaara/Glasspool pääsivät tuulettamaan raivokkaasti otteluvoittoa erin 5-7, 6-3, 6-4.

– Ihan mahtava fiilis! Ensimmäinen kerta Grand Slamin pääsarjassa ja aloittaa vielä tällaisella ottelulla ja voitolla – ei tässä ole valitettavaa. Alku ei ollut ihan paras meiltä, pystyimme nostamaan tasoamme loppua kohden, sanoi Heliövaara.

– Loppuun muutama aivan huippusuoritus meiltä ja pääsimme tuulettamaan voittoa. Nyt eteenpäin ja kisavoittoa kohden, päätti Heliövaara.

Toisella kierroksella tulevat vastaan voittajat ottelusta Roman Jebavy (CZE)/Jiri Vesely (CZE) – Alastair Gray (GBR)/Aidan McHugh (GBR).

Jaa:

Seuraava uutinen: SM-kilpailut: kaksinpelien välierät… →