SM-kilpailut: kaksinpelien välierät ja nelinpelien loppuottelut lauantaina – katso Ruudusta!

15.12.2023  |  19:17  |  Raportit

Lauantaina klo 12.00 alkaen pelattavat kaksinpelin SM-välieräparit ovat naisissa Marissa MinettiIlona Haavisto ja Emelie GabranAino Alkio sekä miehissä Leevi SääteläSanttu Leskinen ja Lauri Kiiski Peetu Pohjola.

Voit seurata viikonlopun otteluita Ruutu Urheilun puolelta. Kaikkien otteluiden livescoret ovat täällä.

VÄLIERÄT, SM-KILPAILUT | ONSE-AREENA, HYVINKÄÄ
[3] Emelie Gabran – Aino Alkio, HVS | lauantai klo 12.00, Ruutu
[4] Marissa Minetti, TaTS – Ilona Haavisto, TaTS | lauantai klo 13.30

[1] Leevi Säätelä, HVS – [4] Santtu Leskinen, GT | lauantai klo 13.30, Ruutu
[2] Lauri Kiiski, TaTS – [3] Peetu Pohjola, TaTS | lauantai klo 12.00

NELINPELIEN LOPPUOTTELUT
[3] Sade Scharlin (ÅLK)/Aada Inna (HVS) – Emma Virtanen (ÅLK)/Inna Paldanius (LVS) | lauantai klo 15.00, Ruutu

[1] Oskar Antinheimo (HVS)/Oliver Saarinen (ETS) – Hermanni Tiainen (Smash)/Ilari Vesanen (VarTe) | lauantai klo 15.00

SM-KAAVIOT
PÄIVÄKOHTAINEN OTTELUOHJELMA
LIVESTREAM

Sijoittamattomat Alkio ja Haavisto turnauksen yllättäjät

23-vuotias Aino Alkio (HVS) ja 15-vuotias IIona Haavisto (TaTS) ovat ensimmäistä kertaa SM-kilpailuiden välierävaiheessa.

Alkio aloitti kisan tiputtamalla jatkosta hallitsevan mestarin ja toiseksi sijoitetun Stella Remanderin (HVS); puolivälierässä Alkio kukisti erittäin vakuuttavasti kahdeksanneksi sijoitetun Saara Aerilan (ÅLK) 6-1, 6-0.

”Hyvältä tuntuu, joka matsissa pelini menee eteenpäin ja pääsen käyttämään enemmän vahvuuksiani. Varmuus ja liikkuminen ovat olleet keskeisimmät asiat hyvien otteideni takana; peruslyönneillä olen saanut tehtyä pisteitä”, kommentoi Alkio.

Alkiota vastaan välierässä asettuu viime vuoden sisäkenttien SM-hopeamitalisti ja kolmanneksi sijoitettu Emelie Gabran (ÅLK), joka voitti viidenneksi sijoitetun Emma Kuusiston (JTS) 6-1, 7-5. Gabranin hyökkäävä pelityyli on vienyt välieriin asti, Alkion tavoin, ilman erätappioita.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Toinen sijoittamaton pelaaja Haavisto sen sijaan taisteli tiensä välieriin kolmen ottelupallon takaa. Haavisto voitti seitsemänneksi sijoitetun Sade Scharlinin (ÅLK) 6-4, 0-6, 7-6(9).

”Ei ollut parasta peliäni, mutta tosi tiukka matsi ja loppu oli erittäin vaativa henkisesti erityisesti. Pysyin myös hyvin pelissä kiinni, en hätäillyt, vaikka hävisin toisen erän selvästi. Olen pystynyt pelaamaan hyvin täällä ja käyttänyt mahdollisuuteni. Olen tyytyväinen välieräpaikkaani ja odotan innolla välierää”, kertoi Haavisto.

Tamperelaisittain tulee välierä olemaan mielenkiintoinen, sillä Haavistoa vastaan asettuu neljänneksi sijoitettu Marissa Minetti (TaTS). Niin Haavisto kuin Minetti on ensimmäistä kertaa urallaan SM-kisojen välierävaiheessa.

”Peli on parantunut peli peliltä. Liike ja varmuus ovat yleensä pelini parhaat osa-alueet; myös hyökkäyspelini on toiminut täällä. Varmasti tulee tosi hyvä ja tasokas peli Ilonaa vastaan”, sanoi Minetti.

PUOLIVÄLIERÄT
Ilona Haavisto, TaTS – [7] Sade Scharlin, ÅLK 6-4, 0-6, 7-6(9)
[4] Marissa Minetti, TaTS – Matilda Wennerström, HVS 6-1, 6-3
[3] Emelie Gabran, ÅLK – [5] Emma Kuusisto, JTS 6-1, 7-5
Aino Alkio, HVS – [8] Saara Aerila, ÅLK 6-1, 6-0

Kaikki kärkisijoitetut miesten välieriin

Miesten kaksinpelissä ensimmäisenä välieriin eteni kolmanneksi sijoitettu Peetu Pohjola (TaTS) voittamalla seitsemänneksi sijoitetun August Ehrnroothin (HLK) 7-6(3), 6-1.

”Erittäin hyvältä tuntuu edetä ensimmäistä kertaa sisäkentillä mitalipeleihin. Ensimmäinen erä kesti yli tunnin ja siinä Atte syötti jo pääsystä 5-2 johtoon. Sain siinä käännettyä muutamat tiukat pisteet ja Atelta tuli muutama helppo virhe. Syötin ottelussa varmaan eniten ässiä mitä olen ikinä syöttänyt” kuvaili tyytyväinen Pohjola.

Pohjola ylsi myös viime kesänä SM-välieriin; nyt hän aikoo ottaa tuosta kokemuksesta opit talteen.

”Vähän rauhallisemmin lähden liikkeelle luottaen omiin vahvuuksiini ja peli-ideaani”, tiivisti Pohjola.

Tamperelaista vastaan asettuu toinen tamperelainen. Kokenut sellainen, nimittäin toiseksi sijoitettu 43-vuotias Lauri Kiiski (TaTS). Kiiski voitti tiukassa puolivälierässään kahdeksanneksi sijoitetun Jami Savolaisen (HVS) 4-6, 6-2, 6-3.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Yläkaavion puolella ykköseksi sijoitettu Leevi Säätelä (HVS) ja neljänneksi sijoitettu Santtu Leskinen (GT) etenivät odotetusti välieriin. Säätelä venyi jo toistamiseen kolmen erän voittoon, kun hän kaatoi viidenneksi sijoitetun Oskari Eerolan (LVS) 4-6, 6-3, 6-2. Leskinen puolestaan tyylitteli jo kolmannen suoran kahden erän voiton; välieräpaikka tuli voitolla Jeri Lassilasta (Smash) 6-4, 6-3.

”Aika tiukka ja rytmitön matsi. Osku aloitti ensimmäisen erän vahvasti ja olin alkuun aika pihalla. Tähän asti ovat kisat olleet ihan onnistuneet, vaikka olin lähellä joutua jo laulukuoroon ensimmäisellä kierroksella. Pikkuhiljaa olen tottunut kenttään, hieman erilainen kuin muualla. Siistiä olla ratkaisukierroksilla mukana”, kommentoi Säätelä.

PUOLIVÄLIERÄT
[1] Leevi Säätelä, HVS – [5] Oskari Eerola, LVS 4-6, 6-3, 6-2
[4] Santtu Leskinen, GT – Jeri Lassila, Smash 6-4, 6-3
[3] Peetu Pohjola, TaTS – [7] August Ehrnrooth, HLK 7-6(3), 6-1
[2] Lauri Kiiski, TaTS – [8] Jami Savolainen, HVS 4-6, 6-2, 6-3

Jaa:

Seuraava uutinen: Männistöt sekanelinpelin Suomen… →