SM-kilpailut: Hallitseva sisäkenttien mestari Remander hyvällä mielellä kohti Hyvinkäätä

11.12.2023  |  07:51  |  Ennakot

Stella Remander, 18, tuuletti viime vuonna sisäkenttien Suomen mestaruutta Turussa. Tuleeko toinen Hyvinkäällä 11.-17.12.?

”Viime kauden sisäkenttien SM-kisoista on tietysti hyviä muistoja. Turun kisat olivat hieno kokemus ja kokonaisuudessaan onnistuin siellä hyvin”, muisteli Remander.

Lohjan Tenniksen kasvatti Remander on tämän vuoden aikana ottanut ensiaskeleitaan ammattilaiskentillä. Monipuolinen pelaaja kertoo takana olevan 13 opettavaista ITF-turnausta Suomessa, Turkissa, Tunisiassa ja Serbiassa. Matka ei ole vielä vienyt kaksinpelissä karsintojen läpi, pois lukien Vierumäen villi kortti pääsarjaan, mutta nelinpelistä löytyy jo kolme välieräpaikkaa. Lisäksi kesän maajoukkueturnauksessa Pohjois-Makedoniassa kunnostautui Remander tyylipuhtaalla 5/0 voittotilastolla nelinpelissä.

”Ammattilaiskisojen kannalta on takana hyvä oppimis- ja kokemusvuosi. Nyt on tiedossa mitä pitää pystyä parantamaan ensi vuoteen.”

Remander, joka edustaa HVS-Tennistä, on SM-kilpailuiden toiseksi sijoitettu; ykkössijoitettuna on hallitseva ulkokenttien mestari Ella Haavisto (Smash, lue lisää). Miehissä korkeimmalle ovat sijoitetut Leevi Säätelä (HVS) ja Lauri Kiiski (TaTS). Nelinpeliammattilainen Harri Heliövaara (Sata) on kisan kuudenneksi sijoitettu (lue lisää).

”Lähden Hyvinkäälle ilman mitään sen suurempia odotuksia. Pyrin pelaamaan hyvää tennistä, nauttimaan peleistä ja sitä kautta uskon, että lopputulos voi olla hyväkin”, päätti Remander.

KAKSINPELIN PÄÄSARJOJEN SIJOITETUT PELAAJAT

1. Ella Haavisto, Smash 1. Leevi Säätelä, HVS
2. Stella Remander, HVS 2. Lauri Kiiski, TaTS
3. Emelie Gabran, ÅLK 3. Peetu Pohjola, TaTS
4. Marissa Minetti, TaTS 4. Santtu Leskinen, TVS
5. Emma Kuusisto, JTS 5. Oskari Eerola, LVS
6. Asta Miettinen, ÅLK 6. Harri Heliövaara, Sata
7. Sade Scharlin, HVS 7. August Ehrnrooth, HLK
8. Heta Nuutinen, LVS 8. Jami Savolainen, HVS

Karsintapelit vauhtiin maanantaina, ensimmäiset pääsarjapelit tiistaina

Kaksinpelien karsinnat pelataan maanantai-tiistai akselilla. Pääsarjakaaviot arvotaan maanantaina 11.12. klo 10.00 alkaen; pääsarjan ensimmäisiä otteluita pelataan tiistaina ja jatketaan keskiviikkona. Turnaus huipentuu 16.-17.12., jolloin lauantaina pelataan kaksinpelien välierät ja nelinpelin loppuottelu sekä sunnuntaina kaksinpelien finaalit.

SM-KILPAILUIDEN KAAVIOT

Tuttuun tyyliin SM-mitaleista pelataan kaksin- ja nelinpeleissä sekä sekanelinpelissä. Mitaleiden lisäksi on palkintorahaa jaossa yhteensä peräti 11 875 euroa. Turnauksen järjestäjänä toimii Hyvinkään Tennisseura ja pelipaikka on Torikadun Tennishalli.

ALUSTAVA AIKATAULU
Maanantai 11.12. – kaksinpelien karsintojen 1. kierrokset
Tiistai 12.12. – kaksinpelien karsintafinaalit, kaksinpelien 1. kierroset
Keskiviikko 13.12. – kaksinpelien ja nelinpelien 1. kierrokset
Torstai 14.12. – kaksinpelien 2. kierrokset, nelinpelin puolivälierät, sekanelinpelin välierät
Perjantai 15.12. – kaksinpelien puolivälierät, nelinpelien välierät ja sekanelinpelin loppuottelu
Lauantai 16.12. klo 12.00 – kaksinpelien välierät, nelinpelin loppuottelut
Sunnuntai 17.12. klo 12.00 – kaksinpelien loppuottelut

Seuraa turnausta YouTuben ja Ruutu Urheilun välityksellä

SM-kilpailuiden vauhtiin pääsee parhaiten kiinni paikan päällä. Jos et kuitenkaan pääse, voit seurata otteluita kisajärjestäjä Hyvinkään Tennisseuran YouTube-kanavan välityksellä maanantaista perjantaihin; ratkaisupäivät lauantai-sunnuntai ovat selostettuina monikameralähetyksinä Ruutu Urheilun puolella.

HYTS LIVE, YOUTUBE
RUUTU URHEILU

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 50/2023 – →