Sinner selvitti kolme ottelupalloa ja voitti Ruusuvuoren trillerissä

25.3.2022  |  23:10  |  Raportit

Emil Ruusuvuori hävisi toisella kierroksella Miamin ATP Masters -turnauksessa.

Ruusuvuori (ATP-71) kohtasi toisella kierroksella italialaisen yhdeksänneksi sijoitetun Jannik Sinnerin (ATP-11). Sinner oli voittanut kaksikon kaksi aiempaa kohtaamista kiertueella vuonna 2021 – toinen kohtaamisista oli juurikin Miamissa neljännellä kierroksella.

Myös tämän vuoden ensimmäinen kohtaaminen noudatteli viime vuoden kaavaa, eli molemmat pelaajat esittelivät kovia peruslyöntejään vuoron perään. Ruusuvuori oli avauserässä ensimmäisenä murtopalloissa kiinni, mutta ei onnistunut mahdollisuuksiaan hyödyntämään. Sen sijaan Sinner otti murron erän alkupuolella, jonka turvin otti ottelun hallintaansa ja erän 6-4.

Toisessa erässä mentiin tasatahtia ensimmäiset syöttövuorot, mutta hiljalleen suomalaispelaajan painavat lyönnit pakottivat italialaista taaemmaksi ja taaemmaksi. Erän kuudennessa pelissä otti Ruusuvuori murron, joka oli riittävä eron tekijä ja toi erän luvuin 6-3.

Ratkaiseva kolmas erä alkoi Ruusuvuoren hallinnassa ja kolmannessa pelissä tuli murto 2-1 johtoon. Suomalaispelaaja piti ottelun hallinnassaan ja pääsi syöttämään otteluvoitosta 5-4 tilanteessa. Kuitenkaan ottelu ei saanut ratkaisua tässä vaiheessa, sillä Sinner mursi Ruusuvuoren syötön puhtaasti. Ratkaisu haettiin pitkän kaavan mukaan tie-breikistä. Siinä etevämpi oli lopulta Sinner, joka selvitti kolme Ruusuvuoren ottelupalloa ennen kuin kuittasi ottelun itselleen ensimmäisellä mahdollisuudellaan 6-4, 3-6, 7-6(8). Ottelu kesti kaksi tuntia ja 40 minuuttia.