Sinettiseuratoiminta on nyt Valossa

17.4.2013  |  12:45

Urheilun keskusjärjestötasolla tapahtuneet muutokset ovat puhututtaneet Sinettiseuroja. Seuraväki on kovasti kysellyt, että mitä nyt tapahtuu Sinettiseuratoiminnalle, kun Nuorta Suomea ei ole. Nuori Suomi r.y, Kuntoliikuntaliitto r.y ja Suomen Liikunta ja Urheilu r.y muodostivat vuoden alussa Valon, Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaation.

Sinettiseuratoiminta jatkuu Valossa. Sinettiseuratoimintaa kehitetään, johdetaan ja toteutetaan, kuten aiemmin on tehty Nuoressa Suomessa.

Sinettiseuratoiminnan kivijalka on säännöllisesti tapahtuvissa auditoinneissa, jotka varmistavat seuran Sinettilaadun. Auditointijärjestelmä on kehittynyt Sinettitoiminnan historian aikana säännöllisin väliajoin. Viimeinen uudistus tapahtui pari vuotta sitten. Uudistus on saanut hyvän vastaanoton seuroissa. Auditointeihin osallistuu nyt entistä enemmän seuraväkeä (5-15 henkilöä) ja osallistujat kokevat, että auditointi on hyvä toimintatapa seuralle arvioida omaa tekemistä. Auditoijat tulevat ulkopuolisina tarkastelemaan seuraa ja havainnoivat asioita, joita oma väki ei enää huomaa. Omalle toiminnalle sokeutuu helposti, on kysymys sitten hyvästä tai pahasta. Auditoinneissa on hyvä ilmapiiri, joka kannustaa yhdessä pöydän ympärillä miettimään seuran kehityskohteita. Aikaa kuluu kolme tuntia ja keskustelut ovat hedelmällisiä. Kiitosta auditoinneissa on tullut konkreettisista toimenpide-ehdotuksista, joita seuratoimijat ja auditoijat yhdessä ovat löytäneet. Auditointi on ennen kaikkea väline seuran kehittämiseen, jossa kaikki osallistujat antavat aikaa ja osaamista yhteiselle seuralle. Sinettitoiminnan ydin on jokaisen mukana olevan lapsen innostaminen ja kehittyminen urheilussa, siinä onnistuminen vaatii ympärilleen hyvin toimivan yhteisön. Auditoinneilla pyritään varmistamaan yhteisön toimivuus.

Sinettiseurat auditoidaan kolmen vuoden välein, uusi seuran kahden vuoden kuluttua. Auditoinneista on vastuussa lajiliitto. Mikäli seurasi auditoinnista on kulunut jo tuo määräaika, eikä liitosta olla vielä oltu yhteydessä, voitte myös itse ottaa yhteyttä lajiliittoon ja ehdottaa auditointiaikaa. Lajiliitot tekevät auditointeja yhteistyössä liikunnan aluejärjestöjen kanssa.

Sinettiseuratoiminnan valtakunnallinen seminaari järjestetään lokakuun 5.-6.10.2013 Helsingissä. Se on hyvä tilaisuus tavata muita Sinettiseuroja ja ammentaa ideoita oman seuran kehittämiseen. Varaa aika kalenteristasi!

 

   

Jaa:

Seuraava uutinen: Estevez kukisti Herkko… →