Sillanpää uran ensimmäiseen ITF Futures -voittoon Hyvinkäällä

18.8.2014  |  11:42

Henrik Sillanpää (ATP 696) otti riemukkaasti uransa ensimmäinen miesten ITF Futures -turnauksen kaksinpelin voiton Hyvinkkäällä järjestetyssä WIP Tennis Open Hyvinkää -kisassa.
Hän kohtasi loppuottelussa kolmossijoitetun Monacon Romain Arneodon (ATP 478), josta hänellä oli jo ennestään yksi voitto, edellisellä viikolla Vierumäen ”kymppitonnin” puolivälieristä. Se ottelu päättyi lukemiin 6-4, 6-1, mutta Hyvinkään finaalissa Sillanpään voitto heltisi vasta kolmessa erässä.
Henrik Sillanpää voitti hyvätasoisen ensimmäisen erän 6-4 ja johti toista erää 3-1. Märkä kenttä ja painavat pallot tuskaannuttivat Sillanpäätä ja toinen erä lipesi Arneodolle 6-4.
Sade kolmannen erän kolmen pelin jälkeen osui Sillanpään kannalta hyvään saumaan. Hän sai sadetauon aikana kasatuksi itsensä ja pelinsä hyvään iskuun ja veikin ratkaisevan erän 6-2.

18 ATP-pistettä

Voitto toi Henrik Sillanpäälle 18 ATP-pistettä ja nostaa hänen rankingiaan jälleen uuteen ennätykseen. 18.8. julkaistulla ATP-rankinglistalla voimaan tulivat edelliseltä viikolta Vierumäen välierissä saavutetut kuusi pistettä. Niiden ansiosta hänen rankinginsa nousi 36 sijaa ja on nyt 660.
Sillanpää on ATP-rankingissa kolmanneksi korkeimmalle rankattu suomalainen. Ykkönen on Jarkko Nieminen (ATP 54) ja kakkonen Micke Kontinen (423). Kolmikon jälkeen onkin pitkä väli seuraavaan, Herkko Pölläseen, joka on sijalla 1170.

Hyvinkää suunnittelee jatkoa

Hyvinkään Tennisseura järjesti nyt pitkän tauon jälkeen miesten ammattilaisturnauksen. Seuran puheenjohtajan ja kilpailunjohtajan, Jukka Muotkan, mukaan ensimmäiset palautteet kannustavat hyvinkääläisiä jatkamaan tämän kisan järjestämistä.