Seurasiirrot

13.6.2017  |  12:51

Edustusseura ja seurasiirrot

Pelaaja voi olla jäsenenä yhdessä tai useammassa Suomen Tennisliittoon kuuluvassa seurassa.

Pelaaja valitsee itselleen varsinaisen edustusseuran TennisClubiin rekisteröitymisen yhteydessä. Pelaajalla täytyy olla myös voimassa oleva jäsenyys TennisClubissa tähän seuraan. Tämän jälkeen pelaajalle muodostuu automaattisesti pelaajaprofiili TennisÄssään. Pelaajalla on oikeus edustaa tätä seuraa kansallisissa kilpailuissa sekä sarjatenniksessä. Seuralla on oikeus kieltää pelaajaa edustamasta seuraa, jos pelaaja ei ole seuran jäsen.

Mikäli jäsenyys ei ole voimassa TennisClubissa, poistuu edustusoikeus automaattisesti myös TennisÄssästä ja pelaajan edustukseksi tulee ”Rekisteröitynyt pelaaja”. Edustusseura ei vaihdu automaattisesti pelaajan siirtyessä seurasta toiseen, vaan pelaajan on tehtävä aina seurasiirto TennisClubin kautta.

Varsinaisen edustusseuran muutos (voimassa toistaiseksi)

Pelaaja voi vaihtaa varsinaisen edustusseuran tekemällä seurasiirtopyynnön joko 22.4. tai 14.9. mennessä TennisClubissa.

Pelaajan tulee olla jäsen varsinaisessa edustusseurassaan. Jäsenyyttä voi hakea TennisClubin kautta kohdasta ”Omat tiedot” ja ”Hae toisen seuran jäsenyyttä”. Huom! Kaikki seurat eivät käytä TennisClubia, joten tarkista tiedot seuran jäsenhakuun seuran sivuilta. Tietoa seuroista löydät täältä. 

Kun jäsenyys on voimassa TennisClubissa, voi pelaaja hakea varsinaisen edustusseuran siirtoa:

 • kirjaudu TennisClubiin
 • valitse ”Omat tiedot” ja ”Edustusseurat ja yleisen sarjatenniksen seurasiirrot”  
 • valitse ”Varsinainen edustusseura – Tee uusi seurasiirtopyyntö” 
 • valitse kaudeksi tuleva kausi (jatkuu toistaiseksi voimassa olevana tämän jälkeen) 
 • valitse uusi seura ja tallenna 

Pelaaja näkee omat voimassa olevat seurasiirtopyynnöt TennisClubissa kohdassa ”omat tiedot” ja ”edustusseurat ja yleisen sarjatenniksen seurasiirrot”. 

Vanhalla seuralla viikko aikaa kieltää siirto 22.4. tai 14.9. jälkeen. Vanhan seuran on mahdollista kieltää siirto mikäli pelaajalla on maksu- tai sopimusvelvoitteita vanhaa seuraa kohtaan. Kielto raukeaa, kun pelaaja on hoitanut nämä velvoitteet ja hänen seurasiirtonsa astuu tällöin voimaan.

Yleisen sarjatenniksen edustus (voimassa yhden kauden)

Pelaaja voi saman kauden aikana edustaa vain yhtä seuraa sarjatenniksessä. Pelaaja edustaa varsinaista edustusseuraa, ellei hän tee yhden kauden sarjatennisedustuksen muutosta seuraavasti:

1) Ennen sarjatenniskauden alkua (sisäpelikaudelle viimeistään 14.9. ja ulkopelikaudelle viimeistään 22.4.)

 • kirjaudu TennisClubiin
 • valitse ”Omat tiedot” ja ”Edustusseurat ja yleisen sarjatenniksen seurasiirrot
 • valitse ”Yleisen sarjatenniksen sarjaedustus – Tee uusi seurasiirtopyyntö” 
 • valitse kaudeksi tuleva kausi
 • valitse uusi seura ja tallenna 

Pelaaja näkee omat voimassa olevat seurasiirtopyynnöt TennisClubissa kohdassa ”omat tiedot” ja ”edustusseurat ja yleisen sarjatenniksen seurasiirrot”. 

Vanhan seuran on mahdollista kieltää siirto mikäli pelaajalla on maksu- tai sopimusvelvoitteita vanhaa seuraa kohtaan. Kielto raukeaa, kun pelaaja on hoitanut nämä velvoitteet ja hänen seurasiirtonsa astuu tällöin voimaan.

2) Yleiseen sarjatennikseen 2-divisioonasta alaspäin ulkokaudella 30.6. asti ja sisäkaudella 28.2. asti sekä Tennisliigassa ja 1-divisioonassa ulkokaudella 30.6. asti ja sisäkaudella runkosarjan päättymiseen saakka sarjasiirron voi tehdä suomalaiselle pelaajalle seuraavasti:
– Pelaajan ollessa max. C-luokassa, voi sarjasiirron tehdä mikäli saa nykyiseltä seuralta hyväksynnän ja pelaaja ei ole pelannut kauden aikana vielä missään sarjatennisjoukkueessa.
– Pelaajan ollessa B- tai A-luokassa, voi sarjasiirron tehdä 100 euron käsittelymaksulla, mikäli saa nykyiseltä seuralta hyväksynnän ja pelaaja ei ole pelannut kauden aikana vielä missään sarjatennisjoukkueessa.
Kesken sarjakauden sarjatennis edustus muutoksista tulee ilmoittaa toimisto@tennis.fi osoitteeseen ja viestissä tulee olla vanhan seuran yhteyshenkilö kopiona suostumusta varten.

Sarjatennisedustus on tehtävä aina jokaiseksi kaudeksi uudelleen.

Seniorien sarjatenniksen seuraedustus

Seniorien sarjatenniksen seurasiirrot tehdään Senioritenniksen kautta eli ilmoita seuraedustuksesta osoitteeseen: senioritennis@outlook.com.

Rekisteröitynyt pelaaja

Jos pelaaja on TennisÄssässä ”Rekisteröitynyt pelaaja” eli ilman varsinaista edustusseuraa, voi hän määrittää itselleen varsinaisen edustusseuran milloin tahansa ja tämä tulee heti voimaan.

Pelaajan tulee olla jäsen varsinaisessa edustusseurassaan. Kun jäsenyys on voimassa TennisClubissa, voi pelaaja merkitä itselleen varsinaisen edustusseuran TennisÄssään seuraavasti:

 • kirjaudu TennisClubiin
 • valitse ”Omat tiedot” ja ”Edustusseurat ja yleisen sarjatenniksen seurasiirrot”
 • valitse ”Varsinainen edustusseura – Tee uusi seurasiirtopyyntö”
 • valitse kaudeksi meneillään oleva kausi
 • valitse uusi edustusseura ja tallenna

Uusi edustusseura päivittyy Clubista Ässään tunnin kuluessa.

Tukipyynnöt: toimisto@tennis.fi

Jaa:

Seuraava uutinen: Senioreiden sarjatennis… →

Seurasiirrot

16.9.2014  |  09:17

Ässän pelaajatiedoissa näkyvät nyt kaikki elokuun loppuun mennessähaetut seurasiirrot (sekä sarjatennis sisäkaudella  2014-2015 että varsinaiset seurasiirrot), joitavanha seura ei ole kieltänyt.

Mikäli tiedoissa ilmenee puutteita, voi ollayhteydessä sähköpostitse STL:n kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinoseen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Karsinnat selvittänyt JTS… →