Karsinnat selvittänyt JTS lähtee hakemaan suoraa säilymistä Norpe Tennisliigassa

16.9.2014  |  21:19

Jyväskylän Tennisseura joutui viime kauden päätteeksi karsimaan paikastaan Norpe Tennisliigassa, mutta selvitti karsinnat ja jatkaa siis ylimmällä sarjatasolla. Kaudella 2014-2015 joukkueen rungon muodostavat seuran omat kasvatit Patrick Ahonen, Lauri Lehikoinen ja Jussipekka Salo. Viime kaudelta tutut pietarilaiset Aleksander Vasilenko ja Mikhail Balmashev jatkavat myös joukkueessa. Sen sijaan Lahdesta lainalla ollut Jesse Kiuru ei ole enää JTS:n kokoonpanossa. Suomessa kesän futures kisoissa hyvin menestynyt ja ATP rankingissa sijalla 514 oleva Vasilenko on joukkueelle tärkeä vahvistus. Viime kaudella hän pelasi vain kahdessa kaksin- ja kahdessa nelinpelissä voittaen ne kaikki. Alkavalla kaudella jyväskyläläiset varmasti toivovat näkevänsä hänet mahdollisimman usein kentällä.

”Joukkueen tavoite on pitää sarjapaikka ja pelata nyt entistä enempi seuran omilla pelaajilla sekä vahvistaa sitä sitten tutuilla ulkomaan vahvistuksilla. Meidän omat kasvatit ovat nyt viimevuoteen verrattuna vuotta vanhempia ja kokeneempia.”, kertoo joukkueen manageri Jari Sarpola. Suora sarjapaikan säilyttäminen vaatii sijoittumista kahdeksan parhaan joukkoon eli joukkueen viimevuotisen sijoituksen parantamista vähintään yhdellä sijalla.

Jyväskyläläisillä tulee olemaan täysi työ välttää karsinnat. Vaikka seuran omat kasvatit ovat viime kauteen verrattuna kokeneempia, on luultavasti liikaa vaadittu, että he kantavat vastuun seuran menestyksestä yksin. Toimituksen arvio on, että kauden päätyttyä seura on sijoilla 9-10. Arvio voi osoittautua hyvinkin vääräksi, jos pietarilaisvahvistukset ovat usein kokoonpanossa. Silloin jopa pudotuspelipaikka on mahdollinen.

Miesten Norpe Tennisliiga alkaa 27.9.2014. Liigassa pelaa kymmenen joukkuetta ja esittelemme jokaisen ennen kauden alkua.

Lue lisää www.norpetennisliiga.fi

Jaa:

Seuraava uutinen: Laineelle tappiot Shrewsburyssa,… →