Seurakilpailut siirtymässä TennisÄssään – harrastepelaaminen osaksi tasolaskentaa 1.1.2023 alkaen

4.9.2022  |  14:55  |  Seurat

Kansallisen kilpailu- ja tasojärjestelmän pääviivat ovat olleet viimeisimmät vuodet muuttumattomat. Vuoden 2023 alusta alkaen järjestelmä kokee lähihistorian suurimman muutoksen, jonka tarkoitus on mahdollistaa ja houkutella entistä enemmän pelaajia mukaan toimintaan.

Uuden kilpailu- ja tasojärjestelmän merkittävimmät neljä muutosta tulevat olemaan: 

  1. Harrastekilpailut (seurakilpailut ja hallisarjat) nivotaan osaksi virallista kilpailujärjestelmää 
  2. Tasolaskenta laajenee harrastekilpailuihin 
  3. Tasolaskennan perusteeksi kansainvälinen ITF World Tennis Number 
  4. Luokkapistelaskenta ohjaamaan ja motivoimaan pelaajia virallisen tasolaskennan oheen 

LUE TARKEMMIN TULEVASTA UUDISTUKSESTA

Vahvempi kytkös seurakilpailuiden ja virallisen kansallisen kilpailutoiminnan välille

Tenniksen strategiaan iskostettuna tavoitetilana on toimivampi, kiinnostavampi ja motivoivampi kansallinen kilpailujärjestelmä, jonka avulla: 

  • yli 8000 kilpa- ja harrastepelaajaa 
  • uudenlaisia peliformaatteja vähintään 40 % kilpailuista 
  • seurakilpailuita TennisÄssässä yli 150 kpl vuodessa 

Harrastepelaamiseen keskittyminen on yksi suurimmista muutoksista niin ajattelun kuin järjestelmien tasolla. Harrastekilpailut (seurakilpailut ja hallisarjat) nivotaan osaksi kilpailujärjestelmää.

Kun esimerkiksi seurakilpailut ovat alusta asti vahvasti läsnä pelaajien arjessa ja virallisessa kilpailupolussa, niin kokonaisuus on helpommin ymmärrettävissä ja konkreettisesti myös nähtävissä TennisÄssässä sekä siten ohjaamassa harrastajaa vahvemmin kilpailuiden pariin. Kilpailullisuus on lajimme ominaispiirre ja vahvuus, pyrimme uudistuksilla luomaan loppukäyttäjälle, eli pelaajalle, entistä helpomman siirtymän sopivien peli- ja kisaformaattien pariin, taustoitti kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinonen. 

Mikähän mun taso on, eiks ne oo niitä kirjaimia? Olisinkohan mä D-luokassa, kun kuitenkin oon voittanut yhen seuran sisäisenkin tapahtuman. Taso ois kyllä kiva tietää.”. Tällaisia keskusteluita kuulee pukukopeissa, kentillä ja hallien käytävillä usein harrastepelaajien osalta. Tulevien uudistusten myötä tämäkin selviää, sillä kaikki TennisÄssässä olevat seurakilpailut tulevat kerryttämään tasopisteitä 1.1.2023 alkaen.

Seurakisoja siirtyy vauhdikkaasti Ässään – ”Lajimme kehittymisen ja kasvun kannalta on tärkeää saada numeerista faktatietoa pelaaja- ja ottelumääristämme ihan harrastevaiheesta lähtien”

Kevään ja kesän aikana käydyissä seurakeskusteluissa ovat seurakisajärjestäjät ja kisajärjestäjät ottaneet ilahduttavasti uudistuksen vastaan ja monet ovat jo sitoutuneet siirtämään pelejään TennisÄssään.

– Tämä on loistava asia kilpailujärjestelmän uudistuksen kannalta, kiitos, ja myös ennen kaikkea pelaajille tämä on tärkeää sillä vuoden alusta alkaen Ässässä olevat seurakisat tulevat antamaan pelaajille tasopisteitä mitä ei ole aiemmin tapahtunut, sanoi kilpailupäällikkö Törnroos-Heinonen.

Loppukesästä on pidetty koulutuksia seurakisojen siirrosta Ässään HVS:n, Smashin ja HLK:n kanssa. Seurat ovat sitoutuneet viemään kattavasti seurakisa-kokonaisuuksiaan Ässän puolelle syksyn aikana. Seurat näkevät tässä hyötyjä niin pelaajalle kuin seuralle.

Pelaaja, voit rekisteröityä TennisÄssään veloituksetta. Tämä helpottaa seurasi tapahtumien järjestämistä ja mikäli kilpailukärpänen puraisee olet jo valmiiksi oikeassa paikassa. Ohjeet rekisteröitymiseen täältä.

– Lajimme kehittymisen ja kasvun kannalta on tärkeää saada numeerista faktatietoa pelaaja- ja ottelumääristämme ihan harrastevaiheesta lähtien. Tällä hetkellä kukaan ei tiedä tätä tarkkaan. Sen tiedämme ettei nykyiset lisenssimäärät kuvasta oikealla tavalla lajimme suosiota eikä kilpailemisen määrää.

Tennisliiton kilpailutoiminnassa on lisenssipelaajia yli 4000. Jäsenseuroissa on puolestaan jäseniä yli 26 500. Suomessa arvioidaan olevan viikoittaisia harrastajia 60 000, harrastajia noin 150 000 ja lajista kiinnostuneita 1 000 000. Lähteet: Tennisliitto & Sponsor Insight

Tennisliitto järjestää koulutuksia syksyn aikana seurakisojen viemisestä Ässään. Alueelliset koulutukset järjestetään Helsingissä (2.11. klo 10.00-13.00) ja Tampereella (27.10. tai 3.11.). Voit myös pyytää seurakohtaista koulutusta toimisto@tennis.fi.

Jaa:

Seuraava uutinen: Smash ja Break… →