Seurafoorumi keräsi noin 40 seurahenkilöä keskustelemaan ajankohtaisista asioista

23.7.2020  |  15:53  |  Seurat

Tennisliiton perinteinen seurafoorumi keräsi jälleen seuroja ympäri Suomea keskustelemaan ja kehittämään suomalaista tennistä eteenpäin. Tampereen Tenniskeskuksella järjestetyssä tilaisuudessa oli mukana noin 40 seurahenkilöä.

Koronavirustilanteen johdosta tämän vuotinen seurafoorumi päätettiin järjestää yhden päivän pituisena. Päivän pääteemana oli keskustella yhdessä Tennisliiton tulevasta strategiasta 2021-2024. Strategiaa on työstetty tämän vuoden aikana tiiviisti yhdessä seurojen kanssa. Lopputalvesta ja alkukeväästä käydyt seurakeskustelut ja aluetapaamiset ovat vieneet strategiatyötä Tennisliiton hallituksen ja toimiston työstettäväksi. Toimisto ja hallitus ovat alkukesän ajan työstäneet sisältöjä – strategiaa on myös jo esitelty seuroille liiton kevätkokouksessa ja webinaareissa. Yhdessä käytyjen keskusteluiden ja toimiston työstöjen pohjalta jatkettiin nyt keskusteluja sisältöjen osalta.

Strategisiksi valinnoiksi ovat terävöitymässä: menestyvä huipputennis, kehittyvä kilpatennis ja kasvava harrastetennis. Strategisten valintojen keskiössä ovat ydintoiminnot: kilpailutoiminta, seuratoiminta, valmennustoiminta ja tapahtumat. Onnistumisten edellytysten avulla mahdollistetaan ydintoimintojen tehokas ja onnistunut toteutuminen: viestintä ja markkinointi, digitalisaatio, osaamisen kehittäminen, resurssit (talous, hallinto) ja olosuhteet. Onnistumisen edellytykset läpileikkaavat ydintoiminnot. Vastuullisuusohjelma on myös vahvasti huomioituna tulevassa strategiassa. Seurafoorumissa näistä aihealueista käytiin arvokkaita ja hyviä keskusteluita – seuraavaksi liitto jatkaa strategian sisältöjen työstämistä. Mikäli tulee kysyttävää tai kommentoitavaa strategiatyöstöön liittyen, niin voitte olla yhteydessä liiton toimistoon.

Lisäksi seurafoorumissa esiteltiin kehitteillä olevaa naistoimijoiden verkostoa. Vuonna 2019 perustettu eettinen toimikunta on kartoittanut naistoimijoiden määrää seuratasolla ja lajin parissa. Naistoimijoiden verkoston tarkoituksena on lisätä naistoimijoiden ja tyttö- ja naispelaajien määriä Suomessa. Seurafoorumissa Kirsi Lassooy ja Emma Laine esittelivät kehitteillä olevaa naistoimijoiden tapahtumakonseptia. Ensimmäinen tapahtuma on tarkoitus järjestää Helsingissä syyskuussa. Tapahtumia on tarkoitus järjestää tulevaisuudessa ympäri Suomea.

Seurafoorumin lopuksi keskusteltiin kehitteillä olevasta jäsenmaksu-uudistuksesta, jota on myös työstetty yhteistyössä seurojen kanssa jo pidemmän aikaa. Tarkoituksena on työstää jäsenmaksuasia päätökseensä strategiatyön rinnalla.

Kiitos kaikille paikalla olleille kehittävästä päivästä, yhdessä eteenpäin!

Jaa:

Seuraava uutinen: TaTS Openin puolivälieräpelaajat… →