Serbia ja Ranska Davis Cupin loppuotteluun

20.9.2010  |  16:03

Davis Cupissa pelattiin viikonvaihteessa maailmanlohkon välierät.
Ranska voitti Argentiinan 5-0 kotikentällään Lyonissa, samalla areenalla, jolla Ranska otti vuonna 1991 Davis Cupin loppuottelussa voiton USA:sta. Argentiinaa vastaan Ranska meni tavoittamattomaan 3-0 johtoon, kun Michael Llodra voitti Juan Monacon ja Gael Monfils David Nalbandianin, kumpikin neljässä erässä, ja Arnaud Clement/Llodra -pari vielä nelinpelissä Eduardo Schwankin ja Horacio Zeballosin.
Serbia eteni maan tennishistoriassa ensimmäisen kerran Davis Cupin loppuotteluun, kun se voitti Belgradissa Tsekin dramaattisten vaiheiden jälkeen 3-2. Tsekin Radek Stepanek voitti neljässä erässä Viktor Troickin, mutta Janko Tipsarevic tasoitti 1-1:een kukistamalla Tsekin Tomas Berdychin neljässä erässä. Berdych ja Stepanek veivät nelinpelin neljässä erässä Novak Djokovicilta ja Naned Zimonjicilta, mutta siihen tsekkivoitot sitten jäivätkin. Djokovic voitti sunnuntaina Berdychin ja Tipsarevic Stepanekin.
Serbia sai maailmanlohkon loppuottelun kotikentälleen Belgardiin 3.-5.12.

Maailmanlohko karsinnoissa pelattiin kahdeksan ottelua, joissa mukana olivat maailmanlohkon ensimmäisen kierroksen hävinneet ja maanosien I ryhmien voittajat.
USA voitti Kolumbian Bogotassa massalla 3-1, Itävalta Israelin 3-2 Tel Avivissa ja Saksa Etelä-Afrikan, joka pelasi jälleen ilman ykköstään, Kevin Andersonia, Stuttgartissa 5-0 massalla.
Ruotsi kukisti Italian Lidköpingissä 3-2 ja Intia Brasilia Chennaissa 3-2, mutta Australia hävisi  Belgialle kotikentällään North Cairnsissa 2-3. Ilman Roger Federeria liikkeellä ollut Sveitsi hävisi 0-5 Kazakstanille Astanassa.  Romania menetti vain kaksi erään voittaessa Ecuadorin 5-0 Bukarestissa.
Karsintaotteluiden voittajat pelaavat ensi vuonna maailmanlohkossa, hävinneet maanosalohkoissaan. Näin Suomen kanssa samassa Eurooppa/Afrikan I ryhmässä pelaavat Israel, Etelä-Afrikka, Italia ja Sveitsi.

Putoamis- ja nousukarsinnat
Viikonloppuna pelattiin myös siitä, mitkä maat säilyttävät paikkansa Eurooppa/Afrikan I ryhmässä. Slovakia voitti Valko-Venäjän vieraskentällä Minskissä 4-1 ja Puolan Latvian Riiassa 3-2.

Eurooppa/Afrikan II ryhmän nousukarsinnoista I ryhmään nousivat Slovenia, joka voitti Liettuan  Vilnassa sekä Portugali, joka kotikentällään Quebradassa voitti Bosnia ja Hertsegovinan. Kumpikin ottelu päättyi 3-2.

Davis Cupin vuoden 2011 kaaviot arvotaan ensi keskiviikkona.

Seuraava uutinen: H.Kontinen ja T.Nieminen… →