Seitsemän seuraa ovat suorittaneet Tennisliiton ja Olympiakomitean laatuseuraohjelman – ”Laatuseuraprosessin kautta olemme löytäneet seurana paremmin omat kehityskohteemme”

1.2.2022  |  16:31  |  Seurat

Tennisliiton ja Olympiakomitean yhteistyössä rakennettu laatuseuraohjelma on lähtenyt vahvasti käyntiin. Ohjelma seuraa Olympiakomitean tähtiseuraohjelman kriteeristöjä. Tennis on lisäksi luonut ohjelmaan oman kilpaseuratason (taso 2) sekä tuonut omia lajiin liittyviä kriteereitä mukaan eri tasoille. Laatuseuraohjelman päätavoitteena on auttaa seuroja heidän kehitystyössään. Kysymyksessä on ennen kaikkea kehitysprosessi, missä seuran omia tavoitteita kirkastetaan yhdessä. Tennisliitto pyrkii ohjelman kautta auttamaan seuroja kehittymään heidän omien tavoitteiden mukaan. Laatuseuraohjelman kautta seurat etenevät kohti auditointeja kolmella eri tasolla: lapset ja nuoret sekä aikuisurheilu (1. taso), kilpaseura (2. taso) ja huippuseura (3. taso).

Laatuseuraohjelmassa auditointeja ovat saavuttaneet seitsemän eri seuraa:

Smash: Taso 1
Karjalan Tennis (KarTe): Taso 1 ja Taso 2
Åbo Lawn-Tennis Klubb (ÅLK): Taso 1
Sata-Tennis: Taso 1
Hyvinkään Tennisseura (HyTS): Taso 1
Grani Tennis (GT): Taso 1
Variston Tennis (VarTe): Taso 1

Laatuseuraprosessin avulla olemme myös onnistuneet saamaan apuja seuroille heidän tavoitteiden tukemiseksi Olympiakomitean ja liikunnan aluejärjestöjen kautta. Laatuseura prosessi on avoin ja mukaan voi liittyä kaikki seurat, joilla on tahtotilaa kehittää omaa toimintaa.

Laatuseuraohjelma tarjoaa myös yhteistä valmentajien koulutusta ja Tennisliitto on tuen jokaiselle mukaan lähtevälle seuralle kehityspäivien avulla. Kehityspäivät räätälöidään yhdessä Tennisliiton kanssa tukemaan seuran tavoitteita. Yhteinen valmentajien koulutus syventyy lasten sekä nuorten valmennukseen: lajitaitojen lisäksi keskitytään henkiseen valmennukseen lasten ja nuorten valmennustoiminnassa. Koulutuksia järjestetään noin kymmenen vuonna 2022 ja näistä osa on webinaareja ja osa seminaareja.

”Laatuseuraprosessin kautta olemme löytäneet seurana paremmin omat kehityskohteemme”

Variston Tennisseura on tehnyt hyvää kehitystyötä ja sai onnistuneesti läpi 1.tason auditoinnin joulukuussa 2021. Seuran toiminnanjohtaja Antti Pelkonen kertoi laatuseuraprosessin olleen heille erityisen hyödyllinen:

”Laatuseuraprosessin kautta olemme löytäneet seurana paremmin omat kehityskohteemme, joihin panostamme tulevat vuodet. Lisäksi olemme toteuttaneet ohjelman kautta Tennisliiton tarjoaman kehityspäivän, jossa kävimme läpi valmennuslinjaamme eri kohderyhmille.”

Lue lisää Tennisliiton ja Olympiakomitean yhteisestä laatuseuraohjelmasta täältä.

Lisätiedot tenniksen laatuseuraohjelmasta koulutuspäällikkö Harri  Suutariselta.

Harri Suutarinen
Koulutuspäällikkö
Tennisliitto
+358447755348
harri.suutarinen@tennis.fi

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga:… →