SEB JGP Masters pelattiin Turussa

18.11.2013  |  17:27

T14-luokan Mastersin voittanut Venla Andersson sai vuodeksi haltuunsa
Roger Federerin mailan.

SEB JGP Masters -turnaus pelattiin 15.-17.11. Jarkko Nieminen Areenalla Turussa TVS-Tenniksen järjestämänä.

10-vuotiaat

Pojat Lo-Ten Juuso Nieminen oli ennen Mastersia kymppivuotiaiden SEB JGP -pisteissä ykkönen. Alkulohkossa hän koki tappion HLK:n Teemu Aholle, joka voitti kaikki kolme otteluaan. Toisesta lohkosta pistekakkonen HVS:aa edustava
tallinnalainen Hugo Kristianson koki hänkin yhden tappion – TaTS:n Samuel Liuksiala voitti kaikki lohkonsa ottelut. Samuel jatkoi vahvaa menoa välierissä, jossa voitti Juuson vain yhden pelin menettäen. Hugo meni loppuotteluun kukistamalla Teemun kahdessa erässä. Loppuottelussa Samuel voitti ensimmäisen erän 6-3, mutta Hugo paransi peliään, nousi erävoittoon 7-5 ja vei sitten kolmannen erän 6-2.

Tytöt Mastersiin kutsuttiin neljä pelaajaa, jotka pelasivat kaikki kaikkia vastaan. Pistekärjessä ollut LVS:n Fiona Kallio koki tappiot sekä TaTS:n Emilia Hartmanille ja JTS:n Vilma Koposelle. Finaaliin menivät Emilia kolmella ja Vilma kahdella voitolla. Alkulohkossa Emilia oli voittanut tyttöjen keskinäisen ottelun 7-5, 6-2, mutta loppuottelusta tuli kolmieräinen ja siinä Masters-voittoon eteni Vilma.

12-vuotiaat

Pojat oli jaettu kahteen neljän pelaajan lohkoon. Oululainen SEB JGP:n pisteiden kärkikaksikko Otto Koivisto ja Valtteri Laitinen koki – kumpikin – alkulohkossaan kaksi tappiota, joten välierät jäivät tällä kertaa haaveeksi. Pisteissä seuraavat, HVS:n Aleksi Löfman ja Otto Virtanen, selvittivät tiensä välieriin samoin kuin LTS:n Roni Hietaranta ja HVS:n Valtteri Solatie.
Toisessa välierissä Otto voitti seurakaverinsa Aleksin, Roni nousi 2-6 erätappiosta Valtterille toisen erän voittoon 7-5 ja vei sitten kolmannen erän 6-1. Masters-finaalissa Otto rakensi hienosti pisteitä ja voitti hyvin pelanneen Ronin kahdessa erässä.

Tytöt SEB JGP-pistekärjessä ollut HLK:n Hedda Hakala katkaisi kätensä kisaviikolla harjoituksissa eikä voinut osallistua Mastersiin. Smash-Kotkan Ella Haavisto voitti omassa kolmen pelaajan lohkossa molemmat ottelunsa, samoin HVS:n Paula Joukanen omassa lohkossaan. Välierissä Paula kukisti HLK:n Bea Kivikosken ja Ella OVS:n Fanny Törnin, molemmat kahdessa erässä. Finaalissa Paulaa vuoden nuorempi Ella voitti ensimmäisen erän 6-3, mutta hävisi sitten toisen erän 1-6. Kolmannesta erästä tuli tasainen, ja sen vei Paula luvuin 6-4.

Liiton päävalmentaja Martin van Daalen otti kainaloonsa T14-finalistit,
vas Ella Haaviston ja Masters-voittaja Paula Joukasen.

14-vuotiaat

Pojat PVS:n Patrick Stenfors oli ennen Mastersia kerännyt kaikki ikäluokat mukaan lukien eniten SEB JGP-pisteitä, 760. Pelissään kehittynyt ja fyysisesti vahvistunut Patrick voitti omassa alkulohkossaan kaikki kolme ottelua erääkään menettämättä; samasta lohkosta välieriin meni Smashin Tatu Alanen kahdella voitolla. Toisesta lohkosta välieriin nousseilla VarTen Ilari Vesasella ja Lo-Ten Leo Haaralalla oli kummallakin kaksi voittoa.
Patrick ja Ilari ottivat välierävoitot samoin lukemin: Patrick voitti Leon 6-2, 6-3 ja Ilari Tatun 6-3, 6-2. Loppuottelussa Patrick vei voiton Ilarista 6-4, 6-2.

Tytöt Turkulaisten juniorityttöjen vahva panos näkyi Mastersissa. Toisessa alkulohkossa oli kolme TVS:n pelaajaa, Cecilia
Johansén
, Veera Antonen ja Eeva Heinonen yhdessä ikäluokan pistetilastoa johtaneen Smashin Nikita Liebkindin kanssa. Lohkosta välieriin menivät kolmella voitolla Nikita ja Cecilia, joka hävisi Nikitalle kolmessa erässä. Toisesta lohkosta välieriin
meni helposti neljäs turkulainen, ÅLK:n Venla Andersson, joka menetti kolmessa ottelussa vain kahdeksan peliä. Toinen
välieriin menijä oli TaTS:n Mariella Minetti, joka pudotti välierissä Nikitan tasaväkisessä kamppailussa. Mariella sai vastaansa Venlan, jonka Cecilia oli  lähellä pakottaa kolmanteen erään välierissä. Finaalissa Venla vei voiton Mariellasta kahdessa erässä.

16-vuotiaat

Pojat SEB JGP -pistetilaston kärjessä olleet HyTS:n Aleksi Tuukkanen ja HVS:n Patrick Kaukovalta menivät lohkoistaan välieriin, Aleksin lohkosta häviöttä selvisi kuitenkin vain Smash-Kotkan Valtteri Ahti, joka sitten välierissä voitti toisen lohkon Marcus Stenforsin PVS:sta. Tästä ottelusta tuli jännittävä trilleri, jossa pelattiin kaksi tie-breakia. Niistä ensimmäisen voitti Marcus, toisen Valtteri. Hän vei kolmannen erän 6-2 ja kohtasi finaalissa Patrickin, joka voitti välierissä Aleksin.  Loppuottelussa hienosti eteenpäin mennyt Patcik voitti Valtterin 6-3, 6-1.

Tytöt Pistekärjen kaksikko OVS:n Monica Malinen ja HVS:n Lila Humaloja jäi kenties yllättäen alkulohkoissaan voitoitta ja siten välierien ulkopuolelle. Tappioitta välieriin menivät TaTS:n Roosa Timonen ja Smashin Kristina  Parviainen sekä yhdellä voitolla TaTS:n Milka-Emilia Pasanen ja HVS:n Laura Pennanen.
Välierissä Roosa sai tunnustaa Lauran paremmakseen suoraan kahdessa erässä, mutta Kristina ja Milka-Emilia kävivät tuiman taiston finaalipaikasta. Se ratkesi kolmannen erän tie-breakissa Kristinalle. Laura meni Masters-voittoon lyömällä Kristinan 6-4, 6-1.