Jarkolle historiallinen kaksoisvoitto

18.11.2013  |  08:47

IPP Openin historian ensimmäinen kaksoisvoittaja saatiin Jarkko Niemisestä, kun hän voitti lauantaina 42.500? ATP Challenger-turnauksen nelinpelin yhdessä Henri Kontisen kanssa ja kukisti sitten sunnuntaina sijoittamattoman Liettuan Ricardas Berankisin kaksinpelin loppuottelussa luvuin 6-3, 6-1.

Kaksinpelin välierä lauantaina viidenneksi sijoitettua Saksan Jan-Lennard Struffia vastaan oli jännittävyydessään turnauksen ehdoton herkkupala ja siihen verrattuna vain 51 minuuttia kestänyt loppuottelu todellinen antikliimaksi.
Kolmen ensimmäisen pelin jälkeen voittajasta ei ollut epäselvää, sillä Jarkko vei ottelua miten tahtoi, voitti kaikki pisteet takaa  Berankisin kunnostautuessa lähinnä virheitten
tekemisessä. Voitto tuli Jarkolle paljon helpommin kuin hän ennakkoon oli ajatellut.
Vasta ottelun jälkeen saatiin tietää, että ottelussa oli sittenkin kaikki draaman ainekset. Jarkkoa otti vatsasta hänen toisessa syöttöpelissään ja hän joutui sen jälkeen syöttämään vain kädellä.
-Jos tämä olisi sattunut kesken kautta, olisin jättänyt ottelun sikseen, sanoi Jarkko. – Nyt oli tupa täynnä kotiyleisöä ja hyvä tunnelma. Se on minulle niin harvinaista herkkua, että päätin pelata ottelun loppuun.
Jarkko otti Talissa viidessä päivässä yhdeksän voittoa ja koko ajan täysille katsomoille.
-Jos tällaista pitää sattua, on hyvä, että se osuu edessä olevan kisatauon aikaan. Toivon, että vamma hoituisi siinä ajassa.

Kolmas kerta toden sanoi

Tutkapari Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen oli ollut jo kahdesti aiemmin, vuosina 2009 ja 2010 IPP Openin nelinpelin loppuottelussa, mutta se viimeinen silaus on jäänyt puuttumaan. Kolmas kerta toden sanoi tässäkin ja voitto tuli, kun saksalaispari Dustin Brown/Philipp Marx kukistui tasaisessa ottelussa luvuin 7-5, 5-7 [10-5].
Tänä vuonna Henri Kontinen on voinut jälleen pelata terveenä ja hän onkin noussut nopeasti ATP:n nelinpelirankingissa. Ennen IPP Openia tuo ranking oli 147, kisan jälkeen se oli 129. Jarkko nousi sijalle 102.
Suomalaiskaksikko pelasi mielellään parina myös ammattilaiskisoissa.
-Nyt alkaisi siihen olla mahdollisuus, totesi Jarkko.
Suomalaiskaksikon tämän vuoden ottelut olivat nyt tässä. Kumpikin pitää lomaa ja alkaa sitten joulukuussa valmistautua tulevaan kauteen.
-Lähden Halleen treenaamaan valmentajani Jan de Wittin luo. Siellä ovat myös Gilles Simon ja Dmitri Tursunov, kertoi Jarkko. – Jouluksi tulen kotiin ja sitten alkaakin kolmen kisan putki Australiassa. Menen Brisbanen ja Sydneyn kautta Melbourneen Australian avoimiin.

IPP Open 2013
42.500? ATP Challenger
11.-17.11.2013 Tali, Helsinki

Loppuottelutulokset
Kaksinpeli: Jarkko Nieminen – Ricardas Berankis Liettua 63 61
Nelinpeli: Henri Kontinen/Jarkko Nieminen – Dustin Brown/Philipp Marx Saksa 75 57 [10-5]

 

 

Jarkko Nieminen  

Henri Kontinen

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: SEB JGP Masters… →