SARJATENNIS (yleinen) SISÄKAUSI 2017-2018 – nousut ja putoamiset

6.3.2018  |  09:58  |  Seurat

NOUSUKARSINNAT PELATAAN:

16.-18.3.2018

EDUSTUSKELPOINEN PELAAJA:
HUOM! Nousukarsinnoissa saavat pelata vain runkosarjassa kokonaisen ottelun pelanneet pelaajat. Liitosta voi hakea tähän poikkeuslupaa, mutta näiden uusien pelaajien tulee olla tasoltaan alempana (liitto tarkistaa pelaamattomien pelaajien tason) kuin runkosarjassa pelannut heikoin pelaaja. Tämä sääntö ei koske karsintoja Tennisliigaan. Pelaaja voi pelata vain sen joukkueen nousukarsinnassa jossa hän on pelannut runkosarjassa (tämä sääntö ei koske karsintoja Tennisliigaan).

KARSINNAT SEKÄ ALIMPIEN TASOJEN MITALIPELIT, KUN KAKSI JOUKKUETTA VASTAKKAIN:

Karsintoihin osallistuvat joukkueet sopivat keskenään pelipaikan. Nousukarsintoihin osallistuvat joukkueet jakavat kenttä- ja pallokulut. Joukkueet voivat sopia kulujen jaosta myös toisin. Pelipaikat ja ajat tulee ilmoittaa Tennisliittoon (raisa.tornroos@tennis.fi) viimeistään 8.3.2018. Mikäli ilmoitusta ei ole tullut tai joukkueet eivät ole päässeet asiasta sopuun, arvotaan pelipaikka ja määritellään peliaika Tennisliiton toimistolla pe 9.3.2018.

KARSINNAT KUN NOUSUSTA PELAAVAT VASTAKKAIN ENEMMÄN KUIN KAKSI JOUKKUETTA:
Mikäli karsinnassa on useampi kuin kaksi joukkuetta, pelataan karsinta keskitetysti yhdessä paikassa. Karsintaan osallistuvat joukkueet voivat ilmoittaa allekirjoittaneelle halukkuudesta järjestää keskitetty karsinta. Ilmoitus tulee tehdä viimeistään 8.3.2017. Ilmoituksesta tulee ilmetä käytössä olevien kenttien määrä, alustava aikatauluehdotus, kenttien ja pallojen hinta. Kulut jaetaan osallistuvien joukkueiden kesken (kentät ja pallot). Joukkueet voivat sopia kulujen jaosta myös toisin. Järjestelyoikeus myönnetään ensisijaisesti tarjousten perusteella.

Miehissä ottelu voi päättyä joukkueiden kesken 2-2. Tasapisteissä paremmuus määräytyy seuraavasti: Jos useampi kuin yksi joukkue on samassa pistemäärässä, ratkaisee voitettujen ja hävittyjen erien erotus. Jos tämä on tasan, on voitettujen ja hävittyjen pelien erotus määräävä. Jos vielä pelierotuskin on tasan, pelataan uusintaottelu puolueettomalla kentällä.

Mikäli nousijajoukkueet ovat selvillä ennen sunnuntaita, ei sunnuntaille merkittyjä otteluita tarvitse pelata.

TENNISLIIGAN KARSINTA: 

Miesten ja naisten Tennisliigakarsinnoista on annettu joukkueille erikseen ohjeet. Miesten karsinta pelataan Tampereella ja naisten karsinta Kotkassa. Otteluohjelma ja liveseuranta löytyy osoitteesta www.tennisliiga.fiTulokset tallennetaan myös Ässään.

TULOKSET:

Kotijoukkueen tulee merkitä lopputulos Ässään heti sarjaottelun päätyttyä.

Karsintaottelu voi päättyä miehissä 2-2. Tällöin voiton ratkaisee voitettujen ja hävittyjen erien erotus Jos tämäkin on tasan, on voitettujen ja hävittyjen pelien erotus määräävä. 10-tiebreak lasketaan yhdeksi eräksi ja laskettaessa pelejä lasketaan se yhdeksi peliksi sen voittaneelle. Jos vielä pelierotuskin on tasan, pelataan uusintaottelu puolueettomalla kentällä.

SAKOT PELAAMATTOMISTA OTTELUISTA:

Muistattehan, että pelaamattomien otteluiden tilanne katsotaan 19.3.2018 klo 8.00 ja sen jälkeen joukkueille lähetetään mahdolliset sakkomaksut. Sarjaotteluita voidaan siis pelata siihen saakka, mutta tulokset eivät vaikuta enää putoamisiin tai nousuihin! Samalla katsotaan ne joukkueet, jotka putoavat pelaamattomien/luovutettujen sarjaotteluiden vuoksi. Pelaamattomia otteluita kannattaa siis pelata 19.3.2018 asti vaikka tulokset eivät vaikuta nousukarsintapaikkoihin.

 

SARJATENNIKSEN LOPULLINEN TILANNE (nousut ja putoamiset)

MIEHET:

Nousukarsinnat Tennisliigaan: VarTe, VT, PVS, TCT (pelataan Tampereella)

Nousukarsinnat 1-divisioonaan (vastakkain 1-div lohko A:n toiseksi viimeinen ja 2-div lohkovoittajat lohkot B ja D sekä 1-div lohko B:n toiseksi viimeinen ja 2-div lohkovoittajat lohkot A ja C):

Karsintaryhmä 1: WaTC, Ettan, LVS (pelataan Vaasassa)
Karsintaryhmä 2: Smash-Kotka2, OVS, LoTe3

2-divisioonaan putosivat suoraan (1-div lohkon viimeiset putoavat suoraan): JTS, HyTS

Nousukarsinnat 2-divisioonaan: 

A-B: MLK – Sata2

C-D: TaTS7 – ETS3

E-F: HLK3 – Smash3

G-H: KarTe2 – T-61

3-divisioonaan putosivat (2-divisioonan lohkojen viimeiset putoavat suoraan): KTK-GTK, TaTS2, V-P, LTS

Nousukarsinnat 3-divisioonaan:

A-B: GT3 – Smash10

C-D: JäTS3 – ETS2

E-I: HVS4 – ETS5

F-H: NTP – Roima

G-L: TaTS3 – Match Point

J-K: Smash-Kotka4 – STS2

M-N: SlVS – VeTe

4-divisioonaan putosivat suoraan (3-divisioonan lohkojen viimeiset putoavat suoraan): TVS2, VRT, TTS2, Smash5, HVS3, EVS2, ITS, KVS2

Miesten 5.divisioonan mitaliottelut

5.Divisioona lohkojen A ja B voittajat pelaavat kullasta ja lohkojen kakkoset pronssista. Kultaottelun voittajalle tarjotaan mahdollisuutta nousuun 4-divisioonaan. Lohkojen C ja D voittajat pelaavat kullasta ja lohkojen kakkoset pronssista. Kultaottelun voittajalle tarjotaan mahdollisuutta nousuun 4-divisioonaan.

HUOM! Mitalisteja pyydetään toimittamaan joukkueensa pelaajamäärän sekä toimitusosoitteen Roope Kailaheimolle roope.kailaheimo@tennis.fi mitalien lähetystä varten finaali- ja pronssiotteluiden jälkeen.

5.Divisioona finaalit

JTS6 vs. Nokia Tennis 2

OTC 2 vs. OTC 3

5.Divisioona pronssiottelut

KeuTS vs. TT 3

THIFA kakkonen vs. GT4

NAISET:

Nousukarsinnat Tennisliigaan: LVS, Smash-Kotka, SLT, HLK (pelataan Kotkassa)

Nousukarsinnat 1-divisioonaan (I divisioonan A lohkon kolmanneksi viimeinen joukkue karsii paikasta II divisioonan lohkojen A ja B voittajien kanssa. Joukkueet pelaavat kaikki kaikkia vastaan. I divisioonan lohko B:n kolmanneksi viimeinen karsii paikasta II divisioonan lohkojen C, D ja E kanssa. Joukkueet pelaavat cup -muotoisen kaavion keskitetysti. Ensimmäisen ottelukierroksen parit ovat: I divisioonan joukkue – II D voittaja, II E voittaja – II C voittaja.):

karsintaryhmä A (kaikki kaikkia vastaan): EVS, JTS, ÅLK2

karsintaryhmä B (alla ensimmäiset otteluparit lauantaille, sunnuntaina voittajat pelaavat vastakkain noususta – järjestävän seuran pitää pystyä tarjoamaan kentät ja järjestelyt kaikille otteluille karsintaryhmässä):
ETS – HVS2
HVS3 – Smash-Kotka2

2-divisioonaan putosi suoraan (1-divisioonan lohkojen A:n & B:n kaksi viimeistä): Sata, GVLK, MLK, LT

Naisten 3.divisioona nousijat

3.Divisioona lohkovoittajille tarjotaan mahdollisuutta nousuun 2.divisioonaan sisäkaudelle 2018-2019. Smash 4 ja VT ilmoittavat Roope Kailaheimolle roope.kailaheimo@tennis.fi 18.3.2018 mennessä halukkuudestaan nousta 2.divisioonaan. Lisäksi B-lohkon kärkikolmikkoa eli Smash 4, Smash TT ja GT Tennismimmit sekä VT pyydetään toimittamaan joukkueensa pelaajamäärän sekä toimitusosoitteen Roopelle mitalien lähetystä varten.

Mikäli huomaatte kirjauksissa virheitä, olettehan sähköpostitse yhteydessä Tennisliiton kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinoseen raisa.tornroos-heinonen@tennis.fi.

Jaa:

Seuraava uutinen: TENNISLIIGA HUIPENTUU FINAALEIHIN… →