Sarjatenniksen suosio jatkaa kasvuaan aikuisharrastamisen rinnalla – ”Se on hyvä formaatti kaikille”

24.10.2023  |  15:36  |  Ennakot, Seurat

Sarjatennis jatkaa kasvuaan myös sisäkaudella 2023-2024.

Joukkuemäärä kasvoi yhteensä 59 joukkueella; naisten sarjassa on joukkueita 87 (edeltävällä kaudella 75) ja miesten tiimejä 262 (241), eli joukkuemäärä on kokonaisuudessaan jo 349.

”Sarjatenniksen kiinnostus jatkoi kasvuaan kesän tavoin myös talvella. Seuroissa tehdään hyvää työtä monella rintamalla ja erityisesti aikuisharrastajamäärät kasvavat, mikä näkyy myös sarjatennikseen ilmoittautuneissa”, kommentoi sarjatenniksestä vastaava kilpailu- ja huipputenniskoordinaattori Eliisa Lindfors.

Menneellä ulkokaudella oli mukana naisissa 70 (63) ja miehissä 226 (206) joukkuetta.

Sarjatenniksen tasot ovat TEHO Tennisliiga, I-divisioona, II-divisioona, III-divisioona, IV-divisioona ja V-divisioona. Tutustu sarjatennikseen tarkemmin täältä.

Vahvaa kasvua alimmissa divisioonissa – ÅLK suurimpien kasvajien joukossa, Smash on sarjatenniksen suurin

Nyt käynnistynyt sisäkausi jakautuu divisioonittain seuraavasti joukkuemäärien osalta:

  • Miesten II-divisioona 45 (36), III-divisioona 52 (57), IV-divisioona 96 (88), V-divisioona 50 (40)
  • Naisten II-divisioona 34 (32), III-divisioona 38 (28)

Sarjatennis on hyvin valtakunnallista toimintaa, mutta selvänä veturina on Etelä-Suomi, jonka alueelta löytyy 192 joukkuetta. Kokonaisuuden täydentävät Varsinais-Suomi 62, Häme 41, Pohjois-Suomi 14, Itä-Suomi 11, Kaakkois-Suomi 11, Länsi-Suomi 7 ja Keski-Suomi 6 joukkueella. Sarjatenniksen eteläisin seura on Hangon Tenniskerho, pohjoisin Rovaniemen Verkkopalloseura, läntisin Mariehamn Lawn Tennis Klubb ja itäisin Karjalan Tennis.

Suurimman kasvun teki alueena Varsinais-Suomi. Siellä Åbo Lawn-Tennis Klubb kasvatti joukkuemääräänsä seitsemällä joukkueella yhteensä lukemaan 14 ja TVS-Tenniksen joukkuemäärä nousi kuudella lukemaan 11. Myös Etelä-Suomessa Helsingin Lawn-Tennis Klubin joukkuemäärä kasvoi seitsemällä lukuun 14.

”Sarjatenniksen asema on merkittävä ÅLK:ssa. Moni pelaaja arvostaa joukkueena tekemistä sekä uudet pelaajat uskaltavat paremmin aloittaa kilpailemisen ryhmänä (matalan kynnyksen toimintaa). Meillä valmentajat houkuttelevat pelaajia mukaan ja kasaavat joukkueet. Viime keväänä ja nyt syksynä puhuimme myös muiden lähiseudun seurojen kanssa asiasta, että saamme joukkueet III-divisioonan naisille ja V-divisioonan miehille”, kommentoi ÅLK:n aikuisvalmennusvastaava Jenni Vuola.

Sisäkauden sarjatenniksen osalta vahvaa kasvua saatiin erityisesti alueellisiin harrastesarjoihin, eli Vuolan mainitsemiin naisten III- ja miesten V-divisiooniin.

”Tärkeää on, että alempien sarjatasojen pelit ovat lyhyiden välimatkojen sisällä. Sarjatennis on hyvä formaatti kaikille, sillä se nostattaa yhteisöllisyyttä yksilölajissa sekä kasvattaa seurojen merkitystä”, kiteytti Vuola.

Sarjatenniksen suurin seura on helsinkiläinen Smash. Smashilla on mukana peräti 31 joukkuetta; tämän lisäksi seuralla on senioreiden sarjatenniksessä mukana 39 joukkuetta.

”Smashilla on aina ollut sarjatennis ja aikuisharrastaminen sekä -pelaaminen merkittävässä roolissa. Meidän aikuispelaajien määrä on viime vuosina kasvanut ja sitä kautta syntyy myös kiinnostusta kilpailemiseen. Sarjatenniksen joukkuemäärämme ovat kasvaneet tasaisesti vuodesta toiseen”, sanoi Smashin valmennus- ja kehityspäällikkö Lassi Nykänen.

Kasvua tukemaan Nykänen nostaa seuran tekemän tiedotustyön.

”Tiedotamme ja kysymme jäsenistöltämme innokkuutta sarjatennikseen. Niinhän se menee, että treeni tukee peliä ja päinvastoin.”

Nykäseltä tulee myös vinkki sarjatennistoiminnan tukemiseen seurojen ja halliyhtiöiden suuntaan.

”Pyrimme myös auttamaan sarjatennisjoukkueita peliaikojen varauksessa muun muassa korvamerkitsemällä divisioonaotteluille peliaikoja Olarin Tennishallista kauden ajalle. Näitä tunteja kapteenit saivat varata joukkueensa käyttöön Smash Centerin kassapalveluiden kautta tietyssä aikaikkunassa heti sarjaohjelman julkaisun jälkeen. Tämän jälkeen ne vapautettiin vapaaseen myyntiin hallin muille käyttäjille.”

Tennisliitto haluaa kuulla sarjatennistarinoita, lähetä omasi jarno.tiusanen@tennis.fi tai ole yhteydessä puhelimitse 050 4062350.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tutustu HPP Openin… →