Sankarit Wimbledonissa: Niemiselle uskomaton taisteluvoitto Hewittista

29.6.2015  |  21:34

Jarkko Nieminen ja Australian Lleyton Hewitt antoivat kaikkensa Wimbledonin ensimmäisellä kierroksella viedessään ottelun ratkaisun viidenteen ja pitkään erään. Grand slam -konkarien yli nelituntinen ottelu päättyi lopulta Niemisen uskomattomaan taisteluvoittoon 3-6, 6-3, 4-6, 6-0, 11-9.

Ensimmäinen erä meni Hewitille syötönmurron ansiosta 38 minuutissa. Toisessa erässä Nieminen otti kaksi syötönmurtoa, selviytyi ykkössyötöistään mallikkaasti ja vei puolestaan erän. Kolmannessa erässä australialainen oli hieman yllättäen lopulta vahvempi, kun taas neljännessä Nieminen voitti näytöstyyliin kaikki pelit ja narutti Hewittia luvuin 6-0.

Viidenteen erään lähdettiin siis erävoitoin 2-2. Jäähyväisiään Wimbledonille jättämässä olevat Nieminen ja Hewitt napsivat syötönmurtoja vuoron perään. Niemisellä oli johtoasemassa 5-4 jopa kolme ottelupalloa, mutta australialainen onnistui pitämään syöttövuoronsa ja nousemaan tasoihin. Erän neljännen syötönmurtonsa Nieminen saalisti viimeisessä pelissä. Erä päättyi lopulta 11-9.

Nieminen voitti Hewittiin ensi kertaa urallaan, sillä kaikki viisi aiempaa kohtaamista ovat päättyneet maailmanlistan ykkösenäkin majailleen ja Wimbledonin 2002 voittaneen Hewittin tuuletukseen.

Toisella kierroksella Nieminen kohtaa Wimbledonin hallitsevan mestarin Novak Djokovicin, jonka kanssa pelasi sisukkaan ottelun Ranskan avoimissa.

Hewittin ottelut Wimbledonissa jatkuvat kuitenkin nelinpelin merkeissä. Hän kohtaa maanmiehensä Thanasi Kokkinakisin kanssa viidenneksitoista sijoitetun parin Henri KontinenMarin Draganjan todennäköisesti keskiviikkona.

Nieminen lupasi väsyttää Hewittin kaksinpelissä, ja sen hän varmasti teki. Australialainen tarvitsi viidennessä erässä huoltoa kolmeen kertaan.

– Valmistautumisemme on sujunut ihan hyvin, Kontinen viestitti Wimbledonista.

Kontinen on mukana myös sekanelinpelissä Ranskan avoimista tutun Kiina Jie Zhengin kanssa. Pari selviytyi Pariisissa välieriin. Kaavio ei ole vielä valmis, mutta sekanelinpelit alkavat aikaisintaan viikonloppuna.

Seuraava uutinen: Suomen joukkue alle… →