Salonen naisten mestari sisäkentillä

30.11.2008  |  14:00

Selkäkipu toi otteluun dramatiikkaa

HVS:n Heini Salonen voitti naisten kaksinpelin Suomen mestaruuden myös sisäkentillä, kun yleisten luokkien mestaruuksia ratkottiin viikonvaihteessa Impivaaran tenniskeskuksessa, Turussa. Heinäkuussa 15-vuotias kauniaislainen Salonen voitti ulkokenttien naisten kaksinpelin Iisalmassa.
Turussa Salonen kohtasi SM-finaalissa 23-vuotiaan Smashin Anni Hietaniemen, jolle SM-finaali oli uran ensimmäinen. Pelajaat kohtasivat nyt kolmannen kerran, aiempia kohtaamisia Salonen johti 2-0.
Salonen meni ensimmäisessä erässä nopeasti 5-1 johtoon, mutta sitten Hietaniemi otti kolme peli putkeen nousten 4-5:een. Seuraavan syöttövuoronsa Salonen vei puhtaasti ja samalla erän 6-4.
Salonen oli erän aikana hieroskellut kädellä selkään pisteiden välissä, mutta toisessa erässä 1-4:ssä kipu äityi niin pahaksi, että hän joutui ottamaan kolmen minuutin lääkintätauon, jolloin selkää hierottiin. Salonen jatkoi peliä, mutta Hietaniemi vei erän 6-3.
Kolmannessa erässä 1-1 –tilanteen jälkeen Salonen vei viisi peliä peräkkäin ja erä kirjattiin hänelle 6-1.
-Luovutus ei käynyt missään vaiheessa mielessä, olihan SM-finaalista kyse, sanoi sisukas Salonen ottelun jälkeen.
Selkäkivut vaivasivat häntä viime kesänä. Turun SM-kisojen nelinpelin ensimmäisessä ottelussa Salosen iskulyönnnissä vaiva tuntui ensimmäisen kerran ja toisen kerran välieräottelussa Katja Verhoa vastaan.
Salonen havittelee SM-kisoissa tuplamestaruutta, sillä hän on naisten nelinpelin finaalissa parinaan TaTS:n Ella Leivo. Vastassa ovat Smashin Cecilia Estlander ja LVS:n Veera Nurmi.

Seuraava uutinen: Huurinainen miesten Suomen… →