Saksalaispari Brown/Emmrich IPP Openin nelinpelin voittoon

28.11.2010  |  15:50

Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen hävisivät viime vuonna IPP Openin nelinpelin loppuottelussa Intian Rohan Bopannelle ja Pakistanin Aisam-Ul-Haq Qureshille. Suomalaisparin koetti panna nyt paremmaksi kohdatessaan sijoittamattomat saksalaiset Dustin Brownin ja vasuri Martin Emmrichin.
Ottelun ensimmäisessä erässä Brown menetti syöttönsä kerran, samoin Kontinen. Erän lopussa suomalaisilla oli murtopallo 6-5 johtoon Brownin syötössä, mutta parimme ei murrossaan onnistunut.
Edettiin tie-breakiin, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puuttunut. Runsaslukuinen yleisö sai nähdä sekä mainioita suorituksia että harmittavia epäonnistumisia. Suomalaisilla oli tie-breakissa neljä epäpalloa, saksalaisilla yhdeksän. Tie-break päättyi lopulta Brownille ja Emmrichille 19-17. Ensimmäinen erä kesti tunnin ja 9 minuttia.
Pitkän erän jälkeen saksalaiset pitivät vessatauon ja näyttivät kokonaan pudonneen siitä hyvästä vireestä, joka heillä oli edellisessä erässä. Suomalaiset veivät erän 26 minuutissa 6-0, ja se siirsi ratkaisun ottelutie-breakiin. Saksalaispari oli 9-6 johdossa, kun Jarkko Niemiselle tuli syöttövuoro. Hän syötti läpisyötön, mutta toisen syötön kaksoisvirhe päätti ottelutie-breakin saksalaisille 10-7.
Ottelun kokonaiskesto oli tunti ja 50 minuuttia.
-Kyllä meidän olisi pitänyt ensimmäinen erä voittaa, huokaisi Jarkko ottelun jälkeen. – Toisen erän 6-0 jälkeen olisi ollut kiva pelata normaali erä, mutta kun näillä ottelutie-break -säännöillä mennään…