Berankis IPP Openin kaksinpelin voittoon

28.11.2010  |  16:58

 Ei  pystynyt Puolan Michal Przysiesny uusimaan viimevuotista IPP Openin kaksinpelin voittoaan, sillä hän joutui luovuttaman loppuottelussa 1-6, 0-2 tappioasemassa Liettuan Ricardas Berankisille vain puolen tunnin pelaamisen jälkeen selkävamman vuoksi.
-Huomasin ongelmat ja aamulla, mutta itse ottelussa joutuin toteamaan, etten oikein pysty juoksemaan, kertoi Przysiezny vaivoistaan.
Mielenkiintoisen asiasta tekee se, että miesten edellinen – ensimmäinen – kohtaaminen puolitoista viikkoa sitten Bratislavan ATP Challengerissa päättyi silloinkin Przysieznyn luovutukseen 4-6, 1-3 turnauksen toisella kierroksella.
-Silloin minulla oli kipeä kyynärpää, sanoi puolalainen.
Ricardas Berankisille turnausvoitto luovutuksen ansiosta oli ensimmäinen laatuaan.
-Ajattelin, että hän on jännittynyt tai jotain, mutta kävihän se selväksi, ettei hän pystynyt pelaamaan normaalisti, sanoi Berankis.
IPP Openin voitto tiesi liettualaiselle 125 ATP-pistettä, jotka nostavat hänen rankinginsa ensimmäisen kerran 100 parhaan joukkoon, sijalta 119 noin sijan 85 tuntumaan. Tätä ennen hänen paras rankinginsa on ollut 106 tämän vuoden syyskuussa.
-Hienoa päästä 100 sakkiin, riemuitsi vähäeleinen Berankis. – Tämä myös varmistaa sen, että pääsen suoraan Australian avointen pääsarjaan. Tämä oli vuoden viimeinen kisani, joten ei voi muuta olla kuin olla iloinen.
Tämä vuosi oli Berankisin paras, vaikka hän oli kolme kuukautta pois kisoista: huhtikuun hän oli pois nenäleikkauksen vuoksi ja syys-lokakuun virustaudin vuoksi.
-Kyllä IPP Openin voitto on toistaiseksi urani paras saavutus ammattilaisuralla, totesi 20-vuotias Berankis, joka oli maailman paras poikajuniori vuonna 2007.
Berankis voitti US Openin ja Orange Bowlin poikien kaksinpelin, oli Australian avointen ja Wimbledonin välierissä ja Ranskan avointen puolivälierissä. 

 

Ricardas Berankis
Kuva: Jouko Siro

Jaa:

Seuraava uutinen: HLK ja Smash… →