Sakkari Tampereen naisten 10.000$ ITF-turnauksessa tuplavoittoon

28.7.2014  |  10:21

Maria Sakkari (vas.) ja Anastasia Pinovarova,  Aamulehti Tampere Openin naisten 10.000$
ITF-turnauksen finalistit.
                                                                      Kuva: Katriina Saarinen

19-vuotias Kreikan Maria Sakkarista (ITF 309) tuli kahdeksasAamulehti Tampere Openin naisten 10.000$ ITF-turnauksen voittaja. Kisanykkössijoitettuna lähtenyt Sakkari kukisti loppuottelussa nelossijoitetunVenäjän Anastasia Pivovarovan tasaväkisessä kamppailussa luvuin 6-4, 7-5.
Kisaviikon perjantaina syntymäpäiviään viettänyt Sakkari joutui vastafinaalissa testiin; hän oli aiemmissa neljässä ottelussa menettänyt yhteensävain 12 peliä.
Tampereen turnauksen kaksinpelin voitto on Sakkari tämän vuoden – ja koko uran -neljäs ”kymppitonneissa”.Edelliset ovat Heraklionista,Båstadissa ja Nisistä.
Sakkarin hienoa menestystä Tampereella täydensi vielä nelinpelin voitto yhdessäAustralian Alexandra Nancarrow’n kanssa. Pari voitti kuukausi sitten nelinpelinNisissä, Serbiassa. Kolmas tuplavoitto tuli toukokuussa Båstadissa, jossa hänenparinaan oli Saksan Kim-Alice Grajdek.

Kaksinpelin finaalissa Sakkarille hävinnyt 24-vuotias Anastasia Pinovarova oli pelaamattapuolitoista vuotta (elokuusta 2012 maaliskuuhun 2014). Parhaimmillaan (23.5.2011)WTA-rankingissä sijalla 93 ollut venäläinen on paluunsa jälkeen ollut 10.000$ välierissäLimassa ja voittanut kisan Tarsusissa, Turkissa.
Kolmossijoitetut Pinovarova ja Emma Laine menivätvaivatta, erääkään menettämättä, Tampereen nelinpelin loppuotteluun, jossa kuitenkinykkösiksi sijoitetut Sakkari ja Australian Alexandra Nancarrow voittivat heidät 6-2, 6-3.
Näin Emma puolusti menestyksellä viimevuotista nelinpelin finaalipaikkaa, jonkahän saavutti Piia Suomalaisen kanssa.
20-vuotias Alexandra Nancarrow (WTA 474) pudotti Emma Laineen kaksinpelin puolivälierissäluvuin 6-4, 5-7, 6-1. Emma ei ollut viime vuonna kisan kaksinpelissä mukanalainkaan, joten Emman WTA-ranking tulee nousemaan sijalta 819.

Aamulehti Tampere Open 2014
Naisten 10.000$ ITF-turnaus
20.-27.7.2014 Tampereen Tenniskeskus

Loppuottelut
Kaksinpeli: Maria Sakkari Kreikka (1.) – Anastasia Pivovarova Venäjä (4.) 64 75
Nelinpeli: Alexandra Nancarrow Australi/Maria Sakkari Kreikka (1.) – Emma Laine/Anastasia Pivovarova Venäjä (3.) 62 63

Emma Laine oli Tampereella nelinpelin finaalissa ja kaksinpelin puolivälierissä.

Seuraava uutinen: Goffin Tampereen ATP… →